Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Myssyjä taas


Myssyily jatkuu täällä Lankapirtissä edelleen, siis sytomyssyily.  Kolmittain näitä näköjään saan tänne tuoda näytille.  Tarkistin juuri, että tämä on kuukauden sisällä kolmas postaus, jossa esittelen kolme valmistunutta myssyä, jotka kaikki menevät tai ovat jo menneet sytomyssyiksi.  Ne edelliset löytyvät täältä ja täältä. Tänään on vuorossa kaksi virkattua ja yksi kudottu myssy.

Virkatut ovat molemmat punaisia ja äkkiä katsoen näyttävät muutenkin samannäköisiltä, mutta on niissä muutakin eroa kuin kukka.   

Viime viikollahan minä esittelin kälylleni menneen lierimyssyn vai sanoisinko peräti hatun, jonka olin tehnyt ns. "omasta päästä".  Käly ihastui siihen kovasti ja toivoi samanlaista mutta väriltään kirkkaanpunaista.  Ja totta kai minä lupasin tehdä, että edes myssyllä voin ilahduttaa vaikean sairauden kanssa kamppailevaa läheistäni. Niinpä nappasin käteeni punaista puuvillalankaa, jota oli sopivast pari kerää.  Samoilla silmukka- ja kerrosmäärillä virkkasin lakin suit sait sukkelaan.  Typerryttävä totuus paljastui vasta valmista myssyä tutkiessani: tämä on liian pieni.  Tarkempi tarkastelu sitten paljasti langan olevan aivan eri lankaa ja selvästi ohuempaakin.   Koko ajan virkatessani luulin langan olevan samaa kuin siinä edellisessäkin.

Mitäpä nyt?  Valmista myssyähän minä en ala purkamaan, kun käyttäjiä löytynee jostain päin Suomea. Siispä kävin maanantaina lankakaupassa hakemassa sitä samaa Cataniaa ja homma uusiksi.  Siksi tuossa kuvassa on nyt kaksi melkein samanlaista.Tässä se ensimmäinen, jonka tein Almina langasta, jota kului 85 g. Koukku oli se minun poronluinen n. 2.5 mm:nen.   Ruusu on Spiraaliruusu Lesley Stanfieldin kirjasta Anna kaikkien kukkien kukkia. Tässä minä sitten sovitan tänään valmistunutta hiukan isompaa myssyä.  Se on minulle hiukan liian iso, mutta ei haitannut ollenkaan sovittaessa.Sama malli nyt lankana Schachenmayr Catania, jonka menekki tähän kokonaisuuteen oli 110 g.  Somisteen virkkasin vaihteeksi Seijasiskon virkatun kukan ohjeella.

Monet kommentoivat sitä ensimmäistä lierillistä myssyä, jonka tässä ja nyt päätän nimetä lierimyssyksi.
Nättinä pitivät ja jotkut toivoivat siitä ohjettakin, jonka minä lupasinkin tehdä.  Se löytyy nyt tuosta alempaa ja jatkossa helpoiten klikkaamalla oikeasta sivupalkista tunnisteista Omat ohjeet.


Mutta ennen ohjetta vilautan vielä Puro Batik -langasta tikutelemani Hurrikaani-myssyn. Lankaa kului tähän pieneen myssyyn 45 g, kun ei juuri enempää ollut.  Puikot olivat 3.5 mm:t ja silmukoita 88.


Myssyjen teko innostaa edelleen, joten eiköhän näitä valmistu lisääkin täällä ihan lähiaikoina.  Nyt ei ole mitään keskeneäistä koukulla tai puikoilla enkä vielä ole päättänyt, minkä aloitan seuraavaksi.  Mielessä pyörii monia ajatuksia, ainakin sukat ja huivit houkuttelevat myssyjen lisäksi.

16 kommenttia:

 1. Nuo lierimyssyt on kyllä tosi kivoja, varmaan pitää tehdä yksi vaikka niissä hullutteluissa... Olet varmaan tehnyt elämsässäi mielettömät määrät myssyjä!!

  VastaaPoista
 2. Hyvällä asialla olet myssyjen kanssa. Hienoa! Ja tuo lierimyssy on kyllä ihana

  VastaaPoista
 3. Tyylikkäitä nuo lierilliset! Niissä on oikein glamouria.

  VastaaPoista
 4. Ovat kauniita kaikki! Lierillinen on niin kutsuva, että varmaan täytyy kokeilla virkata. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 5. Hyvän näköisiä on nämä lierimyssyt ja punainen väri on ihanan iloinen. Kesällä lieri onkin hyvä olla suojaamassa niskaakin liialta auringolta.

  VastaaPoista
 6. - Hieno, todella hieno, lierimyssy!!! Kiitos ohjeesta, vaikka enpä minä kyllä olisi yhtään varma onnistuisiko minulta tuo, mutta onhan minulla hyvä ope.
  -taina-

  VastaaPoista
 7. Nättejä ovat ihan kaikki:) Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 8. Niin tyylikkäät ja hyvin suojaavat myssyt!

  VastaaPoista
 9. Ihana kun kälylläsi on nyt valinnanvaraa!! Kiitos tyylikkäästä ohjeesta!

  VastaaPoista
 10. Auli: Arvasit väärin: en ole tehnyt myssyjä kovinkaan paljon ennen sytomyssyilyn alkamista. Sen jälkeen vajaat 100 myssyä. :)

  Kardemumma: Kiitos! :)

  Marle: Olen samaa mieltä kanssasi! :)

  Heleena: Sinulla se tapahtuukin äkkiä! :)

  Sude: Ja varsinkin kaljua päätä kannattaa suojata auringolta! :)

  -Taina-: Kyllä se lierimyssyn teko sinulta sujuu siinä kuin muidenkin myssyjen! :)

  Marjut, Mammutti ja Seijasisko: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 11. Kauniita myssyjä!Varsinkin tuo lierimyssy :)

  VastaaPoista
 12. Ihania myssyjä jälleen!
  Kiitos ohjeesta, tämä lierihattu on kyllä ihan pakko tehdä :)

  VastaaPoista
 13. Ihastuttvaia hattuja, kaikki. Olet hatuntekijä ;)

  VastaaPoista
 14. Kisa: Kiitos! :)

  Sipi: Kiva, jos sinäkin innostut tekemään lierimyssyn! :)

  TeSa: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 15. Voi että nämä myssysi ovat kauniita ja tyylikkäitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.