Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Helmikuun raportti


 Maaliskuu alkoi ja saatiin sen myötä leudommat ilmatkin. Eiköhän nuo pakkaset jo riitäkin yhdelle talvelle, oli niitä sen verran pitkään.  Nyt odotellaan, milloin lumet alkavat kunnolla sulaa ja saadaan kunnon kevääseen.  Mutta ennen sitä muistellaan hetki helmikuuta minun valmistuneiden käsitöitteni parissa.

 Huivihulluttelun merkeissä on elettiin, mutta sukkiakaaan en unohtanut ...

 ... kukkasista puhumattkaan!


4.2. junasukat Nalle Coloria ja Nallea 40 g
6.2.  huivi haarukkapitsinä  Novitan Villavaa 80 g
11.2. sukat Austerman Step 75 g
12.2.  huovutetut tossut Naturngarn ja yksinkert. hahtuvaa 135 g + 25 g
17.2. vauvan tossut Lanettia 25 g
20.2. 22 leaves shawlette Punta Yarns MeriSock 86 g
23.2. myssy Novitan Puro Aallokkoa 70 g
25.2. huivi Novitan Puro Aallokkoa 140 g
26.2. junasukat "keskoselle" Punta Yarns MeriSock (ei kuvassa)  25 g
1-28.2. virkattuja kukkasia eri lankoja 50 g                  
 
Lankaa sain tuhottua siis yhteensä 751 g.  Se on yli sata grammaa vähemmän kuin viime vuonna kuukauden keskimääräinen kulutus.  
 
Suunnitelmia ja intoa kyllä olisi riittänyt suurempaankin kulutukeen pääsemiseen, mutta tuohon jäin. Yhtenä syynä on ainakin kamppailuni purkuun päätyneen huivin tekeleen kanssa.  Siitähän mainitsin täällä  (toinen kappale). Toisaalta en minä pyri millään muotoa mahdollisimman suuren langankulutukseen, vaan tarkoitukseni on tehdä aivan fiilisten mukaan.  Mutta silti on mukava seurata langanmenekkiä ja miettiä, mistä muutokset siinä johtuvat.
 
Langan menekkiä seuratakseni ja hallitakseni varastossa olevat lankalaadut ja -määrät liityin innolla Lankuriinkin, mutta intoni tyssäsi ihan alkumetreillä. Ihan vain omasta mukavuuden halustani johtuen, kun en viitsi kirjata varastoani sinne ylös.  Tarvitsisin sihteerin, mistähän sellaisen löytäisin.  Jää siis ainakin toistaiskesi Samin kehittelemä ja vieläpä meille ilmaiseksi tarjoama palvelu käyttämättä.  Harmi! Lämpimät kiitokseni osoitan kuitenkin Samille, ehkä minä vielä parannan tapani.  Tai löydän lankasihteerin itselleni!  Miten muuten teillä muilla, oletteko liittyneet lankuriin ja varsinkin oletteko ahkerasti käyttäneet?  Millaisia kokemuksia?
 
 
Ja vielä minun pitää vilauttaa yhtä keskeneräistä työtäni.
 
 Eilen opettelin taas uutta tekniikkaa Taitokeskus Maakarin Neulekammarissa.  Meitä oli siellä koolla kymmenkunta naista ja Kauhavan Kangas-Aitan ohjeella paneuduimme virkkaamaan korinpohjatyynyä.  Hyvään alkuun päästiin kakki, mutta täytyy sanoa, että kankeahkon samettilangan virkkaaminen ottaa käteen.  Taukoja pitää pitää tuon tuostakin käden lepuuttamiseksi.  Mutta kiva oli taas oppia uutta ja porista oppimisen ohessa monenlaisista asioista.  Elina-ohjaajamme oli viimeistä kertaa kanssamme ennen jääntiään äitiyslomalle, joten saimme toivottaa hänelle hyvää lomaa ja ponekkaita ponnistuksia!


Mutta nyt kaikille ihanaa aurinkoista maaliskuuta!
 
 


21 kommenttia:

 1. Minä liityin Lankuriin silloin heti, kun Kaisa kyseli testikäyttäjiä eli jo viime syksynä alkusyksystä; se oli silloin vain avoin meille testaajille. Mutta myöhemmin kävi niin, että pyysin Samia poistamaan tunnukseni Lankurista, kun en kokenut sille olevan itselleni käyttöä. Pidän itse omaa lankakirjanpitoani excel-taulukossa, ja kun olen siihen oppinut, niin toisenlainen systeemi tuntui vähän hankalalta, en halunnut alkaa merkitä kahteen paikkaan grammojani. Ja koin sen Lankurin ainakin alussa vähän kömpelöksi, sen käyttäminen oli vähän hidasta ja asiat tapahtuivat monen klikkauksen takaa. Toki kokemukseni saattoi johtua vaan siitä, että itse olin tottunut merkitsemään eri tavalla; jonkun toisen mielestä minun excel-taulukkoni voivat olla ihan kummallisia. Me ihmiset kun ollaan niin erilaisia! :)

  VastaaPoista
 2. Minullakin on jossain tallessa tuon korinpohjatyynyn ohje ja samettilankaakin on varastoissa kolmea eri väriä, saas nähdä valmistuuko koskaan...

  VastaaPoista
 3. Lankuriin minäkin liityin alkuvaiheessa, mut multakin puuttuu sihteeri... Ei musta ole lankoja ylös laittamaan, vaikka siitä hyötyäkin olisi. Jos saan itseäni otettua niskasta kiinni, niin ensikesän kasvivärjäilyt laitan sinne. Ei varmaan yllätys, että mun mieli elää jo tallin seinustalla olevalla pöydällä, sähkölevyn päällä värjäyskattilassa. Nyt siinä kohtaa on puoltoistametrinen lumikasa, mut...

  VastaaPoista
 4. Pitääkö niistä langoista nyt niin lukua pitää. Näkeehän sen onko niitä tai ei!???? No, ihmettelin vain! ;-D
  Paljon taas sait aikaiseksi. Eikö olekin mukavaa, kun kevät keikkuen tulee, linnut laulaa ja lämpenee. Vaikka ihan tosi, ei minua nuo pakkaset haitanneet. Ulos mennessä vain enempi vaatetta päälle ja sisällähän kyllä tarkenee.
  Minäkin sain kutsun sinne neulekammariin, mutta miten sitä täältä!!! Kivan näköistä tuo korinpohjavirkkaus! Miten se toimisi joustavammasta (kevyemmästä)langasta?

  VastaaPoista
 5. Minäkin olin testikäyttäjänä Lankurissa. Olen sinne senkin jälkeen lankoja laittanut, mutta innostuin tekemään Ravelryyn tunnuksen ja taitaa lankuri jäädä, sillä Ravelrystä saa ulos excel-taulukon, jonka voi ladata omalle koneelle tai puhelimeen mukaansa.
  Ja Lankurissa on muutama piirre, jota en koe omakseni, vaikka moni varmaankin pitää niistä.

  VastaaPoista
 6. Minä "vihreä" blogin pitäjä ihmettelen noita laskureita kun en ole tiennyt sellaisia olevankaan. En laske mitään ja varmaan siksi hukunkin lankoihin, niitä pursuilee joka loorasta!
  Vähän pitäis ehkä kulutusta tarkkailla tai tietenkin hankintaa... On tää sen sortin holismia, kans! Hienoja töitä olet tehnyt taas yhden kuukauden aikana. Mulla jotenkin tahti hiipuu.. kevättä?

  VastaaPoista
 7. MariJ: Niin tottumiskysymyshän se tällainen on usein. Minä luulen, että käyttäisin tuota Lankuria, jos vain saisin syötettyä lankavarastoni tiedot sinne. Tai ainakin pystyisin testaamaan kunnolla, onko se minun juttuni. ;)

  Kati: Minä aion nyt tehdä tämän tyynyn koeversiona ja sitten katsoa, tuleeko jatkoa. Onneksi lankaa ei ole kuin yhteen tyynyyn. :)

  Mammutti: Ollan siis samassa veneessä tuon sihteerin puutteen takia!!! ;DD Minä olen ajatellut, että jos alkaisi viemään sinne edes uudet langat, mutta sekin on jäänyt.

  Marleena: Sehän olis kuin pankkikirjasta katsois, onko rahaa vai ei, kun voisi vilaista, onko minulla lankaa!!! ;DDD No ihan oikeasti, ei kai sillä ole mitään todellista merkitystä, kun näkeehän ne langat tai niiden puuttumisen, kun kävelee tuonne makkarin nurkkaan. ;D

  Korinpohjavirkkausta pitänee kokeilla jollakin muulla langalla myös. Eri vaihtoehtoja on pyörinyt mielessä tuota virkatessa.


  - H -: Ai Ravelryssakin on joku! :o Pitääpä joskus etsiskellä se ja tutustua siihenkin. :) Siellä on vaan niin paljon kaikkea eikä oikein huonolla kielitaidolla jaksa pitkään tutkalla.

  Auli: Eipä minullakaan ole tullut tarkkailtua lankamääriä ja -varastojani, mutta ehkä olisi tarpeen. Olen ostanut lankoja, joita paljon käytän esim. sukkiin ja lapasiin, aina kun saan alennuksella. Ja muita sitten tarpeen tai ihan puhtaasti vain halutessani jonkun ihanan. Sitten siinä saattaa käydä niin kuin nyt, että säilytystila alkaa loppua. ;)

  VastaaPoista
 8. Minä olen vain ohimennen ajatellut sitä Lankuria, mutta on jäänyt tutustumatta. Onhan mulla paperilla ne inventoimani lankamäärät, lyijykynällä kirjoitettuna, että voi vaihdella.
  Sinulla taas niin hieno kavalkaadi töistäsi.

  VastaaPoista
 9. Paljon on taas mahtunut neulomuksia helmikuuhun =)
  Minäkään en ollut kuullutkaan moisista laskureista ennen tätä postausta.. Enkä oikein ymmärrä miksi niitä lankoja täytyy laskea (vaikka olenkin järjestelmällinen itse), pääasia kai on että saa tehtyä ihania mielekkäitä käsitöitä..? =)

  VastaaPoista
 10. Kauniita töitä olet tehnyt!

  Minäkin innoissani liityin Lankuriin jo testausvaiheessa. Mutta sihteeriä taitaa tässäkin talossa uupua, kun en sitten jaksanut lankojani sinne muutamaa kerää enempää päivittää. Tällä hetkellä tuumin, että lankaa on silloin juuri sopivasti, kun muistaa mitä kaikkea omistaa, ja pienellä tonkimisella voi varastonsa käydä läpi.

  Korinpohjavirkkuu näyttää muuten tosi mielenkiintoiselle, mahtaako olla vaikeaa?

  VastaaPoista
 11. Paljon olet taas kivaa langasta taikonut!
  Lankuriin olen minäkin kirjautunut ja saanut sinne pari viestiäkin, mutta en ole siihen enempää perehtynyt.
  Mullakin on tuo tyynyt harkinnassa, mutta...

  VastaaPoista
 12. - Palkkaa minut sihteeriksesi, on meinaan kokemmustakin!
  - Hienoja töitä olet taas tehnyt!
  -taina-

  VastaaPoista
 13. Pirena: Sinun oma lankakirjanpitosi lyijykynällä on varmaan ihan hyvä, kun ei olle ollut kai tarvetta tutustua muihin. :)

  Pirjo: Se kai on jonkinlaista "hulluutta" tuokin, että haluaisi pitää kirjaa langoistaan. ;) Oikeasti siihen ei varmaan minullakaan ole tarvetta.

  Maikki: Ai sinäkin kaipaisit sihteeriä!!! ;D En siis ole ainoa.
  Korinpohjavirkkaus ei ole vaikeaa, helposti sen oppii. Tavallisia pylväitä tehdään edellisen kerroksen pylväitä "halaamaan" vuoroin etu- ja takakautta. (Ohjaajamme käytti tuota halaustermiä).

  Malli: Käviköhän sinullakin Lankurin kanssa niin kuin minulla, että ensi-innostus haipui pian! ;D

  Taina: No voi kun hieno idea, sen minä teen! ;DD

  VastaaPoista
 14. Hieno kooste helmikuun neuleista.

  Minä taas tarvisin sihteeriä moneen asiaan, mistähän sellaisen monityöläisen saisin?
  Onneksi sentään löydän kaikki jemmakeräni ja tavarani.

  VastaaPoista
 15. Minäkin innostuin Lankurista heti. Sinne kun olisi saanut laitettua myös puodin langat. Se sihteeri puuttuu multakin ja tilanne vaihtuu koko ajan niin että päivitykseen menis kaikki aika eikä neulomiselle jäis yhtään... Mutta hieno systeemi se on ja upeaa, että Sami sellisen on kehitellyt neulovan kansan apuvälineeksi!

  VastaaPoista
 16. TeSa: Meitä sihteerin tarvitsijoita onkin aika monta! Kukahan alkaisi kouluttaa neuleblogisihteereitä!!! ;DDD

  Susu: Sehän se onkin Lankurin ainoa "vika", että menee hyvää neuleaikaa tavallaan hukkaan, kun syöttää sinne tietoja. Mutta kaikki kunnia ja kiitos Samille pyyteettömästä työstä, jonka on meidän neulojien käyttöön tehnyt.

  VastaaPoista
 17. Minäkin olen miettinyt lankojen kirjaamista ylös jonnekin, mutta olen päättänyt vähentää varastoa sen verran, ettei sihteeriä tarvitse sitä varten palkata.

  VastaaPoista
 18. Siitä kuvatallenustilasta kysyit blogissani. Sen voi tarkistaa Picasa-verkkoalbumista, eli pääset sinne esim. hallintapaneelin alaosassa (rullaa sivua alaspäin) olevasta linkistä "Picasa-verkkoalbumit", sitten siellä taas pitää mennä ihan sivun alaosaan, ja sieltä näkee, paljonko kuvatallennustilaa on käytetty. Sinulla näkyy olevan blogissasi fiksusti aika pieniä kuvia, joten tuskin sinulla tulee ongelmia; minä en ole kuviani pienentänyt ja kamerassa on asetukset sellaiset, että ottaa kookkaita kuvia (ja tässä uudessa kamerassa oli 3 kertaa isommat kuvat vielä mitä siinä vanhassa), niin mulla tuli tila täyteen. Pitäisi pienentää kaikki kuvat viimeisen 2 vuoden ajalta, oli jo ihan riittävän iso homma pienentää nuo kuvat 3 viikon ajalta, kun vanhat kuvat piti kaikki poistaa ja laittaa blogiteksteihin uudestaan pienempänä. Ja yhä nuo minun kuvani näyttävät olevan ainakin 2-3 kertaa isompia kuin sinun kuvasi, eli tuskin sinulla on hädän päivää. :) Sieltä Picasasta sen kuitenkin voi tarkistaa.

  VastaaPoista
 19. Marjut: Tuo sinun tapasi kuulostaa kyllä järkevältä, siihen pitäisi pyrkiä! :)

  Mari: Kiitos sinulle! :) Kävinkin jo kurkkaamassa eikä minulla ole huolta vielä tilan täyttymisestä.

  VastaaPoista
 20. Olen pärjäillyt vielä ilman Lankuria, taidan jatkaa entiseen tyyliin ja penkoa pussejani tarpeen mukaan.
  Mukavan näköinen tuo vilautuksesi korinpohjavirkkauksesta!

  VastaaPoista
 21. Pirle: Korinpohjavirkkaus on mukavaa ja saa mukavaa jälkeä aikaan, mutta tuosta materiaalista en taida toista tehdä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.