Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 10. joulukuuta 2009

Jotain valmistunutkin


Kovin hitaasti tuntuvat käsityöni taas etenevän, mutta jotain sentään olen saanut täällä valmiiksi. Jo viime viikon lopulla pääsi puikoilta tyttären toivoma kaulahuivi, mutta höyrytystä se on saanut odottaa tähän päivään asti. Napit siitä puuttuu vieläkin, mutta ne tytär valitsee itse, kunhan tulee joululomallaan luoksemme.


Malli Celtic Cable Neckwarmer
Lanka Jitterbug 100% merino wool, kulutus 45 g

Puikot 4 mm:n pyörö (tai 3.5 mm, en enää muista kummat)

Kuvassa näkyvät napit kiinnitin rekvisiitaksi vain nuppineuloilla.




Väriltään tämä kaulahuivi on oikeasti ehkä näiden kahden kuvan välimaastossa. Kuvankäsittelyllä yritin ja sainkin väriä lähemmäs todellista, mutta en täysin onnistunut.


Mutta huivia oli kyllä taas mukava tehdä. Lisääkin näitä voisin tehdä ja varmaan tulen tekemäänkin. Tämä muuten tiedoksi läheisilleni, jos joku sattuu tällaisen haluamaan, niin tilausta vaan sisään! Itsellänihän on samanlainen ollut nyt käytössä muutaman viikon ja voin kertoa, että mukava on käytössä. Pysyy hyvin paikallaan eikä huivin päät roiku missään hankalasti.




Toinenkin työ on oikeastaan valmis, mutta taitaa mennä purkuun. Tai siis menee purkuun, en vain tiedä, pienennäkö sitä vai teenkö aivan uudella mallilla.




Siis myssyn itselleni tikuttelin, mutta siitä tuli liian iso, korkeutta on minulle liikaa. Eikä tuo mallikaan oikein tunnu miellyttävän, joten mietintämyssyssä Heh, heh! on uusi malli. Niin ja käyttämäni malli oli Dropsin pitsineulemyssy, joka kyllä on sinänsä ihan mukavan näköinen, mutta ei oikein tunnu minun myssyltäni kuitenkaan. Joten lopputuloksena on, että tähän tullaan palaamaan vielä.


Lumitilanteestamme sen verran, että vielä sitä on. Jonkin verran ehti kyllä vähentyä, kun mittari oli ollut parina päivänä nollassa tai hiukan plussalla, mutta valkoisena on piha. Tosin nurmikon pisimmät ruohot ovat esillä. Nyt on jo kylmempää, -2 astetta. Ja kylmempäähän on ennustessa lupailtukin.


19 kommenttia:

  1. Kiva malli tuossa kaulaliinassa. Samanlainen unelias tunne taitaa olla vaivana vähän siellä ja täällä. Sitä vain neuloo ja neuloo, muttei mitään tule valmiiksi.

    VastaaPoista
  2. Myssy näyttää kivalta, itsekkin pitäisi tehdä taas lisää myssyjä ja kaulureita ettei palele jos tästä vaikka säätkin hiukan kylmenisi

    VastaaPoista
  3. Kaunis palmikko, monikäyttöinen.
    Ihana lanka, lämmin.

    VastaaPoista
  4. Kätevä ja kaunis kauluri :)
    Kyllä kärsivällisyys varmaan palkitaan tuon myssyn kanssa, itse tehdenhän se on mahdollista.

    VastaaPoista
  5. Nätti tuli kaulaliinasta.
    Jaa, vai tuli myssystä iso. Jospa se sopisi jonkun isompaan päähän??? ettei tarttis purkaa??

    Meillä lumet sulaa taaaas!!! Plussaa 2 astetta! On tämä hullu talvi!

    VastaaPoista
  6. kaunis huivi ja varmaankin pehmoinen:)

    VastaaPoista
  7. Oikein kaunis tuo kauluri <3 ja minusta kyllä myssykin!

    VastaaPoista
  8. Kivan näköinen tuo myssyn malli on. Laita se jemmaan,jos sinulle on iso,voithan sen joskus antaa jollekin lahjaksi. kaulaliina on aivan ihastuttava.

    VastaaPoista
  9. Kauluri on todella hieno. Kiitos hyvästä linkistä!

    VastaaPoista
  10. Ihana kauluri, tein samaisen myssyn ja minullakin se on liian iso, pistän kiertoon isompipäiselle ja neulon uuden jahka saan koon laskettua. Tev. Lea P

    VastaaPoista
  11. Kaunis kaulaliina!Eiköhän hattukin pään löydä.
    Meillä sateli eilen lunta, puutkin jo lumipeitteessä ja nyt on ihan jouluista ulkona, vaikka mittari näyttää nollaa. Pakkasiahan ne uhkaa tänne. Eilen oli parikin lääkärireissua ja kutomukset ei täällä etene. TYtön jalka ei kestä vieläkään astumista ja eilen oltiin kolmatta kertaa kirurgin pakeilla, nyt vihdoin laittoi magneettiin lähetteen ja tyttöä harmittaa lumi, jota kauan odottanut ja nyt ei pääse lumileikkeihin. Minua jännittää, ettei kaadu lumessa, kun kahden kepin varassa menee ja satuta enää enempää...
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  12. TaijaK: Olisikohan meillä se talviunen aika nyt! ;DD

    Foxy: Nythän niitä pakkaspäiviä taitaa olla luvassa koko maahan muutama! ;)

    TeSa: Minustakin palmikko on kaunis ja sen käyttöä muuhunkin olen miettinyt. :)

    Pirle: Onneksi on sitä kärsviällisyyttäkin ehtinyt jo oppia tähän ikään! ;) Ennen oli toisin! ;DD

    Marjut: Kiitos! :)

    Marleena: Mutta kun minä tarviin tuon langan, että saan sille omalle kaulurilleni parin. ;)

    Meillä on lumitilanne ennallaan, nyt mittarissa -3. Ja eilen alkoi hiihtokausi jollakin henkilöllä! ;)

    Mari: Kiitos! :)

    Eija: Huivi on minustakin kaunis ja mukavan pehmoinenkin on. :)

    Seijasisko: Kyllä minustakin ovat molemmat kauniita, mutta jotenkin tuo myssy ei nyt kolahda. Ehkä olisi kauniimpi jostakin kirkkkaamman värisestä langasta niin kuin se sinun tekemäsi. ;)

    Intsu: Niin mutta kun minulla ei ole tuota lankaa enempää ja haluaisin siitä myssyn itselle kaulurin pariksi. Ei siis oikein jouda jemmaani tuo myssy. ;)

    Tupuna: Kiitos! :)

    Omppumato: Kiitos itsellesi! :)

    LeaP: Minäkin tekisin samoin, jos minulla olisi tuota lankaa enemmän. ;)

    Mammutti: Pakkasia on luvattu kai koko maahan. Meilläkin pitäisi ennusteen mukaan olla su+ma -20:n tienoilla. Ja sitten lauhtuisi ja sitten tulisi lunta!!! ;)
    Onpa harmi, että se tyttären jalka vain kipuilee. Lähetän enkeleitä auttamaan jalan paranemisessa! :)

    VastaaPoista
  13. Ihan kivat molemmat. Mulla on semmonen baskerinmalli, joka on käynyt jo moneen päähän. Itselläni on niitä 4 ja vieraille olen tehnyt varmaan 10. Yksi tilaus on sisällä, mutta senväristä angoralankaa ei ole kaupassa mitä tilaaja toivoi. Tykkään itse siitä mallista, ei ole liian suuri.

    VastaaPoista
  14. Pirena: Heti alkoi kiinostamaan se sinun baskerimallisi. Pitääpä lähteä kurkkimaan, löytyykö blogistasi kuvaa siitä. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.