Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 16. maaliskuuta 2018

Sytomyssyjä aina vaan


Vaikuttaa siltä, että tämä vuosi on minulle yhtä myssyilyä, ainakin, jos tahti jatkuu samana. Tein nimittäin tammi- ja helmikuussa yhteensä 18 myssyä, jotka ovat yhtä lukuunottamatta sytomyssyjä. Ja nyt maaliskuussakin olen saanut vain myssyjä valmiiksi (kaksi villaista ja neljä sytomyssyä). Päätyönäni on nyt torkkupeitto, joka pitäisi saada valmiiksi ennen sitä niin tunnettua viime tinkaa.

Reilu viikko sitten katseltiin Asukastuvalla sinne lahjoitettuja lankoja ja mietittiin, mitä niistä tehtäisiin. Yhdessä pussissa oli muutamia puuvillaisia isoäidinneliöitä ja niiden lisäksi useita kerän loppuja puuvillalankaa. Siinä minä näin sytomyssyjä ja nappasin pussin mukaani kotiin. Ja nyt suurin osa pussin sisällöstä on jalostunut alla oleviksi sytomyssyiksi.


Ensin valmistui isoäidinneliömyssy, jonka toteutin oman ohjeeni mukaisesti,
Isoäidinneliöt pussista ja jämälankoja itseltä, painoa myssyllä 50 g
Virkkuukoukku 2.5 mm ja puikot 2.5 mm
Sitten valmistui kuvassa oikealla oleva nappimyssy
Nimetön lanka kyseissestä pussista, menekki  43 g
Silmukoita 96 ja 3 mm:n puikoilla mentiin.


Vasemmalla olevaan nappimyssyyn keräilin sinisen sävyisiä jämälankoja aloittaen tummimmasta  edeten vaaleampiin väreihin, langan menekki yhteensä 34 g
Silmukoita 102-112 ja 3 mm:n puikoilla tikutin nytkin

Napit löytyivät Asukastuvalle lahjoitetuista napeista. Omassa nappivarastossani ei olekaan enää isoja nappeja. Oikean puoleisen myssyn nappi on kuvassa liian alhaalla, kuvan oton jälkeen siirsin sen keskelle aina oikein osuutta.
Tässä kukkamyssy aina oikein aloituksella, kukat Asukastuvalta
Langat sinisiä jämälankoja neljää eri sävyä, menekki yhteensä 35 g
Silmukoita 94-104, puikot 2.5 ja 3 mm.  

Näitä kahta viimeistä myssyä tehdessä suunnittelin, missä järjestyksessä langat tulevat työhön. Värin vaihdoin vasta, kun edellinen lanka loppui, siis keskellä kerrostakin. Sileässä osuudessa kudoin joka yhdeksännen kerroksen nurin.

Lopulta sen pussukan langoista jäi jäljelle vain pieni kerä lankaa ja muutamia isoäidinneliöitä, jotka vein takaisin tuvan varastoon. Ehkä niistä vielä jotain joskus syntyy.2 kommenttia:

  1. Kauniita myssyjä tulee jämälangoistakin. Ahkera olet ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, niin minustakin, joten kaikki kannattaa tehdä myssyiksi. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.