Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Pienet lapaset

Syksy saapuu varmasti, vaikka ei vielä kovin koleita ilmoja ole ollut pakkasista puhumattakaan.  Nyt on kuitenkin hyvä alkaa varustatutua kylmempiinkin ilmoihin ja siksipä minä isotädin ominaisuudessa tikuttelin pienenpienet lapaset.  Meillä on ollut ilo saada sukuun vuoden sisällä neljä pientä ihmistainta, joille kaikille haluan tehdä lämpöisiä villavaatteita edes käsien ja jalkojen suojaksi.  Sukkia olette täällä jo nähneetkin useampia pareja ja nyt aloitin lapasten teon.


Vanhin näistä pienistä täyttää pian vuoden, joten ensin hänelle käsiin lämmintä pihaleikkeihin.  Pinkki-turkoosit tuplalapaset pääsevät lämmittämään pienen tytön käsiä.

Tällaisia lapasia minä kutsun nimellä "tuplalapaset" siksi, että ne ovat kaksinkertaiset ja niitä voi käyttää kummin päin vain haluaa.  Onteloneuletekniikalla näitä teen ja itselleni kehittelemän ohjeen olen julkaissut täällä blogissani kaikkien muidenkin käytöön.Ohjeen löydät klikkaamalla "tuplalapaset" -kohtaa tai oikean sivupalkin Tunnisteista kohtaa Omat ohjeet.


Tässä molemmat puolet näkyvissä ja värit lähempänä oikeita värejä kuin ensimmäisessä kuvassa.  Lankana varastostani löytynyt pinkki Lanet ja turkoosi Hjertegarnin Ciao Trunte, molemmat 100% merinovillaa.  Niitä kului yhteensä 35 g. Työssä mentiin 2.5 mm:n puikoilla, kun en muistanut vaihtaa peukaloihin paksumpia puikkoja.  Silmukoita varressa 40 ja lapasosassa 36.  Nyt vain jännään, sattuiko tulemaan sopivan kokoiset. 


Sukkasato jatkuu silti, vaikka tämän pienen harha-askeleen otinkin.  Kokeiluun pääsi taas minulle uusi mallineule, jonka esittelen sitten seuraavalla kerralla.16 kommenttia:

 1. Tuplalapaset ovat varmasti lämpimät kun jää ilmakerros väliin.

  VastaaPoista
 2. Nuo on niin kauniit ja lämpimät lapaset! Noissa on vielä sekin hyvä puoli, että ovat taipuisat ja pienet sormet saa otteita tärkeistä tavaroista. Täällä myrsky ei pahasti myrskynnyt, mutta vettä on saatu välillä "saavista kaatamalla". Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Voi sinä olet tas alkanut tekemään noita tuplalapasia. Taitaa olla pari vuotta siitä, kun ohjeidesi mukaan tein tuollaiset linnunsilmälapaset ja otsikoin blogikirjoitukseni sanoilla "Vauvan tumput". Nyt se on jatkuvasti katsotuin blogikjuttuni. Missäköhän lie linkitettynä, mutta sitä kautta tulee varmaan myös sinun tuplalapasten ohjeisiin katsojia.

  VastaaPoista
 4. Mahtavat nuo tuplalapaset ja varmasti paljon lämpimämmät kuin tavalliset. Niitä pitäisi kyllä kokeilla tehdä. kiitos vain ohjeistamisestasi.

  VastaaPoista
 5. Nätit tuplalapaset! Minun pitänyt näitäkin kokeilla vaikka miten kauan.

  VastaaPoista
 6. Lapsilla on hyvä täti, kun pitää huolta sukka- ja lapaskiintiöstä :)
  Tuon tuplalapasen minäkin aion vielä opetella, kiitos vaan sinulle ohjeesta ja inspiraation antamisesta.

  VastaaPoista
 7. Lämpimiä lapasia ja niin kauniita.
  Minun on pitänyt tuota ohjetta kokeilla. Jostain syystä on vain jäänyt.

  VastaaPoista
 8. Ihanat, lämpimät lapaset. Täytyykin taas kaivaa kaapista ohjeesi esiin, pianhan ne lapaskelit taas saapuvat :)

  VastaaPoista
 9. - Ajaijaijaijaaa!
  "Tuplalapaset"! Onpa hyvä isotäti lapsukaisella.
  -t-

  VastaaPoista
 10. Ihania lapasia, minä en tykkää neuloa sukkia enkä lapasia...kaikkea muuta kylläkin. Sinulle on jotain blogissani....käy kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
 11. Söpöt ja lämpimät.Tuplalapasia en ole koskaan neulonut.Sinultahan sen opin nyt saisi!

  VastaaPoista
 12. Ihania pieniä lapasia.
  Varmaan lämpimiä. Pitäis kokeilla itsekin valmistaa. Mukavat varmaan aikuisenkin/omassakin kädessä.

  VastaaPoista
 13. Kardemumma: Niin ovat. Minun sukulaislapset ovat oikein tykästyuneet näihin ja haluavat joka vuosi niitä lisää. :)

  Mammutti: Meilläkin on nyt harnmaa ja sateinen päivä ainakin aamusta, eilen oli kyllä vielä kaunista.

  Leena: Huomattu on täälläkin, että tuplalapassivua katsellaan paljonkin. Mutta kovin tarkasti en ole lukuja seurannut. Lukuja enemmän minua ilahduttaisi nähdä kaikki ohjeeen avulla tehdyt lapaset.

  Mummeli: Kokeilehan toki ohjetta! Itse en ole tuplalapasia käyttänyt, mutta niitä käyttäneet lapset toisvovat aina uusia tuplia juuri lämpimyyden takia.

  Marjut: Jospa tänä talvena! :)

  Sude: Jaa hyvä täti! :o Noo hyvyydestä en tiedä, mutta saattaa se olla itsekäskin, kun aina haluaa vain kutoa, kutoa, kutoa ja kutoa. ;D Mutta suosittelen sinullekin ohjeen kokeilua.

  MammaMyy: Kokeilemisen arvoisia ohjeita löytyy paa-aljon, joten ei kaikkia ehdi kokeilla. Mutta vielä ehdit! :)

  Sipi: Pian todellakin saattavat pakkaset alkaa, hurh! :)

  Seijasisko: Kiitos! :)

  Taina: Luepas, mitä Sudelle kirjoitin tädin hyvyydestä! ;)

  Eevamummo: Täytyypä kurkata blogiisi! :)

  Famu: Joo ohje on vapaasti käytössä! Olisi muuten tosi kiva nähdä, millaisia lapasia sinä keksit tehdä tällä ohjeella. :)

  Ellu: Joo voin suositella kokeilemaan ohjetta! Mukavilta tuntuvatkin käsissä, sen verran olen itse näitä testaillut. :)

  VastaaPoista
 14. Kauniit lämpimät lapaset!
  Mullakin on vielä tekemättä; lapsenlapset eivät pidä lapasia vaan suuuuria kintaita ;(

  VastaaPoista
 15. Malli: Teepäs kummallekin kokeeksi tuplat, voisivat tykästyäkin näihin. Noo eivät nämä taida olla pienille lapsille parhaat mahdolliset lumileikkeihin, mutta muuten hyvät, esim. mummolaan autoillessa. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.