Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 21. elokuuta 2012

Näitä vaan riittää


Eipä ole paljon vaihtelua teillä lukijoilla jos ei minullakaan, sillä aina vain täällä syntyy sytomyssyjä. Minusta on nyt oikein mukava tehdä niitä ja kuten olen tainnut jo aiemminkin sanoa, muut kässät eivät mitenkään erityisesti houkuttele.  Niitä on senkin takia kiva tehdä, kun tietää niitä tarvittavan koko ajan.  Eivät siis jää odottamaan "jemmapussiini", milloin joku sattuu tarviimaan jotain sinne tallentamaani.  Nämähän matkaavat jo piakkoin Lumoavan Langan kautta OYS:an syöpätautien poliklinikalle jakoon tarviseville.

Nyt on esittelyssä nämä seitsemän myssyä, jotka ovat valmistuneet viime torstain jälkeen.

   
Ensin tein TiiQ:n Tähdellisen lankana Catania Fine Color, jota kului 35 g. Halusin nähdä, miten kyseinen lanka muuntuu Tähdelliseksi.

Eikä ollenkaan paha mielestäni.


 Sitten taas sileä perusmyssy samasta langasta. Ja lankaa kului tähänkin myssyyn se samainen 35 g. Myssyjen koot kyllä hiukan vaihtelevat, mutta eivät niin paljon, että minun vanha vaakani sen noteeraisi.


 Tähdellistä kutoessa pälkähti mieleeni, että pitäisi kokeilla tehdä Tähdellinen ilman noita alas asti yltäviä reikäjonoja. Seuraavaksi niitä siis kehiin, ensin sini-violetti sävyinen ja sitten nuo oranssin sävyiset. Kiva myssy syntyy näinkin ja on vähemmän reikiä niille, jotka niitä kammoksuvat. Lanka on edelleen Catania Fine Coloria ja menekki 35 g myssyä kohden.

Sen verran muutin ohjetta, että tein ensimmäiset lisäykset kutomalla silmukan sekä etu- että takareunastaan ja jätin sen jälkeisen välikerroksen tekemättä. Mielestäni saan näin kivemman keskuksen päälakeen. Toinen muutos on se, että tein ensimmäisen vaiheen lisäyksiä kunnes 6 x (9 o, lk).  Myös toisen vaiheen lisäyksiä tuli luonnollisesti enemmän silmukkalisän takia. Tämä siksi, ettei myssystä tulisi kovin pieni, kun lankani on näin ohutta.  Näillä lisäyksillä sain omaan 57cm:n päähäni sopivan myssyn.


 "Isoäitejä" muutin taas myssyiksi. Minulla on pyörinyt lankakorin pohjalla jo ties kuinka pitkään kerä mustaa Novitan Oklahoma-lankaa. Sille en ole keksinyt käyttöä varsinkaan, kun minä en vanhoilla silmilläni näe tehdä mustaa työtä.  Nyt päätin kokeilla, jos saisin langan tuhottua pois käyttämällä sitä isoäidin neliöihin.  Ensin tein tuon turkoosisävyisen ja, kun se onnistui mielestäni kohtuullisen hyvin ja lankaa vielä oli jäljellä,  seuraavaksi tuon punasävyisen. Musta lanka halusi myös raidoittaa tuon päälaen neuleosuuden, mikä oli niin hyvä idea, että taitaa päästä jatkossakin käyttöön.

Oklahoma-langan lisäksi käytin näihin Cotton8-lankaa ja muutamia nimettömiä puuvillanlangan tuntuisia lankoja. Yhteen myssyyn meni lankaa yhteensä 55 g. Ja sitä mustaa lankaa muuten on vieläkin jäljellä!  Päätynee jonkun isoäidn keskustaan.


 Lopuksi vielä kuvakooste muutaman myssyn päälaesta. Minusta se on tärkeä osa myssyä, vaikka se ei aina näykään, ja pyrin aina tekemään siitä mahdollisimman kauniin.

Kävin tänään Oulussa ja poikkesin Lumoavaan lankaankin. Laura-kauppias kertoi, että lahjoituslankoja on vielä jäljellä vaikka oli niitä jo haettukin. Lisäksi poikkesin Anttilaan katsastamaan lankatarjontaa. Siellä oli tuota Catania Fine Coloria vielä jonkun verran kahta väriä hinta vain 1.50 kerältä, joten jos joku sitä halajaa, niin kipin kapin sinne. Minulla sitä lankaa on vielä kutomatta sen verran, että vakaan harkinnan jälkeen jätin langat hyllyyn odottamaan jotain toista.18 kommenttia:

 1. On aina mukava tehdä jotakin tarpeellista. Ja mikäpä on tarpeellisempaa kuin sytomyssyt.

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja hyödyllisiä neuleita! Minulla tahtoo syntyä noita sukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso gnu, paljonhan minullakin sukkia syntyy mutta en todellakaan samaan yllä kuin sinä. ;)

   Poista
 3. kauniita myssyjä tarvitsijopille! Teet niitä nii ntaitavasti. Hienoja kaikki

  VastaaPoista
 4. sinä oot oikea myssymestari :)
  kauniita ovat kaikki myssyt... olen niin kauan jo suunnitellut omaa keräystä täällä forssan suunnalla, mutta tuloksetta.. siis en saa vaan aikaiseksi :( :(
  pitäisi siis ryhdistäytyä !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jansku, kiitos! Sitähän sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Jospa se pitkä suunnitteluaika tekis saman tehon. ;D

   Poista
 5. Tosi kauniita myssyjä! Täytyypä poiketa meilläkin täällä Anttilaan, jos vaikka löytyisi vielä tuota lankaa. Myssyilyssäni on ollut vähän katkoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, poikkeahan katsomaan, löytyiskö sieltä Anttilasta ko lankaa. Minä ainakin olen oikein tyytyväinen niin langan laatuun, riittävyyteen kuin hintaankin. Kahdesta kerästä saa kolme myssyä ja jääkin vielä.

   Poista
 6. Myssysi ovat upeita. Kiva kuulla, että lankoja on haettu ja voin viedä sinne lisääkin, jos tarvetta on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, niin minustakin. Hakija oli kertonut lukeneensa meidän blogeista ja oli muistaakseni tuonut myssyjäkin.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eevamummo, muieleisessä työssä on helppoa olla ahkera! :)

   Poista
 8. Kauniita myssyjä :) hauska idea laittaa neliöitä myssyyn

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miisku, minustakin tuo isoäidin neliö -idea on kiva. :)

   Poista
 9. Kauniita sytomyssyjäsi on ilo katsella! Löysin viime keväänä blogisi nimenomaan sytomyssykampanjan ansiosta. Innostuin hyvän asian vuoksi virittelemään kauan hiljaiseloa viettänyttä käsityöharrastustani. Myssyjä on ollut mukava tehdä. Ajattelin itsekin kokeilla noita isoäidinneliöitä, kiitos siis hyvästä ideasta!

  T. Leena Salosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena Salosta, kiva kun jätit kommentin ja "paljastit" itsesi! :) Mukava oli kuulla myös, että olet taas innostunut näin ihanasta harrastuksesta. Kokeile toki tuota isoäidin neliön käyttöä myssyissä, mutta varo, siihen saattaa jäädä koukkuun! ;D Nimimerkilllä kokemusta on! ;DD

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.