Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Raitasukat

Niin kuin vakikävijät tietänevätkin, niin minä kudon aika paljon sukkia. Siis aivan yli oman perheen ja lähimpien sukkatarpeen. Ja aivan vain siksi, että minusta on nii-in mukava tehdä niitä. Marraskuussahan olin mukana Lapaskuu-kampanjassa ja siksi tein pääasiassa lapasia ja kämmekkäitä. Vain yhdet sukat taisin tehdä, joten tulipa pitkä tauko sukkatuotantooni. Mutta nyt olen palannut normaaliin päiväjärjestykseen ja tikuttelen taas sukkia. Ja myhäilen tyytyväisenä sukankudin käsissäni. Eilen valmistuivat yhdet sukat ja saman tien pääsivät seuraavat puikoille.


Malli perussukat omaan tapaani, resori varressa ja jalkapöydän päällä 3o, 1n, kärjessä sädekavennus
Koko n:o 40-41
Lanka Novitan 7veljestä tuman ruskeana ja punaisena, menekki 120 g yhteensä
Puikot 3.5 mm, joilla silmukoita 52


Kävin terassilla kuvaamassa sukat kanervalaatikon reunalla. Samalla napsin muutaman talvisen pihakuvan, jotta näette meidän lumitilanteen. Paljoa sitä ei ole, mutta maa on valkoisena. Pakkanen on lisäksi huurruttanut puut ja pensaat valkoisiksi.


Näkymä terassin sivustalta. taustalla näkyvä punainen autokatos on naapuritalon.Talomme takana on pieni mäntymetsikkö ja siellä näyttää tänään tältä. Aurinko kultasi paikoin puiden runkoja, mutta taisi paistaa ohuen pilviharson läpi, kun ei ollut oikein kirkas. Pakkanen meillä muuten jatkuu aika napakkana, tänään aamulla oli -20 ja nyt oli -23, kun kävin juuri kurkkaamassa. Eipä ihme, että sormiani alkoi palella niin pian, kun avokäsin noita kuvia napsin. Mutta sisällä tarkenee hyvin kutoa sukkia uunin kupeessa istuen. Leivinuuni on lämmitetty tänään.


17 kommenttia:

 1. Kiitos kommentistasi; ruvetkaa vaan siellä puuhaamaan omaa käsityöinnokkaiden kahvilaa! Paikkana voi toimia vaikka kirjaston tila, viihtyisä kahvila, jonkin järjestön kokoushuone tai muu helposti löydettävä, "matalan kynnyksen" paikka. Sinä idearikkaana keksit ystäviesi kanssa jotain - aloittakaa pienesti, siitä on hyvä kasvaa :)

  Punaruskeat männynrungot talvihuuruisessa maisemassa - kaunista!
  Leppoisia joulunaluspäiviä.

  VastaaPoista
 2. ihanan talvista, täälläkin alkaa jo olla lunta mukavasti ja pakkanen pyörii siinä -14 tietämissä

  VastaaPoista
 3. Nätit sukat jälleen, hyvin sopii värit toisiinsa! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana punaposkinen touhukas aiemmassa päivityksessäsi.
  Sukat ovat aina mieluinen tuliainen, tarpeellinen ja lämmin.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat taas! Minäkin olen miettinyt,että pitäis neuloa niitä sukkia joka välissä,niin olisi sitten mitä antaa tarvitseville. Nytkin ois tarvittu vaikka mihin esim Kauhavan Hyvän mielen sukkatempaukseen,Radio Dein paljaat varpaat tempaukseen ja moniin muihin. Teillä sentäs on tuonkin verran lunta,meillä vähempi ja ruusuja ollaan peitelty ja pelottaa säilyykö ne sittenkään,kun pakkasta on ja lunte ei.

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat taas! Minäkin olen miettinyt,että pitäis neuloa niitä sukkia joka välissä,niin olisi sitten mitä antaa tarvitseville. Nytkin ois tarvittu vaikka mihin esim Kauhavan Hyvän mielen sukkatempaukseen,Radio Dein paljaat varpaat tempaukseen ja moniin muihin. Teillä sentäs on tuonkin verran lunta,meillä vähempi ja ruusuja ollaan peitelty ja pelottaa säilyykö ne sittenkään,kun pakkasta on ja lunte ei.

  VastaaPoista
 7. Ihanat värit sukissa!Ihana talvi sielläkin.<3

  VastaaPoista
 8. Kauniit sukat! Ja sukathan on todellakin mitä parhainta neulomista, varsinkin tuollaiset perussukat. Niitä neuloskelee mielikseen.

  VastaaPoista
 9. Sukkia on aina mukava tehdä. Nätit värit olet taas sukkiisi valinnut.

  Meillä on "vain" -10 astetta ja kyllä tuntuu kylmältä...

  VastaaPoista
 10. Sukkia ei ole koskaan liikaa:-)

  VastaaPoista
 11. Kyllä ne sukat aina varpaansa löytävät:)

  VastaaPoista
 12. Ihanaa pakkasta!
  Nyt on kiva, kun meni nuo kelit: lunta, ei lunta, märkää, loskaa, taas lunta, taas sulaa. Eiköhän nyt tee kunnon pohjan kunnon talvelle. Lunta sais vaan tulla lisää... saas nähdä miltä tuntuu helmikuussa? ;-D

  Sukat on kivat. Ja aina niitä joku tarttee, jos itselle kertyy liikaa!

  VastaaPoista
 13. Suloinen ajatus istua muurinkupeessa sukkaa neulomassa.
  Ihanan Lämpöistä Joulun tunnelmaa sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 14. Pirle: Ajatus on kyllä kiehtova, mutta enpä usko voivani sitoutua moiseen puuhaan, sillä sitähän se vaatisi kuitenkin. Mutta jos joku polkaisisi homman käyntiin, niin valmiille voisin mennä! ;DD Minä luuseri! ;DD

  Neili: Nyt onkin hyvät sukkakelit! ;D

  Foxy: Taitaa koko maassa olla kunnon talvi! ;)

  Mari: Kiitos! :)

  TeSa: Punaposket oli tosi suloiset! :)

  Intsu: Sukkia on hyvä olla ainakin jemmassa muutamia pareja. Tänäänkin vein muovikassillisen Pelastusarmeijan keräykseen, ehkä ehtivät vielä jouluksi lämmittämään jonkun varpaita. :)

  Seijasisko: Ihana talvi siellä ja täällä! ;D

  -maria-: Ai ollaan siis samaa mieltä sukkien tekemisestä, että mukavaa puuhaa! ;)

  Sari: Siellähän on melkein lämmintä! ;D

  Susu: Sitä mieltä minäkin! ;)

  Marjut: Ainakin tähän asti on noin käynyt! ;)

  Marleena: Jaa helmikuussa voidaan sitten sanoa vaikka, että kyllä lumentulo jo riittäisi! ;DD Mutta nyt sitä voisi tullakin!

  Salomea: Samoin sinnekin ihanaa jouluntunnelmaa! :)

  VastaaPoista
 15. Ihana kauniit perussukat ja vielä kunnon raidalliset.. siis sukat minun makuun... Sukan tekoa ei voita mikään ne on myös minun lempijuttuni.

  VastaaPoista
 16. Rantapuikko: Minäkin tykkään näistä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.