Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 15. tammikuuta 2011

Pakkaspäivänä


Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää jokaisesta ihanasta kommentista edelliseen postaukseeni. Siis onnitteluista kolmivuotiaalle Lankapirtille ja minullekin sen "äitinä", kuten Kaisa niin mukavasti kirjoitti.  Hymy nousee huulilleni aina, kun noita kommentteja luen. Olenkin lukenut ne jo monta kertaa.  Maikki muuten onnitteli "uhmaikäistä blogia" ja se sai minut miettimään, pitäisiköhän minun hiukan räväköittää Lankapirttiäni.  ;DD  Oli mukava todeta myös se, että kommentoijien joukossa on niin pitkäaikaisia kuin myös tuoreempiakin tuttavuuksia.  Kiitos ja halit teille jokaiselle!


 Meillä on tänään kaunis aurinkoinen pakkaspäivä.  Sellaista olenkin kaivannut, kun minusta tammikuun aurinkoiset päivät ovat niin kauniita.  Täällä me emme vain näe suoraan tuota aurinkoa, kun se paistaa niin vielä alhaalla, että jää edessä olevien rakennusten taa.  Voin vain muistella, kuinka upeita tammikuun aurinkoja näimme aikoinaan Rovaniemen  kotimme ikkunasta.  Siellä asuimme vaaran eteläisellä rinteellä aika korkealla.

 Naapurinkin piipusta tupruaa savua. Meillä tuli rätisee leivinuunissa parhaillaan.  Lämpöä tarvitaankin, kun mittari näyttää -24 astetta.


Villasukkiakin tarvitaan jalkojen lämmittämiseen.  Niitä olen viime päivinä tikutellut. Samalla olen mietiskellyt ja suunnitellut muunlaisia käsitöitä, mutta niistä sitten aikanaan, kun/jos saan ne toteutettua.


Junasukkia langanjämistä.  Minä puhun yhä vain  junasukista, vaikka sukkien nimi on muutettu ohjeeseen vauva sukiksi.   Punaiset ovat Nalle Marjaretki Puolukasta, joihin sainkin uppoamaan melko monta pientä kerää ja pääteltäviä lankoja oli varmaan jos ei sata niin ainakin kaksikymmentä.  Kudoin aina kaksi kerrosta kerästään aivan sattumanvaraisesti.  Ruskeat taas ovat Tico Ticoa.  Niissä valitsin alkuun samanlaiset värit, mutta teriin piti jo laittaa, mitä jäljellä oli.  Aika lähelle toisiaan nuo värit sentään sattuivat.

Näitä junasukkia tai muita pieniä sukkia olen ajatellut tekeväni jämäkeristä välitöinä, että saan pikkunyssäköitä pois.  Joskus olen ajatellut tehdä niistä isoäidin neliöillä vaikkapa torkkupeiton, mutta nyt se ei enää kiinnosta. Vielä en tiedä, mihin sukat päätyvät jemmapussistani, mutta eiköhän niille kaikille löydy jotakin kautta käyttäjät.


Perussukat kokoa 39 tikuttelin Nalle Kukkaketo Kellokukasta, jota jäi melkein kerä viimeksi valmistuneista ylipolvensukista.  Puikot olivat 3 mm:t ja silmukoita 60, lankaa kului 80 g. Nämäkin sukat menevät samalle saajalle kuin ne ylipolvensukatkin.   

Kaunista viikonloppua kaikille!


13 kommenttia:

  1. Junasukkien ihan oikea nimi on "Tuula-vauvan sukat"! Tuula oli se vauva, jolle ne junassa kudottiin, mutta tuskin se kässäope niitä siinä keksi, vaan niitä on varmaan tehty ennekin.
    Ihanat ja hyvin jaloissa pysyvät! Tosin ne ehtivät aikalailla vakiintua junasukiksi;) Aina niitä tarvitaan.

    VastaaPoista
  2. Meillä täällä on hiukan vähemmän pakkasta ja aurinkokin hetken pilkisti.
    Onnittelut ja oikein hyvää jatkoa seuraaviin vuosiin! Paljon Sinulla on postauksia ja ihania töitä on valmistunut tuona aikana.
    Jouluksi aikomani tuplalapaset on vieläkin alkamatta, mutta jospa tässä piakkoin....

    VastaaPoista
  3. Mukavia sukkia!Minäkin ihailin aurinkoa päivällä ja sitten iltapäivästä tuli yhtääkkiä sellainen sumu etten meinannut eteeni nähdä kun ajelin autolla Citymarkettiin .

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Onnittelut vaan miunkin puolesta blogille ja tietenkin Sinulle!

    Kauniita on nuo jämälankaiset pikku sukat, minä olen kanssa jemmannut jämälankoja, aikomuksena virkata peitto, mutta meillä on jo anopin tekemä iso ja kaiken kirjava isoäidinneliöpeitto enkä tiedä olisiko kahdelle peitolle tarvetta. Pitänee kekesiä joku muu idea jämälangoille...

    Täälläkin oli kaunis ja aurinkoinen 24 asteinen pakkaspäivä, ulos en viitsinyt mennä kun flunssa meinaa vaivata, mutta kummasti tuli jo kevään kaipuu kun auringon pitkästä aikaa näki.

    VastaaPoista
  5. Ihanat lämpimät sukat löytävät varmasti uuden kodin aikanaan.
    Onnea blogillesi, tänne on aina niin mukava tulla kurkkimaan.

    VastaaPoista
  6. Onnittelut!

    Nuo junasukat ovat kivoja ja vauvalliset sanovat niiden sukkien pysyvän hyvin jalassa.
    Samaa ajattelin tehdä jämäkeristä eli siis junasukkia.

    VastaaPoista
  7. Meillä on tänään ollut pakkasta parhaimmillaan -28,6, nytkin vielä -27,6 astetta.
    Ulkona kävin vain kauppareissulla ja viemässä roskapussin.
    Kivoja nuo junasukat, enpä ole vielä niitä saanut aikaiseksi!!!
    ja nätit nuo sinisävyiset!
    Mukavaa lauantai-iltaa teille!

    VastaaPoista
  8. Ihanat nuo kukkaketosukat! :) Ja muutkin sukat toki varmasti lämpimiä ja tarpeellisia. :)

    VastaaPoista
  9. Kauniita sukkia ja sukkia tarvitaan aina! Samoilla säillä menty tämä päivä täällä etelässäkin. Takka lämmittää ja saunaan "jonotan" parhaillaan, meillä on tyttöjä "pieni lauma" täällä. Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  10. Sukkia ei kyllä koskaan ole liikaa ja hyvin tuntuvat kelpaavan lahjoiksikin. Sinun junasukkasi ovat niin kauniin värisiä, nätisti on raidat kohdillaan .

    VastaaPoista
  11. Malli: Niinhän sitä sanotaan, että hyvällä lapsella on monta nimeä! :) Sukkia todella aina tarvitaan ja näitä voi panna moneen hyväntekeväisyyskeräykseenkin.

    Heleena: Kiitos onnitteluista! :)

    No jospa sitten vaikka ensi jouluksi tekisit ne tuplalapaset! ;)

    Seijasisko: Ai siellä nousi sumu! :) Ja täällä oli yhtä kirkasta koko päivän.

    Kati: Kiitos onnitteluista! :)

    Paremman idean puutteessa voisit sinäkin perustaa "sukkatehtaan"! :)

    Tesa: Kiitos sinullekin onnitteluista! :)

    Iso gnu: Kiitos, kiitos! :)

    Junasukkia on mukava tehdä ja antaa juuri siksi, kun kuuluvat olevan niin mainiot käytössä. :)

    Marleena: Ei täälläkään eilen paljon ulkoiltu, pikainen kauppareissu vain. Tänään onkin ollut lauhempaa, nyt enää -11. Tultiin juuri Walolta pyörähtelemästä. ;)

    MariJ: Kiitos! :)

    Mammutti: Sukkia tosiaan tarvitaan aina näissä pohjoisissa oloissa. :)

    Sude: Yllättävän kauniisti nuo raidoittuivat vaikka aivan jämälankoja käytin, osin metrin pituisiakin pätkiä. :)

    VastaaPoista
  12. Junasukat tai Tuulan sukat; sama malli kuitenkin:) Ja hyvältä näyttävät.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.