Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Olen miettinyt ja miettinyt


 Muutamana viime päivänä on sytomyssyily hallinnut ajatuksiani melkein rasitukseksi asti.  Eilenhän Seijasisko julkisti päätöksensä lopettaa toimimisensa sytomyssyemona.  Se ei tullut minulle yllätyksenä, koska Seijasisko oli kertonut minulle mietteistään ja lopulta päätöksestäänkin  jo etukäteen.  Päätös ei ollut minulle ollenkaan mieleinen, mutta hyväksyttävähän se on ja ymmäränkin sen.  Paljon työtä  ja huolenpitoa asioista tämä on vaatinut meiltä, mutta on se vastapainoksi tuonut paljon iloakin. 

Mutta mitä minä teen asian suhteen?  Se on siis pyörinyt mielessäni erityisesti tuon Seijasiskon päätöksen varmistuttua.  Jotenkin minusta tuntuu, että asia jää keskeneräiseksi, jos minäkin nyt lopetan. Ja sitä en halua.  Uskon myös minulla olevan vielä voimavaroja jatkaa sytomyssyemona sellaisella matalalla profiililla.  Ehkä se onnistuu, kun olemme yhdessä tehneet ison pohjatyön viime vuonna.  Ainakin haluan yrittää ja aika saa näyttää, miten käy.  Tuskin se ainakaan pahentaa tilannetta.

Jatkossa siis lupaan edelleenkin toimia jonkunlaisena yhdyshenkilönä OYS:n alueen sairaaloihin (OYS, Kajaani, Kemi, Kokkola, Rovaniemi) lahjoitettavien myssyjen kohdalla. Se tarkoittaa mielestäni sitä, että pyrin pitämään yhteyttä sairaaloihin ja tiedottamaan heidän myssytilanteestaan ja -tarpeestaan täällä blogissani. Mikäli joku haluaa lahjoittaa lankaa sytomyssyjen tekoa varten, voin ottaa sitä vastaan ja jakaa halukkaille tekijöille.

Sopivin väliajoin myös "mainostan" täällä sytomyssyasiaa, että se pysyisi mielessä ja mahdolliset uudetkin lukijani saisivat tietoa asiasta.  

Lupaan myös toimia jonkunlaisena neuvonantajana muun maan suhteen. Siis, jos jollakin on kysyttävää myssyilystä tai joku vaikkapa haluaisi aloittaa uuden keräyksen, hän voi minuun ottaa yhteyden vaikkapa s-postilla (osoite tuossa oikealla esittelyn lopussa).  Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin, mikäli osaan.

Näillä eväillä pyrin jatkamaan ainakin tämän vuoden loppuun.  Ja sitten uusi tilannekatsaus.Nyt esittelen vielä yhden valmistuneen käsityön, kun tämän blogin tarkoitus on lähinnä olla käsityöblogi ja areena, jolla voin esitellä töitäni.  Sopivasti esittelyä onkin ollut odottamassa yksi sytomyssy, joten se esille nyt.Malli Jacques Cousteau -pipo (ohje täältä), koko miehen
Lanka Tennesee, jonka menekki 90 g
Puikot 3.5 mm pyörö ja sukkapuikotJo pitkään on tämä pipomalli houkutellut minua, mutta vasta nyt pääsi puikoille, kun miehille sopivaa myssymallia etsin.  Helppo ja yksinkertainen tehdä.   Ihan ohjeen mukaan tämän tein ja myssystä tuli aika iso, jopa reilu mieheni isoon päähänkin.  Seuraavaa myssyä tehdessä voisin pienentää silmukkamäärää ja aloittaa kavennukset ehkä pari senttiä aiemmin.  Mutta eiköhän tämäkin myssy löydä sopivan käyttäjän.


Jotain muutakin minulla on valmiina, mutta palataan niihin toisella kertaa. 

Nyt toivottelen vain kaikille kaunista aurinkoista viikkoa. Meillä ollaan monta astetta plussalla, taivas aika ohuessa pilvessä ja kovasti tuulee.  Naapurin Lumi 5v totesi eilen minulle, että tulee hyviä lumipalloja.

16 kommenttia:

 1. Matleena: Tosi hieno homma. Maila tuolla jo valittelekin mihin hän jatkossa lankoja laittaa, jos vielä kaapista niitä löytyy.:) Kirjoitan tämä ilouutisen blogissani vielä tälläviikolla. :)))))))))))

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että sinä jaksat vielä jatkaa, vaikka ymmärrän kyllä Seijasiskonkin päätöksen. Onhan siinä ollut kova työ teillä molemmilla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos sinulle, kun jaksat vielä jatkaa sytomyssyemoilua! :) Vaikka myssyily varmasti jatkuisi ilman varsinaista emoakin, niin onhan ihan hyvä, että joku jaksaa ainakin muistuttaa tärkeästä asiasta silloin tällöin, ja ainakin ohjata mahdollisia lahjoituslankoja myssyntekijöille. Hyvä pohjahan tässä on viime kevään kampanjan ansiosta alla! :) Muistathan, että tämä lupauksesi ei sido sinua lopun elämääsi, koska niin kuin eilen Seijasiskollekin kirjoitin, niin vapaaehtoisesta harrastuksestahan on kyse, ja sen pitää aina olla mukavaa myös tempauksen vetäjälle! :) Jatka niin kauan kuin jaksat ja itse haluat, me myssyilijät olemme siitä sinulle varmasti kiitollisia! :)

  VastaaPoista
 4. Seijasisko: Joo, tee niin! :)

  Sude: Työtä on ollut, mutta luulen, että nyt pääsee jo helpommalla. :)

  MariJ: Uskon ja toivon jaksavani ainakin vuoden loppuun juuri tuon hyvän pohjatyön ansiosta ja aivan juuri kuin sinäkin sanoit: hiukan aina muistuttaa myssyilystä ja vähän ohjailee mahdollisia lankalahjoituksia. Siis matalalla profiililla etiä päin. :) Ja jos alan väsyä, luovutan kyllä.

  VastaaPoista
 5. No niin, täältähän se löytyi uusi osoite, johon lankoja tyyrätä, jos vielä jotain löytyy. Mahtanetko asua Oulun seudulla? Seijasiskolle oli mun niin helppo toimittaa langat. Mutta kulkeehan posti kuitenkin ja voi kerätä yhteen kasaan isomman pompsin. Ja ota sieki rennosti ja ilman turhia paineita tää projektin vetäminen. Ei hyväntekeväisyyss saa mitään pakkopullaa olla. Toivottelen sulle mukavia hetkiä ja jaksamista sytomyssyilyn parissa. Ihanaa, kun työ jatkuu.

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä ja voimia emoiluun! Ota rennosti ja rauhallisesti, ettei stressiksi asti tule :)

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että jaksat jatkaa hyvällä asialla. Mutta niinkuin sanoit, niin jos liikaa alkaa painaa mieltä niin sitten pillit pussiin ja homma muille!
  Mielenkiintoinen malli tuossa pipossasi, saattaa olla, että kokeilen jossain vaiheessa tuota.
  Mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
 8. Voimia lähettelen Sinulle! Tuo on semmoinen työsarka, joka valitettavasti ei taida loppua.

  Miten ihmeessä sait niin hienosti kaikki HHV-huivit linkitettyä! Minun pitäisi seuraavaksi opetella nostamaan se postaus ylemmäksi aina tarpeen mukaan.

  Tänään meillä oli keväinen lämmin päivä, iltapäivällä satoi vettä, kun yritin huivia ulkona kuvata, illemmalla sitten paistoi jo aurinko.

  VastaaPoista
 9. Maila: Kiva, kun löysit tänne blogiini. Kempeleessä asustan, joten eiköhän me saada langat vaihtamaan olinpaikkaansa ilman postiakin, kun sovitellaan. Jos sinulta löytyy vielä myssylankoja. Ja lupaan ottaa rennosti. Jos alkaa tressiä tulla, vihellän pelin poikki. ;)

  Mrs. Marple: Joo lupaan kuulostella itseäni, ettei stressi pääse yllätämään. :)

  Pirjo: Kannattaa kokeilla tätä myssymallia. :)

  Mammutti: Tosi on, ettei tämä työsarka taida loppua koskaan. Mutta minä en aio tehdä sitä yli omien voimavarojeni. :)
  Lähetinkin sinulle s-postia noista HHV-jutuista.

  VastaaPoista
 10. Haluan nyt tänne kumminkin huomautaa että mulla ei ollut stressistä kiinni lopettamien..voin kyllä ihan hyvin en napsi pillereitä ja nukun yöni hyvin. Kyse oli aivan muusta asiasta ja en halua julkisesti sen enempää puhua. Kiva kun jatkaa hyvälle asialle!!

  Komia on tuo Jaques Cousteau myssy!Itse olen tehnyt isälleni tuommoisen..mutta mulla oli sama vika ..tuli liian iso!

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti saat myös osastoilta palautetta ja kiitosta sytomyssyistä. Se voisi auttaa jaksamaan vielä vuoden loppuun.
  Omasta kokemuksestani voin sanoa, että olet todella hyvällä asialla! Syöpähoitojen aikana juuri pienet käytännön ilonaiheet helpottavat potilaan oloa. Ja myös luovat osastolle yhteishenkeä ja naurua.
  Ainakin minun aikanani huoneessa oli suoranainen "hulabaloo" päällä, kun myssyjä soviteltiin, vertailtiin ja peilailtiin! :) Ei olisi silloin uskonut, että olimme kaikki naiset vakavasti sairaita.

  VastaaPoista
 12. Yhdyn täysin aikaisempiin kommentteihin!
  Hienoa! Teitte jo suuren koko maahan levinneen kampanjan!
  Silloin tällöin muistuttamalla henki pysyy päällä muuallakin <3

  VastaaPoista
 13. Hienoa, että jatkat hyvää työtä. Toivon sinulle intoa ja voimia puuhata! Myssykin on hieno, kavennukset tekevät siitä ihan spesiaalin. Kokeilen varmaan sitä joskus. Hyvää loppuviikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 14. Seijasisko: Taitaa siis olla isopäisten miesten kokoa se ohje! :)

  Käsityönopettaja: Hyvin ollaan saatu positiivista palutetta niin sairaaloiden henkilökunnilta kuin potilailtakin. :) Se se antaakin voimia, että jaksaa jatkaa tätä hommaa. Monilla on kuulemma ollut kovasti hauskaa myssyjä valitessaan, niin meille on kerrottu. Huumori auttaa jaksamaan vaikeassakin elämän tilanteessa.

  Heleena: Kiitos lämpimistä sanoistasi! :) Tuohon juuri pyrin, että muistuttamalla silloin tällöin asia pysyy mielessä ja tuottaa myssyjä.

  Auli: Kun käytät tuota ohjetta, suosittelen tekemään mallitilkun, että saa sopivan kokoisen myssyn. Ainakin minä teen niin seuraavlla kerralla. ;)

  VastaaPoista
 15. - Tämä minun kommenttini tulee kyllä vähän myöhässä, kun olen ollut siellä "vankilassa", mutta haluan vaan sanoa, että sinulta kyllä emona olo onnistuu, olet niin, - - - mitähän tuohon nyt sanoisi, lue rivien välistä. Äläkä ota ressiä, asiat hoituvat kyllä omalla painollaan, ei tässä niin paljon emoja tarvita. Alkaisin sinulle kaveriksi, jos ottaisit minut, mutku minulla ei ole sitä blogia, eikä tule, heh.
  Minä vaan teeskentelen myssyjä.
  - Tuosta miesten isosta myssystä tuuli vaan mieleen, että sehän V voisi sen pestä.
  -tf-

  VastaaPoista
 16. TainaF: Joo, hänellähän on tunnetusti kokemusta myssyjen pesusta! ;DD

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.