Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Valmistuneita


Tänään saa postaukseni pääosan virkattu sohvatyynyn päällinen, tai oikeastaan puolitoista sellaista.  Sen kokonaisen olenkin jo vilauttanut täällä.  Silloin siitä puuttui vielä sisus, mutta nyt sekin on paikallaan.

Tuohon pikkusohvalle asettelin tyynyn kuvausta varten.  Seuranaan on lahjaksi saatu ihana torkkuhuopa ja minun itseni tekemä ryijy.  Ryijyn olen tehnyt muistaakseni v. 1979 ja se on nimeltään Ruskapolkka. Suunnittelija on Lilli Kollin. Neoviukselta ostin ryijytarvikepaketin ja ommellen sen tein.  Tämä ryijymalli oli Neoviuksen mallistossa vielä muutamia vuosia sitten, mutta nyt ei enää näyttänyt olevan, kun kävin tarkistamassa.Malli Korinpohjatyyny Kauhavan Kangasaitan ohjeella
Koko n. 40 x 40 cm
Lanka saman firman samettilankaa, menekki 345 g
Virkkuukoukku 4.5 mmMinulta kyseltiin tuon alussa mainitsemani vilautuksen yhteydessä, onko korinpohjavirkkaus vaikeaa.  Ei se ole vaikeaa, pylväitä vain tehdään, mutta ne kiinnitetään edellisen kerroksen pylväiden ympärille joko etu- tai takakautta.  Siitä muodostuu tuo korinpohjakuvio. Ohjeessa on selkeä piirroskuva pylväiden teosta, kannattaa käydä katsomassa.  Samettilanka sen sijaan on aika tihkasta virkattavaa.  Ei siitä monta kerrosta jaksanut kerralla virkata.

Lankaa ostin 500 g:n kartion, joten siitä jäi aika paljon jäljelle. Mietin, mitä lopusta tekisin.  Kokonaista tyynyä siitä ei saisi. Pieni laukkukin kävi mielessä, mutta lopulta päätin tehdä "puolikkaan tyynyn".  Siis tyynyn, jossa toinen puoli on virkattu ja toinen puoli kangasta. 


  Tästä puolikkaasta tein hiukan pienemmän n. 35 x 35 cm ja siihen lanka (135 g)  riittikin oikein sopivasti, vain muutamia metrejä jäi käyttämättä.  Kuvassa tyynynpuolikas on todella vielä puolikas ja odottaa sopivaa kangasta taustaansa.Sukkien kutominenhan on minusta erityisen mukavaa.  Niitä minun pitää tehdä vähän väliä, vaikka ei mitään tarvettakaan olisi tiedossa.  Teen oikein mielelläni niin perussukkia kuin erilaisia pintaneulesukkia ja joskus myös kirjoneulesukkia. Nytkin yhtäkkiä iski pakottava tarve tehdä rullareunasukat, kun näin kuvan sellaisista.  Näidenkään tulevasta käyttäjästyä ei ole vielä mitään tietoa, mutta aika sen näyttää.


Malli perussukat TeSan rullareunoin
Koko n. 25
Lanka Fabel ja hiukan Nalle Coloria, yhteensä 30 g
Puikot 2.5 mm

Olen ainakin yhdet rullareunasukat tehnyt aiemminkin ja taidanpa tehdä näitä lisääkin.  Sukkiin tulee mukava ilme tuon rullareunan avulla.  Tekee mieleni kokeilla kolmea rullaa noiden kahden sijaan, onnistuisikohan se...  Kiitos TeSa kivasta ohjeesta!Meillä oli muuten viime yönä käynyt kutsumaton vieras.  Käypihän se meillä melko usein, mutta yleensä ei jälkiä kovin paljon jätä, mitä nyt papanoita sinne tänne.  Nyt sen sijaan oli tehnyt pahojaan, mokoma.


Tällainen näkymä iski tajuntaani, kun aamulla katsoin ikkunasta ulos.  Voi ei, taisin parahtaa!  Meidän ainoa omenapuu kaluttu ympäriinsä, omenapuu, joka ei vielä ole päässyt kunnolla satoa tuottamaan.  Eikä näköjään tule tuottamaankaan. Nälkäänsähän se pupu on tuon tehnyt, mutta se ei paljon minua nyt lohduta. Eikä nuo jäljelle jätetyt papanatkaan, vaikka lannoitteesta hyvin käyvät. Verkko on paikoillaan ja pysynyt pystyssäkin, hiukan painahtanut yhdestä kohdasta.  Hyppäämällä on pupun pitänyt aitaukseen mennä  ja myös poistua sieltä.

Noo kyllä tästä selvitään, ei yhden, vaikkakin ainoan omenapuun menettäminen maailmaa kaada.  Olen jo tässä miettinyt, mitä laittaisin kesällä tuon paikalle. En ehkä uutta omenapuuta, kun noita rusakoita alueella liikuskelee aika paljon.
17 kommenttia:

 1. Hetihän minä katsoin,että Kangas-Aitan kaunis tyynyn mallihan siellä! Kangas-aitassa se on kaupassa esillä luonnonvalkoisena. Kivat on noi rullasukatkin.Sä ehdit niin monenlaista. Jaa,jaa ettäkö sun santut nupuillaan!! Minä taidan taas täällä vähän santtuja puhutella:)

  VastaaPoista
 2. Hieno tyyny, itselläkin on samettilankaa varastossa, voisin ottaa sinusta mallia. Voi, minkä pupu on tehnyt! Meidän kirsikkapuulle kävi aika pahasti myös viime talvena, nyt ei ole kelvannut, vaikka jätin sen varta vasten ilman suojausta, että saavat tehdä siitä lopun.

  VastaaPoista
 3. Voi pupu sentään! Miesystävän luona teki pupu samoja tuhoja muutama vuosi sitten. Saimme yhden omenapuun pelastettua varttamalla siihen sellaisia apuoksia, mutta kyllä se oli aika homma. Katsottiin ohjeita puutarhakirjasta. Se oli iso vanha omenapuu..Tuo ryijy on ihana. Minä olen vanhemmiten alkanut kaipaamaan tuollaista oikein ihanaa värikästä ryijyä. Itse olen kutonut yhden 77 vuonna, se on sellainen beigesävynen, mun mielestä hirveän tylsä...Kokonaisuus, tyyny ja ryijy ja huopa, kaikki sopii yhteen hyvin!

  VastaaPoista
 4. Virkattu tyyny on kaunis ja ryijyssä on upea väri.
  Sukissa on...jotain tuttua =)

  VastaaPoista
 5. Aivan upea ryijy!
  Ihana väri tyynyssä ja korinpohjavirkkaus on vaikuttavaa. Pupuja on meilläkin paljon, mutta tuhoja en ole suuremmin huomannut.

  VastaaPoista
 6. Ihana ryijy ja aikas hyvänä vuonna olet sen tehnyt, jos näin voi sanoa. Jonkun syntymävuosi se :D

  Voi omenapuu riepua :( Jänöjussit ovat tuossa suhteessa aikas epämiellyttäviä vieraita.

  VastaaPoista
 7. Kaunis on tuo korinpohjaneule.
  Söpöt sukat myös.

  VastaaPoista
 8. Ryijy on minustakin todella upea! Tuollaisen huolisi seinälleen milloin vain.

  VastaaPoista
 9. Ompa sulla upea ryijy, en ole ennen tuota mallia nähnytkään.
  Kovan työn takana on pupu-paralla ruoka ollut. Ei ole helppoa pupunakaan :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis ryijy, hieno tyyny ja kivat sukat.:)

  VastaaPoista
 11. Tyyny on kaunis, pitääkin tutustua ohjeeseen. Tiedän hyvin miltä sinusta tuntuu tuon omenapuun takia, sillä mrillä on käynyt usein noin. Kerrankin poistin vapuksi suojaukset ja vappu yönä satoikin ohuen kerroksen lunta ja aamusta pupu kävikin sitten koluamassa kaksi pientä puun alkua.

  VastaaPoista
 12. Kaunis, upeanvärinen ryijysi!
  Kaunis on tyynykin!
  Ja söpöt sukat!
  Tuomen oksat puun ympärillä kuulema eivät pupuja miellytä...

  VastaaPoista
 13. Ihana ryijy! Sinulle on tunnustus blogissani.

  VastaaPoista
 14. Pupu mokoma! Meiltä söi jänöjussi pari talvea sitten samalla tavalla omenapuun (edellisenä kesänä istutetun, oksatkin olivat poikki. En alkanut sitä heti keväällä kaivamaan ylös, kun istuttamani krookukset niin komeasti sen juurella kukkivat. Krookusten kukinnan mentyä ohi, kävin tarkastelemassa puuta lähemmin. Ja kappas, työnsi lehteä ja uutta oksaa minkä kerkes, yhden kukankin sai aikaiseksi. ELi älä masennu, saattaa vielä tointuakin, jos ei ole kaikkea pintaosaa tuhonnut. Ja onhan olemassa sitä haavanhoitoainetta puille, sitä kannattaisi ehkä kokeilla.

  VastaaPoista
 15. Minä jäin ihailemaan tuota ryijyäsi. Se on juurikin minun mieleeni, kaunis ryijy.
  Meilläkin puput on syöneet omppupuita, verkot on, mutta lunta niin paljon, että verkot jää alle. Muutamia nuoria oksia näkyy menneen ja viimetalvena taisimennä enemmän. Myyrien tuhojen ilmestymistä lumen alta kauhulla odotan...

  VastaaPoista
 16. Kauniin punaisia töitä olet tehnyt.
  On sillä pupulla nälkä ollut, mutta voi harmi sentään.

  VastaaPoista
 17. Intsu: Se luonnonvalkoinen tyynykin on kovin nätti! :)

  Virve: No sitten vain koukku sauhuamaan ja tyynynpäällisiä tekemään, kun lankaakin löytyy. :)

  Auli: Minäkin tykkään ryijystäni juuri sen värimaailman takia enkä ole vielä kyllästynyt siihen, vaikka olen jo noin kauan sitä katsellut. :)

  TeSa: Ai löytyi jotain tuttua! ;DDD

  Heleena: Korinpohjavirkkauksella saa tosi mukavaa pintaa aikaan. :)

  Tess: Samaa mieltä kanssasi, että vuosimalli 1979 on monessa asiassa hyvä! ;)

  Tintin: Kiitos! :)

  Päivi, Lankakomero: Kiitos! :)

  Sude: Tätä mallia onkin näkynyt vähemmän, ei kai ole kovin monien mieleen ollut. Mutta minä tykkään edelleen. :)

  Seijasisko: Kiitos! :)

  Leena: Olipas teillä huono tuuri silloin vaappuna. Tämä on meidän ensimmäinen ja ainoa omenapuu, joten taidan suhtautua siihen kovin tunnepitoisesti. :)

  Malli45: Siis tuomenoksia omenapuun ympärille, jos vielä joskus meillä on suojeltava omenapuu. :)

  Kati: Kiitos! :)

  Elina: Taidanpa minäkin antaa tuon puuni alla olevien scillojeen kukkia rauhassa loppun ja katsastaa sitten tilnteen uudelleen. :)

  Mammutti: Verkko oli ja on edelleenkin tuon puun ympärillä ja lumet lapioitu pois, mutta niin vain pupu pääsi loikkaamaan sisälle aitaukseen. Mutta ei maailma lopu tähän! :)

  Pirena: Harmittaahaan tuo tietenkin, mutta elämä jatkuu nyt todennäköisesti ilman omenapuuta! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.