Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 25. elokuuta 2012

Vaatteita keskosvauvalle


Sain erään vanhan postaukseni kommenttina tällaisen viestin: "Hei,Minun tutulleni syntyi pieni keskosvauva, vähän alle kilon. Kutoisin hänelle mielelläni sukkaa ja myssyä ja miksei muutakin, mutta mistä ohje löytyisi. En osaa arvioida yhtään jos pienennään normaalista kokonumerosta. Löytyykö ohjeita ? Kiitos etukäteen jos niitä löytyy. Terveisin :) Merja"


Minun täytyi myöntää, etten tiedä minäkään yhtään ohjetta keskosvauvan neuleisiin, mutta lupasin yrittää etsiä. Niinpä panin pariin FB:n käsityöryhmään kyselyn asiasta. Siellä on, kuten täällä Blogistaniassakin auttavaista porukkaa ja uskoin saavani sieltä vastauksia.  Enkä ollut luulossani ollenkaan väärässä.

Tämän setin olen joskus tehnyt "omasta päästäni" ja lahjoittanut keskolaan


Kerään saamani vinkit nyt tänne talteen itselleni sekä käyttöön kaikille muillekin.  Täydennän luetteloa jatkosssa, jos/kun saan uusia vinkkejä ja linkkejä.


1.  Parikin ihmistä vinkkasi, että baby born -nuken ohjeiden mukaan saa hyviä keskosneuleita.
Sandnes Dukke 0707 mallilehdessä on ohjeita ko. nuken vaatteisiin. Ainakin täältä voi tiedustella tuota lehteä. Lisäksi kanntaa katsastaa vaikkapa kirjaston kirjavalikoimat, sillä muistelen nähneeni useita nukenvaatekirjoja, joissa on vaatteita myös baby bornille.

2. teeteen neulelehdessä 1/2012 täällä on keskosvauvan neulesetti (nuttu ja potkarit)

3. Käspaikassa löytyy useita ohjeita keskosvauvoille. Enimmäkseen ommeltavia ohjeita, mutta pari neuleohjettakin. Täältä löydät ne kaikki.


Edit. 27.8.12:  Tippaliisa blogista Kuuden kissan kanssa kutominen on kivaa!  kertoi kommentissaan, että oli kysellyt keskosvauvojen kokoa Kotkan keskusairaalaan keskosia hoitavalta osastolta. Osastonhoitaja oli mitannut jalkaterien pituuksia ja päänympäryksiä. Silloin osaston pienimmällä keskosella oli ollut jalkaterän pituus 7 cm ja päänympärys n. 30 cm. Tippaliisa oli sanut sellaisen neuvon, että tätä pienempää myssyä ei kannata tehdä.6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kisa, eikös vain olekin kuten yleensäkin vauvojen vaatteet! Ne kai herkistävät meitä kaikkia.

   Poista
 2. Tein Kotkan keskusairaalaan keskosille myssyjä, sukkia ja peittoja. Soitin osastolle ja kysyin keskosten kokoa. Osastonhoitaja mittasi jalkaterien pituuksia ja päänympäryksiä. :)

  Ohjeita en oikein löytänyt, ei auttanut muu, kun laskea vähän neuletiheyden mukaan ja kokeilla. Osan vauvaneuleista, joita on blogissani, olen pienentänyt keskosille sopivaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tippaliisa, hieno idea kysyä kokoa keskolasta. Onko sinulla ne mitat vielä tallessa? Jos on, olisi kiva saada ne, voisin liittää tähän postaukseenkin ne. Minäkin olen OYS:n keskolaan tehnyt sukkia ja myssyjä, mutta vain pienempiä kuin tavalliset vauvan sukat ja myssyt. Keskosiakinhan on eri kokoisia.

   Poista
  2. Kun kyselin mittoja, silloin osaston pienimmällä keskosella oli jalkaterän pituus 7 cm ja päänympärys n. 30 cm. Sain sellaisen neuvon, että tätä pienempää myssyä ei kannata tehdä.

   Poista
  3. Kiitos tiedosta, Tippaliisa! Minäpä lisään ne tähän postaukseenkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.