Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Olin koevirkkaajana


Seijasisko julkaisi täällä blogissaan ohjeen myssymallista, mikä sopii hyvin myös sytomyssyksi. Myssyn nimi on Olivian perhosmyssy, jonka alkuperäinen englanninkielinen ohje on Olivia's Butterfly ja löytyy täältä. Alkuperäinen ohje on lapsen kokoa, mutta suunnittelijan luvan saatuaan Seijasisko julkaisee suomennoksessaan myös ohjeen aikuisen kokoiseen myssyyn. Suomennos tulee myös Ravelryyn ja löytyy jo nyt Hyvistä sytomyssymalleista.

Ja minä siis sain kunnian toimia ohjeen koevirkkaajana, kuten otsikkokin jo ilmaisee.


Lankana käytin Novitan Tenneseetä, jota kului L-koon myssyyn 60 g. Virkkasin 3.5 mm:n koukulla ja nopsaan työ sujui. Noin kolmessa tunnissa sain tämän valmiiksi, vaikka jouduin hiukan säätämään ohjetta, kun Tennesee on ohuempaa lankaa kuin ohjeessa mainittu. Tein tähän kaksi lisäyskerrosta enempi.

Ohje on mielestäni selkeä ja sen avulla saa kivan myssyn. Ohjetta on myös helppo muunnella ja tehdä sen avulla vaikka ihan perusmyssy tai keksiä siihen jotain kivoja yksityiskohtia.


Tässä Perhosmyssy on tyttäreni päässä, mutta menee jossain vaiheessa Lumoavan Langan kautta OYS:aan.

On se muuten ihmeellistä tämä käsityönteko!  Minähän en tykkää virkkaamisesta, mutta silti haluan virkata. Enkä minä tykkää varsinkaan virkata myssyä päällaelta aloittaen (kuten tämä malli), mutta kun tämän sain valmiiksi, halusinkin tehdä seuraavan sytomyssyn virkkaamalla ja aloitin sen päälaelta!!!  Eipä se ole kumma, jos eivät kaikki aina ymmärrä minua kun en minä itsekään!  ;D19 kommenttia:

 1. Nätti myssy! Minä olen muuten ajatellut apinoida sinua ja kokeilla isoäidinneliömyssyn tekoa. :) Joskus olen isoäidinneliöistä pari myssyä tehnytkin, mutta muistaakseni virkkasin ne kokonaan, en neulonut lainkaan. Johtuen ehkä siitä, että en tykkää tehdä myssyyn päälaen kavennuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, apinoi vaan niitä isoäidinneliömyssyjäni. :) Minusta on kiva vaan, jos toisetkin innostuu niiden tekoon. Saattaa tulla uusia oivalluksiakin idean toteuttamiseen.

   Poista
 2. Kiitos koevirkkaajalle. Minulla on sama ajatus kun Marilla -tuota isoäidinneliömyssyä pitää kokeilla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, kiva, kun sinäkin aiot kokeilla isoäidinneliömyssyn tekoa. :)

   Poista
 3. Minä joskus yritin tehdä tällä mallilla pipon, mutta ei siitä näin kiva tullut (meni purkuun). Nyt alkoi kyllä taas tehdä mieli virkata sytomyssyjä, taidan soveltaa tuota perhosideaa vähän pienemmässä mittakaavassa. Tunnistan muuten tuon, että joskus saa inspiraation tehdä jotakin sellaista, joka on oikeasti oman mukavuusalueen ulkopuolella, mutta sisäinen pakko ajaa silti eteenpäin :-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ, jäänpä jännänä odottamaan sinun versiotasi Perhosmyssystä! :) Kiva muuten kuulla, että muillakin on tällaisia "outoja pakkoja"! ;D

   Poista
 4. Onpas kivannäköinen myssymalli, pitääpä tutustua tarkemmin :)

  VastaaPoista
 5. Seijssiskon blogissa tätä mallia jo ihailinkin - ja ihailenpa nyt uudelleen. Kaunis, kaikessa yksinkertaisuudessaan.

  Käsitöidenteko on minustakin tosi ihmeellistä touhua. Minä kun en osaa oikein kutoa enkä virkata, mutta siltikin teen villasukkia, vanttuita, pipoja, kaulahuiveja ja välillä jopa virkkaan. Toisinaan onnistuu, toisinaan ei sitten millään... t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, onkohan sinulla rima liian korkealla käsitöiden suhteen ainakin. :) Ei se aina minullakaan onnistu vaikka paljon teen.

   Poista
  2. Ehkäpä niin, yritän siis hilata sitä rimaa alemmas. Mutta vaikka kaikki ei onnistu, niin en kuitenkaan ole vielä heittänyt puikkoja nurkkaan - eikö se ole ihan hyvä merkki :) t. Eija

   Poista
  3. On se hyvä merkki, Eija! :)

   Poista
 6. Kiva malli; tuota voisi joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Kiva myssymalli ja kokeiluun menee minullakin kun saan edellisen pois puikoilta.

  VastaaPoista
 8. On se nätti tuo myssy. Eikä paljon erikoisuutta ole vaatinut. Minäkään en tykkää virkkaamisesta mutta taitaa olla harhaluuloa vaan. Riippuu tietysti mitä virkkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirena, kiva, kun meitä virkkaamisesta tykkäämättömiä löytyy aina vaan lisää. Nytkin minulla on liinan virkkuu aloitettuna, vaikka en edelleenkään siis tykkää virkata. ;DD

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.