Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 9. maaliskuuta 2018

Villamyssyjä


Maaliskuusta on kulunut jo kolmannes ja oleme saaneet nauttia kauniista säästä, on ollut kunnon pakkasia ja selkeää, siis aurinko on paistanut päivisn kirkkaasti. Kevättalvea parhaimmillaan. Tänään tosin oli pilvistä ja hiukan sateli luntakin. Ennusteen mukaan lumisadetta saadaan jatkossakin.  Ei vielä ole kevät, vaikka jo alkuviikosta aurinko sulatti etupihan rännistä lunta ja valutti vetenä porraseteen.

Käsitöitäkin olen tehnyt kaunista säätä ihaillessa. Jo kesällä otin urakakseni tehdä kolme torkkupeittoa dominotekniikalla tänä vuonna merkkipäiviä viettäville läheisilleni. Kaksi  (tämä ja tämä) sain valmiiksi hyvissä ajoin, mutta se kolmas on ollut aloitettuna loka-marraskuun vaihteesta alkaen. En minä kyllästynyt tekniikkaan, mutta tuli aina vain lisää ja lisää jotain kiireellisiä tekemisiä. Ja niinhän siinä kävi, että peitonteko jo unohtui, kunnes nyt hiljattain muistin sen. Merkkipäiväkin lähestyy, joten ei passaa aikailla. Nyt sitteen keskityn pääasiassa siihen, mutta aina jotain pientä pitää olla ison työn ohessa. Nyt ne pienet ovat olleet myssyjä.


Ensin valmistui keltanen nappimyssy
Lanka hyvin marinoitunut Dale Freestyle (100%  villa), jonka menekki oli 58 g
Silmukkamäärää en muista enää, mutta 3.5 ja 4.5 mm:n puikoilla mentiin.
Eilen valmistui virkattu myssy nimeltään Riks Raks Raitaa, ohje  syksyn ET Käsityöt -ekstralehdessä
Lanka Svarta Fåret Ulrikaa (100% villa), jonka menekki 80 g
Silmukoita 100, virkkuukoukku 4 mm.Nämä myssymallit ovat minun mieleeni, molempia olen tehnyt talven aikana jo useita enkä ole malleihin kyllästynyt. Eri väreillä ja pienillä muutoksilla niihin saa aina uutta ilmettä eikä tekemiseen kyllästy. Jospa näille löytyisi tarvitsijakin, saajaa ei nimittäin ole tiedossa, joten menevät todennäköisesti hyväntekeväisyyteen.Tulppaanit kuuluvat alkuvuoden kukkiin niin minulla kuin monella muullakin. Tässä eilisen päivän kimppuni sinunkin ihailtavaksi.

Hyvää viikonloppua!8 kommenttia:

 1. Sieviä myssyjä, sulla niitä tipahtelee puikoilta ja koukuilta ihan solkenaan :)
  Mutta varmasti mukava tehdä peiton lomassa näitä pienenmpiä käsitöitäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, nyt kyllä myssyjen teko houkuttaa niin, että meinaa peitto jäädä melkein unholaan. Toivottavasti ei tarvita sen teossa viime tinkaa. ;)

   Poista
 2. Kaunis kimppu kiitos ! mukavan näköisiä myssyjä on varmaan ilo antaa ja ilo saada

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.