Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Tähänkin lähdin mukaan

Jämälankojahan kertyy meille kaikille paljon neuloville ja/tai virkkaaville, kenelle enemmän kenelle vähemmän. Itse olen pyrkinyt vähentämään niitä pikkuhiljaa tehden välitöinä esimerkiksi pieniä sukkia hyväntekeväisyyteen.  Nyt innostuin lähtemään mukaan Jämäkuuhun ja toivon sen aikana saavani pienet lankanyssäkät katoamaan ainakin suurimmaksi osaksi.


Jämäkuu kestää huhtikuun ja sen aikana on tarkoitus kuluttaa mahdollisimman paljon jämälankoja. Kiinnostuitko?  Mukaan ehtii vieläkin, säännöt löytyy täältä.

Minä en ole tehnyt tarkempia suunnitelmia jämistelyyni enkä edes kaivellut kaikkia jämälankojani esille saati, että olisin punninnut ne. Tässäkin aion mennä fiilistellen. Siis teen sen, mikä tuntuu tämän kuun aikana kiinnostavan. Barbien vaatteista olen sentään aikonut aloittaa.


Olemme taas Äkäslompolossa ja minulla on iso kassillinen lankaa mukana kuten yleensä aina. Tälle matkalle keräilin mukaan osan jämälankanyssäköistäni.  Enimmäkseen ne ovat villa- tai villasekoitelankoja, mutta myös pieni määrä puuvillaa esim. sytomyssyihin tai tiskirätiksi.  Joten heti aprillipäivänä taidan aloittaa jämäilyni.  


Aurinko on noussut jo korkealle pilvettömälle taivaalle.  Sieltä se lämmittää yön aikana -26 asti laskenutta lämpötilaa, nyt mittarissa -16. Vielä ei järven selällä näy hiihtäjiä, mutta pian varmaan ensimmäiset sinne kiirehtivät ja iltapäivällä ne viimeisetkin.

6 kommenttia:

 1. Olisi ollut mukava liittyä mukaan Jämäkuuhun, mutta tämä huhtikuu on aina niin kiireinen. laitan seurantaan ja toivon mukavaa jämäaikaa ja kauniita aurinkoisia päiviä sinne Äkäslompoloon!

  VastaaPoista
 2. Minäkin mukana Jämäkuussa ja näkyyhän siellä olevankin jo monta tuttua bloggaajaa.
  Tule pois sieltä pakkasista :-D. Meillä ei öisin ole kuin -13 ja päivisin melkein nollassa. Kyllä nyt taitaa kevät olla aikalailla myöhässä.

  VastaaPoista
 3. Mukaan jämästelyyn lähtenyt, kun noita jämiä ein turhan paljoa ole, päinvastoin...
  Täällä tuli eilen taas lunta ihan täysillä ja kelit oli aamullakin liukkaat, kun pakkasta öisin toistakymmentä. Täällä ei keväästä ole tietoa, toivossa kuitenkin eletään...
  Toivotaan Teille sinne mukavia ulkoiluilmoja!

  VastaaPoista
 4. Oi, olen juuri kutonut liki 4 kiloa jämiä pois, muuten taitaisin lähteä mukaan myös. Jäänpä seuraamaan mielenkiinnolla tilannetta tällä kertaa ja siirryn korkkaamattomiin keriin itse. Minulle ei itselleni jämiä juuri jää, kudon aina jotain pientä. Ehkä niitä vajaita keriä löytyisi jonkin verran kaapista.

  VastaaPoista
 5. Nyt lomalla blogien lukeminen on hitaampaa, mutta joitakin luen kuten sinun blogiasi.
  Kiva kun mainitisit jämäkuun. Taidan liittyä, kun noita jämiä on vaikka millä mitalla.
  Hyvää pohjoisen lomaa Sinullekin nyt täältäHetasta.

  VastaaPoista
 6. Heleena: On hyvä tunnustaa aikansa rajallisuus eikä lähteä kaikkeen mukaan, vaikka meillä eläkeläisinä sitä aikaa onkin ihan mukavasti. ;)

  Sude: En veikkostenkaan tule pois näistä pakkasista, vaan aloittelen Jämäkuun täältä! ;DDD

  Mammutti: Mukavat ulkoiluilmat jatkuvat täällä! Nytkin aurinko helottaa kutsuvasti ja kohta minäkin lähden ulos. :)

  Kardemumma: Uuden kerän korkkaamisessa on hohtoa! :) Vaikka jämäkerien häviäminenkin on ihan mukavaa.

  Iso Gnu: Hyvät lomailmat teillekin sattui! Ainakin oletan, että siellä Hetassa ja täällä olisi kuta kuinkin samanlaiset ilmat. Nautinnollista loppulomaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.