Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 8. syyskuuta 2011

Tossukoita kolmittain

Olen muuten tänä vuonna huomannut, että teen aika usein töitä kolmen sarjoissa.  Olen muistaakseni täälläkin otsikoinut ennenkin, että jotain kolmittain.  Niinpä nytkin tossukoita kolmittain, vaikka ei näiden teko taida jäädä nyt näihin kolmeen.  On nimittäin tuntunut niin mukavalta, että lisääkin on suunnitelmissa.

 Tässä koko lasti, joka on menossa tietenkin myös tänne Sukkasatoon ja siellä tarkemmin  Perunalaariin, jota minäkin täytän tämän kaksi kuukautta kestävän kampanjan aikana.

Kuvassa keskimmäisenä olevat valmistuivat ensin omalla ohjeellani, joka löytyy täältä  nimellä tossukat kärjestä aloittaen.  Ne ovat kokoa n. 41 ja niihin käytin Isoveli- ja 7Veljestä- lankaa yhteensä 120 g.  Ihan ohjeen mukaan mentiin paitsi silmukkamäärän lisäsin 32. een ja kerroksiakin hiukan enemmän.  Näitä tehdessä päätin tehdä seuraavaksi muunnellun mallin ja......niinpä valmistui tällaiset umpinaisemmat tossukat, jotka saivat jopa kukkakoristeenkin.  Nämä ovat kokoa 39-40 ja tehty ohjeen mukaisin silmukkamäärin sopivan kokoisiksi omaan jalkaani.  Muuten siis ohjeen mukaan, mutta en tehnyt pienempää aukkoa jalkapöydän päälle.  Maikki muuten esitteli vastaavan muunnoksen tossukkamalliini jo vuosi sitten.


Nämä tossut jäävät omaan käyttöön, ovat itse asiassa nyt jo jalaoissani.  Lankana on 7 Veljestä, jonka sain arpajaisvoittona  reilu vuosi sitten Katjuksalta. Tossut kukkineen painavat 100 g.  Kukkaset tein tätä Ullassa olevaa ohjetta mukaillen.

 Langat on Katjuksa itse kasvisvärjännyt ja niiden sävyt ovat tosi kauniit.  Jo heti saadessani nämä langat tiesin tekeväni niistä itselleni tossukat. Viime vuoden Sukkasadon aikana niistä jo aloitinkin, mutta silloinen suunnitelmani osoittautui huonoksi ja työ meni silloin purkuun. Vuoden muhittuaan suunnitelmani uudistui ja pääsi toteukseen ja nyt hyvin hautuneena se pelittikin.  Olen oikein tyytyväinen tossukoihini.  

Kiitos, Katjuksa, ihanista tossulangoista!  Pienet nyttöset niistä jäi, ne päätynevät Nepal-myssyihin.


Ja ne kolmannet tossut teinkin sitten edellisen parin toisintona tällä uudella versiolla.  Lankana tummanruskea ja Raita (puna-luumusävyinen) 7Veljestä, joita kului yhteensä  90 g. Koko näillä on 38-39.  Kokeeksi tein aukon reunustuksen resorilla 1o, 1n, mutta se ei minusta tuntunut hyvältä, joten se meni purkuun ja virkkasin entiseen tapaan.


Kaunis aurinkoinen ilma on edelleen hellinyt meitä ja mittarikin kipuaa iltapäivisin lähelle +20 astetta.  Noo, tosiasiassa pilviäkin liikuskelee ja väliin on aika hämärää ja syksyistä, mutta pian taas kirkastuu.  Ja minä haluan nähdä vain ne aurinkoiset hetket.


23 kommenttia:

 1. Nätit tossut ja käytännölliset. Sinulla oli silloin tavatessammekin nätit tossut. Ja kirjoneulekommetit saivat minut todella iloiselle tuulelle. Näin sitä pitää.

  VastaaPoista
 2. Kauniita tossuja!
  Oidän noista kukkasista - yllätys :-)

  VastaaPoista
 3. Kauniita tossukoita! Sinun sanonta sitten varmaankin on, että kolmin kaikkein kauneihin.

  VastaaPoista
 4. Onpas mukavan näköisiä tossuja!

  VastaaPoista
 5. Ihania tossukoita kaikki! Kukathan tekee aina tossuista söpöisiä! Minä en vielä ensimmäisiä valmiita ehtinyt kiikuttaa Perunalaariin, kun ne pikkuiset oli ja pupu-tossuihin pitäisi naamat kirjoa. Miten vaikeaa onkaan välillä viimeistelyt tehdä, erityisesti koristelut jää minulla roikkumaan.
  Tänään taas satanaut täällä reippaasti vettä, etten metsään seitikkejä (ja ruokasieniäkin) etsimään päässyt, ehkäpä huomenna...
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Söpöt tossukat. Ja olipas niin tutun väriset langat :)

  VastaaPoista
 7. Nätit tossukta. Olet ahkera!

  VastaaPoista
 8. Sinullakin vauhti päällä kun noin monet kauniit tossukat olet jo saanut satoon.

  VastaaPoista
 9. Minunkin on tarkoitus tehdä tossuja, ja täyttää heinälatoa, mutta ole vielä noin pitkälle päässyt.

  VastaaPoista
 10. Kardemumma: Tossut tavatessamme taisivat olla juuri näitä tossukoita! :) Yksi pari niistä aiemmista on ollut itselläni ahkerassa käytössä jo pari vuotta.

  Tintti: Minäkin pidän kukkasista - kaikenlaisista! ;D

  Marle: Niinpä taitaa olla! ;D

  Päivikki: Kiitos! :)

  Eeva: Kiitos! :)

  Mammutti: Minä yritän tehdä heti ne viimeistelyt, etteivät jäisi venymään. Taas täällä muuten paistaa aurinko!

  Katjuksa: Niinpä ja lisäksi niin kauniin väriset! :)

  Auli: Kiitos! :)

  -H-: Kiitos! :)

  Pirena: Sadonkorjuussahan pitää olla aina vauhtia! ;)

  Leena: Vielä on hyvin aikaa tehdä tossuja! :)

  VastaaPoista
 11. Heippa! Vastavierailulle tulin, ja olenhan kyllä ennenkin blogissasi käynyt ihailemassa tuotoksia ja lukemassa tossukka ohjettasi. :) Kauniin värisiä tossukoita sinullakin. Minullakin ollut aikomus kokeilla tehdä noita päältä umpinaisia tossuja, ja kiva idea laittaa sitten tilalle joku koriste.

  VastaaPoista
 12. Mukavan näköisä tossukoita ovat sinut ahkerat kätesi tikutelleet!

  VastaaPoista
 13. Kivoi tossui!
  Mikäs siinä kun vauhtiin pääsee, niin kannattaa smantien tehdä useammat:-)

  VastaaPoista
 14. TanjaV: Kiva kuulla, että tossukkaohjeeni on kiinnostanut sinua. :)

  Intsu: Kiitos! :)

  Susu: Niinpä minäkin ajattelin/ajattelen! :)

  VastaaPoista
 15. Kivoja tossukoita kaikki.
  Pitääpä kokeilla tuota kärjestä aloitusta minunkin.Ei tuo vaikealta näytä.

  VastaaPoista
 16. Ellu: Kokeilehan tossukoita kärjestä aloittaen, voin suositella sitä tapaa tossukoihin. :)

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.