Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Vähän isompaa

Perjantai-iltana aloitin uudet sukat, nyt vähän isompaa kokoa kuin viime aikojen tuotokset. Näiden sukkien pitäisi mahtua 45-46 numeroiseen jalkaan, joten kokoeroa on hiukan vaikkapa 21-numeroisiin junasukkiin verrattuna. Malliksi valitsin Jules -sukat ja langaksi vihreäraitaisen 7veikan. Yli kiilakavennusten tikuteltuani heräsi epäilys, ettei yksi kerä taida riittää, langanmenekki näytti nim. siltä. Ja enempää minulla ei tuota väriä ole. No ei mitään hätää, ajattelin kopata kauppareissulla kerän lisää. Mutta eipä se niin vain tapahtunutkaan, juuri sitä väriä ei ollut niissä kahdessa kaupassa, joissa kävin. Muita värejä kyllä runsain mitoin. En lähtenyt kiertelemään useampia kauppoja, kun sukkien väriä ei määrätty niitä tilattaessa, vaan päätin vaihtaa väriin, jota minulla on ainakin kaksi kerää.


Siispä tässä näette valmiina ensimmäisen sinisen sukan. Väri on aika lähellä todellista. Kuvassa sukka kyllä näyttää kovin pieneltä, mutta pitäisi olla tarpeeksi iso (sovitettu mieheni 44-45:een jalkaan).


Mallia on mukava tehdä ja nurjat kerrokset sekä nostetut silmukat muodostavat miehekkään kuvion. Nyt lähden luomaan silmukoita toiseen sukkaan, että saadaan nämäkin Heinäladon täytteeksi ensi viikolla.

On muuten täysin mahdollista, että näette täällä vielä vihreäraitaisetkin Julekset, jos satun törmäämään siihen väriin jossakin. Se alku kun on vielä purkamatta! ;)

6 kommenttia:

 1. Komeat sukat olet tikutellut. Joutaessasi voit kurkistaa blogiini, siellä on sinulle huomionosoitus.

  VastaaPoista
 2. Tosi komeat sukat,,,eikä kauniit, eikös niin pidä sanoa miesten sukista :)
  Toivottavasti löydät lankaa lisää niin saat vielä toiset isot sukat.

  VastaaPoista
 3. Reilusti komeat miesten sukat.
  Harmittaa tuo lankakerien perässä ravaaminen. Aina pitäs ostaa tarpeeksi, kun on tarjolla. Sittenhän niitä lankoja piisaa ja piisaa...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille sukkakehuista! Kun ostaa lankoja valmiiksi tulevaa tarvetta varten esim. tarjouksesta, niin on vaikea arvata kuinka paljon kutakin väriä kannattais ottaa. Sitten on jotain väriä liikaa tai liian vähän. ;D

  Nna: kiitos huomionosoituksesta, olen yhtä hymyä!

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunista jälkeä ja ihana väri!! Mulla on sama malli ollut mielessä, se on semmoinen sopivan miehekäs!! Oon kyllä samaa mieltä sinun ja TeSan kanssa siitä, että tosi harmittavaa tuo lankakerien perässä ravaaminen! Just kun jotain väriä tarvitsisi, niin sitä ei ole tarpeeksi tai sitten sitä jää aina jotenkin hassu määrä yli :)!
  Juuri tänään harmittelin myöskin sitä hervotonta jämäkerien määrää, jolle ei mitkään jämälankatyötkään tunnu mahtavan mitään!

  Nuo Nallesta neulotut Primaverat on muuten myös tosi kauniit!! Minäkin tykkään siitä mallista ja sain nyt idean kokeilla Nalle colorista - joskus.....

  VastaaPoista
 6. Helmis: Kiitos! Joo, jämälankakerät sen kun vaan lisääntyvät vaikka kuinka niitä yrittää kuluttaa. Minulla on kuvia eräästä vanhasta bonchosta, joka on tehty jämälangoista. Sen voisinkin esitellä, jos saan luvan bonchon omistajalta. Sellaisen tekoa olen hundeerannut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.