Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 2. syyskuuta 2011

Viimeiset ja ensimmäiset


Nyt esittelen elokuun viimeiset valmistuneet työni ja tämän syyskuun ensimmäiset sukat, jotka menevät Sukkasadon Perunalaariinkin.  Varsinaisen yhteenvedon elokuulta teen sitten myöhemmin, jos se jota kuta muuta kuin minua itseä kiinnostaa.


 Bonchon virkkasin Novitan muutaman vuoden takaista ohjetta mukaillen.  Tämä on tarkoitettu 4-5 vuotiaalle tytölle, mutta sovittajaa ei ollut saapuvilla, joten vähän jänskättää. Lankana minulla oli hyvin marinoitunutta Teddy Galaxi lankaa, jota kuluin 155 g.  Virkkuukoukku oli paksuin omistamani n:o 8 mm.  Lanka on minusta kauniin kirjavaa ruskeaa muutamin kultasäikein, mutta kuvassa värit eivät pääse oikeuksiinsa.  Väri ei taida olla oikein pikkutyttöjen suosikki, mutta jospa tälle käyttäjä löytyisi.

Edit:  30.10.11 klo 16.45:  lisään bonchon HHV:n huiveihini.


Sitten valmistui virkattu tähtimyssy sytomyssyksi.  Tämä oli ihan pakko tehdä ja heti, kun sain ihailla käsistäni Kardemumman ihania myssyjä. Ensin olin ihaillut niitä kuvista esim. täällä. Hän oli keksinyt virkata tähtikuvion myssyn päälaeksi.

Minun versioni tähtimyssystä.  Lankana valkoinen Pirta Merssipuuvilla ja sininen luultavasti Schachenmayr Cataniaa (vyöte puuttui), joita kului yhteensä 45 g.Päälaen tähti on keskuskuvio liinasta, joka löytyy esimerkiksi täältä

Näillä minun käyttämilläni väreillä ei tullut ollenkaan niin nätti myssy kuin Kardemumman  pastellivärisistä liukuvärjätyistä langoista tekemät.  Mutta minulla ei ollut oikein sopivaa lankaa saatavilla, niin päädyin tähän värivalintaan ja seuraavaa varten pitääkin sitten poiketa lankakauppaan.


Nuo siis valmistuivat elokuun kahtena viimeisenä päivänä ja sittenhän jo alkoikin Sukkasato, joten sukat puikoílle heti eilen aamulla.  En sentään puolilta öin aloittanut, vaikka valveilla olinkin.  

Alunperin suunnittelin aloittavani Sukkasadon tossukoilla, mutta saimme yllättäen mieluisia vieraita enkä ollut ehtinyt valita valmiiksi sopivia lankoja tossukoihin.  Niinpä sitten "hätäpäissäni" nappasin lankakoristani päällimmäisen kerän ja siihen sopivat puikot ja perussukkaa puikoille.

 Tällaiset sain valmiiksi tuossa reilu tunti sitten:  perussukat kokoa 38.  Lanka on Novitan 7Veljestä Raitaa ja sitä kului 115 g.  Puikoilla kokoa 3.5mm mentiin ja silmukoita työssä oli 52.  Aika hyvin värit stemmasivat, noin 60cm:n pätkän otin välistä toisen sukan kärkikavennuksiin tultaessa.


Ohi aiheesta mennä muttaenpä malta olla kertomatta, että käytiin vieraiden kanssa eilen...

 Koitelissa, jossa saa ihailla upeaa koskimaisemaa. Paikka on minulle kyllä tuttu lapsuudesta asti, mutta aina siellä on nähtävää ja uuttakin sellaista.


 Niin näin tälläkin kertaa.  Näistä voi kai sanoa, että ovat todella yhteenkasvaneet. Siinä on kaksi kuusta ja kolme koivua niin suloisessa solmussa, ettei niitä mikään erota.


Hyvää viikonloppua kaikille ja innokasta sukkasatoilua siinä mukana oleville!

9 kommenttia:

 1. Tähtikuvio muotoutuu moneksi ja eri langasta aina eri näköinen. Mukava tehdä... Hyvä alku jo seuraavia rupeaa olemaan kasassa.

  VastaaPoista
 2. Ihana tähtimyssy ja kauniit sukat!
  Olipa erikoinen puiden yhdistelmä <3

  VastaaPoista
 3. Hienoja käsitöitä!Pitääpä tehdä itsekkin tuollainen kukkasytomyssy. Koiteli on ihan hieno retkipaikka.

  VastaaPoista
 4. Mainio malli tuo sytomyssy! Pienet tytöt tykkää kaikesta, missä vähänkin on kimallusta, joten pocholla on varma suosio. Kyllä luonto luo parhaat "taideteokset", kuten tuosta puukuvasta hyvin näkee. Kävin eilen metsässä Hellun ja Henkan kanssa ja saatiinpa sieniäkin ja ihmeteltiin kaikenlaisia kaatuneita puita yms. Kyllä lapsilla mielikuvitusta riittää...

  VastaaPoista
 5. Katjuksa: Kiitos! :)

  Kardemumma: Todella mainio oivallus sinulla tehdä liinan keskuskuvio myssyn päälaeksi! :)

  Heleena: Minä myös kovin ihmettelin ja ihailin noiden puiden voisi kai sanoa symbioosia.

  Seijasisko: Koiteli on tosi hieno retkipaikka. :)

  Mammutti: Olispa mielenkiintoista kuulla, mitä Hellu ja Henkka miettisivät noista puista! ;)

  VastaaPoista
 6. Kauniita käsitöitä. Ihanat nuo sukat!

  VastaaPoista
 7. Omppumato: Kiitos! :)

  Sari: Minustakin se puukuva on hieno, mutta vielä hienompia puut olivat livenä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.