Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 25. joulukuuta 2009

Kiva joulukortti


Pakkassäässä on täällä joulua vietetty. Eilen oli mittarissa n. -13 ja tänään päivällä -25 ja nyt tätä kirjoittaessani on vielä pari astetta kylmempää. Luntakin on saatu ihan mukava määrä, joten on ihan oikean joulun sää. Leppoisasti on joulumme sujunut. Tytär on kanssamme, mutta poika ja vaimonsa ovat tämän joulun vaimon kotiväen parissa. Perheemme totutun kaavan mukaan olemme joulua viettäneet.


Monia ihania, kivoja ja liikuttaviakin joulutervehdyksiä olemme saaneet. On tullut tavallisia joulukortteja, s-postikortteja ja tekstareita. Kiitos niistä kaikista! Kiitos myös edellisen päivityksen kommentteina saamistani lukuisista hyvän joulun toivotuksista!
Yksi kortti (yllä) miellyttää minua erityisesti jo sen takia, että sen on tehnyt poikamme. Ja siinä on kuvattuna poika itse ja miniä. Useana jouluna olemme saaneet heiltä mukavia itsetehtyjä kortteja eikä tämäkään vuosi tuonut poikkeusta siihen.

Minusta on erityisen mukavaa saada itsetehty kortti, mutta miksihän minä itse vain lähettelen ostokortteja. Tätä olen tänään miettinyt ja samalla pohtinut, tekisinkö ensi joulun kortit itse. Nyt ehtisi hyvin, kun/jos jo nyt aloittaisi. ;DD Sitäpä pitää vielä pohtia!
Hyviä pyhien jatkoja kaikille!

15 kommenttia:

 1. Hyviä joulunpyhien jatko sinulle sinne pakkasen keskelle. Täällä on vain -16 astetta.
  Minä olen ratkaissut "joulukorttiongelman" ostamalla joka vuosi hyväntekeväisyyskortin yleensä lastensuojelujärjestöjen tai syöpälasten hyväksi. Tulee itselle oikein hyvä mieli kun niitä kortteja kirjoittelen.

  VastaaPoista
 2. Itsetehtyjä kortteja on ihana saada ja tuo poikasi ja miniäsi kortti on hieno! Minä olen tosi laiska askartelija,mutta tykkään ostaa hyväntekeväisyys kortteja.Tänävuonna ostin Planin ja Uniceffin kortteja tosin kun niistä menee vain 10% hyväntekeväisyyyteen niin olen myös miettinyt että jos laittasi koko kortteihin menevän rahan vaikka Pelastusarmeijan pataan ja kun on tuo blogikin niin siellähän voisi toivottaa hyvät joulut kiittää kaikkia saamistaaan korteista ja kertoa että mihin on laittanut korttirahat. No..sitäkin on aikaa vielä miettiä melkein vuosi:) .Kun ei nuo pakkaset tunnu hellittävän niin aion lähtea huomenna uimahalliin.Raksila kun on auki koko päivän. Leppoisia pyhäpäiviä teille!

  VastaaPoista
 3. Hauska kortti!
  Hyvää pakkasenpuremaa Tapaninpäivää sinne!
  Katsotaans on tämä kone yhteistyökykyisempi näin aamusta, lähteekö kommentti...:)

  VastaaPoista
 4. Hyviä joulun pyhiä myös sinne. Joulu on mennyt täälläkin päin leppoisasti. Monta päivää meni etten neulonut yhtään. Eilen sitten aloitin yhdet töppöset. Hyvä uutinen oli se ,että isäni siirrettiin aattona teholta syd.valvontaosatolle. Itsekin sain monta itsetehtyä joulukorttia.

  VastaaPoista
 5. Samoin hyvää lumisten joulunpyhien jatkoa!
  Olipa hauska idea tuossa kortissa!
  Olen vuosikausia, siis -kymmeniä tehnyt joulukortteja. Suurin osa menee myyjäisiin, joista koko tuotto menee sinne minne luvataan. Eli materiaaleista en laskuta, on olemasa kalliimpiakin harrastuksia. Korttien teko on hauskaa, kun alkuun pääsee. Alku aina takkuilee, mutta sitten "virta" vie mennessään ja ajantaju katoaa ja on kiva keksiä uusia ja uusia malleja.

  Nytkin oli kahdet myyjäiset joihin tein kortit, niin kaikkia kortteja ei jaksa tehdä (suuri suku ja ystäviä vuosikymmentenkin takaa). Joskus teen itselle ja joskus ostan hyväntekeväisyyskortteja ihan oman jaksamisen mukaan.
  Meilläkin oli rauhallista, kun kaksi lasta oli pohjoisessa toisen perheen luona ja kuopuksen perhe oli aaton täällä ja muuten omassa kodissa. Vauhtia riitti aatossa kun pikku-gnu oli vauhdissa ja riemuitsi kaikesta uudesta ja kaikista lahjoistakin, joista ilmeisesti oli paras äidin ja isän saama uusi imuri!

  VastaaPoista
 6. Tellu-Tellervo: Samoin minä olen joulukortteja ostaessani suosinut yleensä hyväntekeväisyyskortteja. Kauan oli Unicef lähellä sydäntäni, mutta ei ainoana.

  Seijasisko: Samoin minä olen ollut viime vuosina laiska askartelija. Kai sitä sorttia tuli tarpeeksi harrastettua lasten kanssa, kun olivat pieniä. Hyväntekeväisyyskortteja olen minäkin suosinut ja Pelastusarmeijan pata sai tänä vuonna rahalahjan sijaan muovikassillisen villaisukkia ym. villaista vaattetta.

  Eila: Ihan minuakin jänskättää, miten se teidän kone alkaa toimia! Tai siis nettiyhteys! ;D

  Äipän touhut: Se kai on merkki parempaan suuntaan menosta, kun pääsee teholta sydänvalvontaos:lle, vai olenkohan aivan väärässsä. Ainakin toivon isällesi paranemisia.

  Iso gnu: Sinähän oletkin sitten korttimestari! :) Tulisin sinulle oppiin, jos olisi lyhyempi matka. ;D
  Onhan ihanaa, kun saa seurata pienten jouluriemua. Siitä se paras joulutunnelma tulee. :)

  Omppumato: Kiitos samoin sinulle! :)

  VastaaPoista
 7. Mulla taisi tulla askartelukiintiö täyteen päiväkotihommissa.;)

  VastaaPoista
 8. Itsetehty kortti lämmittää! Minäkin teen joka vuosi jokusen kortin. Yleensä kauhealla kiireellä ja viime tipassa. Ja joka kerta lupaan itselleni aloittaa seuraavan vuoden korttitalkoot jo heinäkuussa. Jostain syystä se aina unohtuu...

  VastaaPoista
 9. Seijasiskolle vielä: Se on paljon mahdollista! :)

  Susu: Jos ei sitä viime tippaa olisi, niin moni asia jäisi tekemättä! ;DD

  VastaaPoista
 10. Nyt kun aloittaisi, niin voisi olla vielä sellaista joulufiilistä. :) Mutta minusta kortteja on aina kiva saaha, ovatpa ne sitten ostettuja tai itse tehtyjä. Pääasia, että ihminen tekee niin kuin hyvältä tuntuu..

  VastaaPoista
 11. Mukavia välipäiviä! Joulu meni ihanissa pakkassäissä ja luntakin taisi olla koko maassa :)Joulukorttien askartelu on ihan mukavaa puuhaa, omat korttini teen yleensä jo alkusyksystä, tänä vuonna taisi olla jo lokakuu, mutta hyvissä ajoin kun tekee niin ei tule siinä stressiä :)
  Hauskasti keksitty tuo saamasi kortti, piti oikein tarkasti katsoa että miten niin siinä on kaksi eri ihmistä :D

  VastaaPoista
 12. Nna: Minäkin tykkään niin antaa kuin saadakin kortteja, niin osotosellaisia kuin itsetehtyjäkin. Täytyy kyllä myöntää, että itsetehtyjä kuitenkin arvosta enemmän. :)

  Sipi: Se onkin viisasta, että tekee kortit ajoissa! Minä yleensä ostan joulukortit ajoissa! ;DD Joskus olen ostanut jo kevääisellä hiihtolomalla Lappiin. Mutta voi olla, että ensi jouluksi teen itse, ehkä...

  Poikamme on kai ideoinut ja tehnyt tuon kortin, hän kun on hyvin idearikas. :)

  VastaaPoista
 13. Sas muuta: itte vaan kortteja väsäämään ;).

  VastaaPoista
 14. Pappi puikoissa: Katsotaan, katsotaan...! Mitään en lupaa, mutta ehkä! ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.