Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Taas myssyjä

 Ei täällä taaskaan ole valmistunut mitään uutta ja ihmeellistä, vain pari sytomyssyä.  Mutta nyt väsäsin ohjeen tapaista tuohon isoäidin neliö -myyssyyn, joita olen pitkin kesää tehnyt. Moni on ohjetta kysellytkin.  Se löytyy tuosta alempaa ja jatkossa myös klikkaamalla Omia ohjeita tuosta oikeallta Tunnisteista. 

 
Tavallinen virkattu raitamyssy päälaelta aloittaen. Tein Olivian perhosmyssyn ohjeella mukaillen. Lankaa meni yhteensä 45 g ja ne ovat jämiä, joista suurin osa on peräisin tästä saamastamme lankalahjoituksesta. Minä otin siitä itselleni ne pienimmät nyttöset ja jalostan ne pikku hiljaa sytomyssyiksi.


Toinen valmistunut onkin taas palamyssy isoäidin neliöin.  Ja jämiä tähänkin käytin, niitä kun minulta löytyy ja näkyy kertyvän lisääkin.  Langanmenekki tähän se tavanomainen 55g, joka on mennyt useimpiin tällä mallilla tekemiini myssyihin.

Muuten olen nautiskellut ihanasta kesäisen tuntuisesta ilmasta, vaikka eletään jo elokuun  viimeisiä  päiviä.  Aurinko paistaa ja lämmittää mukavasti ja aamuisella lenkkipolullakin tarkenee ihan hyvin T-paidassa. 


8 kommenttia:

 1. Näissä myssyissä on kivat värit. Olen himmeän ystävä.
  Huomasin , että olet laittanut hyvän ohjeen . En ole vielä aloittanut myssyjen tekoa...

  VastaaPoista
 2. mukavan näköisiä myssyjä... :)
  ei ole täälläkään mitään aikaiseksi saatu, aloitin juuri koulun työn ohessa :/ se kyllä vie loputkin vapaa-ajastani :)
  oikein mukavaa syksyn alkua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jansku, no eipä sinun sitten tarvii miettiä, mitä teet! Jos luennoilla sentään voisit jotain tehdä omaksi iloksesi. ;)

   Poista
 3. Olet sinä ahkeroinut myssyjä todella komean kasan ja kauniita kaikki. Itse en myssyn myssyä, enkä paljon muutakaan saanut aikaiseksi, mutta kunhan syksy etenee, josko pääsis ja pystyis puikkoja ahkerammin heiluttelemaan... Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, kaikella on aikansa, niin myös käsitöillä! ;)
   Kauniita, melkein kesäisiä päiviä on ollut viikon verran. Olen nauttinut niistä. :) Toivottavsti sielläkin on saatu nauttia samanlaisista.

   Poista
 4. Kauniita myssyjä! Ja niin hauskoja isoäidinneliöineen!
  Isoäidinnelöitä olen mukaillut, mutta pitää niissä pitää taukoa. Tosin virkkaaminen sattuu käsiin vähemmän kuin kutominen.
  Mulla nyt puikoilla nuttu Keniaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli, huomasinkin, että olit tehnyt postauksen noista nutuista, mutta en silloin ehtinyt lukemaan. Mutta nyt lähden heti! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.