Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 31. toukokuuta 2011

Mukava matka

Eilen tein mukavan matkan, josta haluan kertoa sinullekin.  Jo aamulla hurautin naapurikuntaan hakemaan ystävääni Tainaa ja sitten auton keula kohti pohjoista.  Ensimmäinen kohteemme oli Kemi ja siellä Länsi-Pohjan Keskussairaalan Syöpätautien poliklinikka.

Sinne veimme 61 sytomyssyä, jotka sairaanhoitaja Helena Nikupeteri tyytyväisenä vastaanotti.  Hän kertoi heidän saaneen  hiljattain postitse Seijasiskon lähettämät myssyt, joten tällä hetkellä siellä on mukavasti myssyjä jaettavana.


 Ennen lounasta ehdimme hyvin poiketa kivaan Pieneen Lankapuotiin Keskuspuistokadulle.  Vaikka liike on nimensä mukaisesti pieni, niin ihanat määrät sinne mahtuu lankaa ja muita käsityötarvikkeita. 

Ostoksemme olivat vähäiset, mutta lankaterapiaa saimme yllin kyllin näitä ihanuuksia katsellessa ja hiplaillessa.Paikalla ollut omistajista toinen kertoi liikkeen ottavan vastaan sytomyssyjä ja toimittavan ne sairaalaan.  Samoin Etiopian nuttuja voi toimittaa sinne ja he postittavat ne sitten pompsissa Etiopiaan.  Tämä oli minulle uusi tieto ja lisään sen myös sytomyssysivulle.Lounaan jälkeen sitten käänsimme auton keulan taas kohti etelää ja ajelimme parinkymmenen kilometrin päähän Simoniemeen, jossa kohteenamme oli...

...Kippovalimo BÖÖK Lankakuppila.  Liike sijaitsee mukavasti aivan nelostien tuntumassa, etelästä päin tultaessa heti Simon ohituskaistan päätyttyä, tien vasemmalla puolella.

Liike avattiin joulun 2010 alla ja sen perustivat Böökin artesaanisisarukset. Kuvassa vasemmalta Luigi, äiti Irina ja Piukku, edessä Piukun poika Hemppa, joka tuli koulun jälkeen savipajaan.  Monenlaista toimintaa olikin jo ehditty aloittaa ja lisää tuntui olevan kehitteillä.  Hyvä tytöt!

Useat ovat tainneet tutustua tämän kolmikon töihin heidän yhteisessä blogissaan Yksi kaikkien ja kaikki yhden langoissa

Myymälässä on myytävänä kolmikon omien tuotteiden lisäksi muidenkin käsityöläisten töitä laidasta laitaan.   On monenlaisia savikippoja, koruja, huovutettuja töitä, monenlaisia  neulottuja ja virkattuja töitä, lyhtyjä, kynttilöitä, puuveistoksia...


 Sisustuksessa on käytetty kekseliäästi monenlaista vanhaa. On vanhoja huonekaluja ja...


... ladon ovia ja ikkunanpokia...

... jopa heinäseipäitä.

Lankakuppilassa saa tietenkin myös hörpätä kahvit kodikkaasti lankahyllyjen vieressä olevien pirtinpöytien ääressä.


Muutama lankakerä, Kynttilän kaveri ja rannekoru olivat minun vaatimattomat ostokseni. Mutta monta ihanaa olisin halunnut ostaa, mutta kaikkeahan ei tarvitse saada itselle. 


Olipa meillä mukava parituntinen, jonka Kippovalimossa vietimme.  Vaikka kaiken kauniin ja kivan yritimme tutkia, niin paljon taisi jäädä näkemättä vielä, joten toistekin tuonne pitää päästä.  Kannattaa siellä poiketa muidenkin, vaikka ohikulkumatkalla pitämään kahvitaukoa.


15 kommenttia:

 1. Voi kun hieno reissu teillä ollut.:)

  Mukava kuulla sekin että meidän kerhon myssyt ovat perillä ja myssyaate elää Kemissäkin sielläkin edelleen.

  Oletko tietoinen että Etiopiassa on vaikeuksia tullin kanssa:(( ja sinne ei kannata lähettää nuttuja ainakaan ennekuin tilanne selviää. Facebookin nuttu sivuilla on asiasta juttua enemmän ja siellä voi seurata tilannetta. https://www.facebook.com/pages/Nuttu/98319402720

  Voi kun Kippovalimo näyttää ihanalta kaupalta!! Siellä pitää päästä käymään.

  VastaaPoista
 2. Nyt harmittaa kun ei viime kuussa pohjoisen retkellä poikettu Böökille :( huomasin sen kyllä, mutta pihaan asti ei tullut kaarrateltua.

  Kiitos ihanasta reissukertomuksesta!

  VastaaPoista
 3. On Teillä ollut hauska, mutta myös hyödyllinen päiväretki! Lankaterapiakäynnit kaupoissa on kyllä ihania. Lähiaikoina pääsen taas piipahtamaan sinne Susun puotiin...

  VastaaPoista
 4. Lämmin kiitos sinulle ja Tainalle käynnistä. Oli niin mukava taas tavata. Ja monta sytomyssyä olitte taas saaneet tehtyä. Kyllä minäkin yritän muutaman myssyn saada kesän aikana tehtyä.
  Minäkin yritän saada laitettua päivitystä tuonne blogiimme ja muistella tuota mukavaa iltapäivää:)
  Hyvää myöhäisiltaa sinulle ja kauniita unia.

  VastaaPoista
 5. Upeita kohteita teillä oli matkallanne! Ja mitkä määrät lankaa kaupassa. Huomasin ostoksissasi yhden kiinnostavan kerän ja odotan jo malttamattomana, mitä siitä tulee... Ostin nimittäin itse vähän samanlaista tänään ja aloitinkin jo, tosin ilman ohjetta.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen retki. Ja lankaterapia. Hieno päivä kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista
 7. Kiva reissu. Kippovalimo näyttää mielnkiintoisalta ja se pikkulankakauppa myös!

  VastaaPoista
 8. Voi että teillä on ollut kiva reissu! Harmi vain, että täältä katsoen Kippovalimo on niin pitkän matkan päässä:(

  VastaaPoista
 9. Seijasisko: Sinuakin sinne odoteltiin! :)

  Olen tietoinen Etiopian tullisotkuista, mutta luottavaisin mielin odotan niiden ratkeavan piakkoin.

  Katjuksa: Seuraavalla kerralla ehkä sitten poikkeatkin. :) Olen muuten huomannut, että joskus se kaasujalka "jumittaa" paikallaeen, vaikka kuinka kivoja tutustumiskohteita olisi tien varrella.

  Mammutti: Sinne Susun puotiin minäkin haaveilen joskus pääseväni piipahtamaan. :)

  Irina: Oli todella mukavaa poiketa sinne! :) Jään odottelemaan sinun postaustasi.

  Heleena: Minäpä luulen arvaavani, että lisää HHV-tuotoksia siellä teet! ;) Minun pitää ensin saada yhdet lahjasukat valmiiksi, sitten pääsen kokeilemaan tuota lankaa.

  Kardemumma: Sitä lankaterapiaa tarvitaankin päivittäin! Toisinaan hiplailun muodossa, toisinaan puikoilla! ;)

  Auli: Ne molemmat ovat tosi kivoja paikkoja! :)

  Marjut: Niin meiltäkin on pitkä matka sinne Etelä-Suomen mukaviin kauppoihin, kuten Susun puotiin ja moneen muuhun, joihin minä haaveilen joskus pääseväni. ;)

  VastaaPoista
 10. Mukava reissu teillä. Kävinkin äsken kommentoimassa tuolla Irinan blogissa.

  VastaaPoista
 11. Mukava reissu on teillä ollut
  ja ihania ostoksia teit siellä.

  VastaaPoista
 12. - Vaan olihan meillä ihana reissu, eikä jää viimeiseksi, jos minusta vähänkn riippuu, oikein kutkuttaa ajatus päästä uudelleen samanlaiselle reissulle, varsinkin sinne Kippovalimoon, ihana Irina ja ihanat tytöt ja kaikist ihanin se Hemppa ja se toinen poika, jonka nimi ei minulla jäänyt mieleen, joku oli VVV, mutta se tais just olla se sama Hemppa. Tytöt menivät minunkin mielestäni ihan oikeinpäin.
  - Joooooo!
  Kyllä me se Susu vielä joskus kampataan.
  -taina-

  VastaaPoista
 13. Pirena: Matka oli tosi mukava! :)

  Omppumato: Niin oli, vaikka eivät ostokset olleet pääasia. :)

  -Taina-: Pojat olivat kyllä söpöjä! <3 Ja uusiksi otetaan muodossa tai toisessa! :)

  VastaaPoista
 14. Oletpa tehnyt ihanan matkan. Varmasti ihanan ihanaa luovuttaa nuo sytomyssyt. Mahtava tuo lankakauppa ja savipaja.

  VastaaPoista
 15. Enkuli: Sytomyssyily kaikkine touhuineen on kyllä antanut paljon, vaikka on väliin ollut aika aika rasittavaakin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.