Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 16. syyskuuta 2008

Uutta ja vanhaa

Nyt jo voin esitellä valmiina tämän torkkupeitteen, joka on pariinkin kertaan tainnut vilahtaa keskeneräisenä täällä Lankapirtissä. Tämän teon aloitin marraskuussa ja tilkkuja olen kutonut pikkuhiljaa huhtikuulle asti lähinnä juna- ja automatkoilla. Sitten työ oli tauolla kunnes heinäkuulla kasasin tilkut peitteeksi.


Peitteen tein lahjaksi veljelleni, joka hiljattain täytti pyöreitä vuosia juhlimatta merkkipaiväänsä. Eilen kävimme sitten iltakahvilla hänen ja vaimonsa luona ja luovutin peitteen.



Kokoa peitteellä on n. 120 x 170 cm ja painoa 1450 g. Tilkkuja työssä on 35 kappaletta. Lankana käytin Novitan 7veljestä ja puikkona 4 mm:n lyhyttä pyöröä. Tilkut aloitin 3 s:lla kulmasta lisäten aina puikon lopussa kunnes työssä oli 60 s, jolloin aloitin vastaavasti kavennukset.




Peitteen värinä on ruskean eri sävyt, jotka kuvassa näyttävät luonnollista harmaammilta ja peiton värivaikutelma on siten kylmemmi kuin oikeasti.




Tässä kuvassa vielä toisen veljeni peite. Tämäkin on synttärilahja, mutta ajalta ennen omaa blogia. Väreinä tässä musta ja harmaan sävyjä.

Ja nyt muihin päivän touhuihin, että pääsee taas sukkasadonkin korjuuseen. Eilen ei työ paljon edennyt, kun valmis kantapää piti purkaa virheen takia. Ehkäpä tänään on parempi päivä.

10 kommenttia:

  1. Upea peite! Hienosti valittu värit.

    VastaaPoista
  2. Kauniita peitteitä! Värit ovat molemmissa rauhalliset ja harmoniset.

    VastaaPoista
  3. Onpa hienot peitteet :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis ja suuritöinen/ iso projektinen peite :)
    Onpa Matleena ahertanut :)

    VastaaPoista
  5. Aivan mahtava lahja veljellesi!

    Sähköpostia tulossa sinulle päin.

    VastaaPoista
  6. Ja kun kelasin sivun alaspäin niin näkyikin tuttu peite, eli onhan täällä tullut käytyä ennenkin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.