Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Matleenan ompelimosta, päivää!Tänään on ollut niin harvinaislaatuinen päivä, että heti piti tulla tännekin hehkuttamaan. Kukas sen kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse! Olen nimittäin ommellut pitkästä, pitkästä aikaa ja saanut valmistakin aikaan mukavan kasan. Hyvä minä!

Eilenhän jo kerroin messukuulumisissa ostaneeni trikoomyssyn malliksi, jonka mukaan ompelen myssyjä sytomyssyiksi. Illalla jo tein yhdestä vanhasta T-paidasta koekappaleen, sellaisen ankean harmaan, mutta mukavan päässä. Ja olin kuulkaas kovasti innoissani, hyvä, että maltoin käydä nukkumaan.

Tässä se harjoituskappale on, silittämättömänä. Ei tämä aivan mallin mukaan tullut, kun innoissani ompelin saumat väärin päin. Itse aion tätä käyttää, ehkä, väri vain on aivan väärä minulle, se tekee minut yhtä harmaaksi kuin on myssykin.


Aamulla sitten ommella surautin ensin nämä kuusi eri kokoista myssyä. Kangas on jotain keinokuitua, hiukan plyysimäinen pinta. Siitä johtuu, kun kuvan myssyissä näyttäisi olevan värieroja, nukan suunta sen tekee.

Kangaspala ihastutti minua kovasti joskus ennen muinoin, ehkä 10 vuotta sitten. Ja minun piti ostaa se, vaikka ei ollut mitään käsitystä, mitä siitä teen. Vasta näin pitkän ajan kuluttua sille löytyi käyttöä.


 Lähikuva kankaaasta tuo esiin pienet kukat. Tässä myös värit lähempänä oikeaa kuin tuossa yläkuvassa.

Niin sutjakkaasti sujui tuo ompelu, kun alkuun olin päässyt, että piti alkaa etsiskellä, löytyisikö kaapeista lisääkin soveltuvaa kangasta.  Minun kangasvarastoni ovat aika vähäiset, mutta tyttären kätköistä löytyi pirtsakkaa keltaoranssia raitatrikoota, aivan joutilaana kaiken lisäksi. Siis se käsittelyyn seuraavaksi.


 Siitä tuli viisi myssyä, taas isompia ja pienempiä.


 Näinköhän tätä roikotetaan päässä, vai miten. 

Olen tämän päivän myssysaldooni oikein tyytyväinen. Ja voinpa näitä tehdä joskus lisääkin, kun hyvän mallin sain. Kiitos mallista Tiina-Riitalle Kippovalimo Böökiin!


20 kommenttia:

 1. Onpa vekkulin näköinen! Taitaa kelvata kaikille vauvasta vaariin tuo malli. Sitähän voi muotoilla vaikka mihin asentoon, erilevyisillä käänteillä tms. Onko se ommeltu kaksinkertaiseksi kun noin topakasti kuvassa töröttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirle, joo kaksinkertainen on ja pysyy paremmin eri asennoissa. :)

   Poista
 2. No, niin sitä pitää! Valmiina uusiin seikkailuihin! Sopiihan se tähänkin tekemiseen!
  Aikas hienot myssyt!
  Itselläni on vähän kutkutellut ompeluhommat. Haluttais tehdä jotain rinsessalle, pitäis vaan päästä alkuun. No, kunhan nuo pihahommat saa valmiiksi ja tehtyä tuon reissun Isolle Kirkolle, joskos sitten. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, rinsessalle sinun onkin kiva tehdä söpöstelymekkoja. ;) Kohtahan sinä vissiin lähdetkin sinne Isolle Kirkolle, kun minä jo muistelin, että tänään.

   Poista
 3. Mahtava "myssypläjäys":D ..mukavia myssyjä niin ulkonäöltään kuin käytössäkin. :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, olen oikein tyytyväinen tähän "myssypläjäykseen"! ;)

   Poista
 4. Kivan näköisiä myssyjä, ja varmasti mukavia pitääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, ainakin tämä myssyjen koekäyttäjä tykkäsi niistä. ;)

   Poista
 5. Mukavan näköisiä ja melkoinen kasa ja suit sait sukkelaan! Täytyypä kaivella kangaskasoja, josko löytyisi sopivaa trikoota tms. ainakin kokeilukappaleeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, näitä myssyjä valmistuukin nopsaan, kun sarjatyönä tekee. :)

   Poista
 6. Voi, että!! Minä olen taas ylpeä sinusta!!!!
  -t-

  VastaaPoista
 7. oi voi.. sinähän olet ahkeroinut oikein kovin ;) en ole tullut ajatelleeksikaan , että niitä sytoja vois ommellakki ;) että näin yksinkertaisesti sitä ajattelee.. hyvän mallisia ovat myssysi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jansku, moni muukin on ollut hämmästynyt kuullessaan, että sytomyssyjä voi ommellakin. :) Myssythän on perinteisesti tehty neuloen tai virkaten, ehkä se siitä juontaa.

   Poista
 8. Oletpas ollut ahkerana! Mahtava myssysaalis ja hienojakin ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppumato, olen itsekin oikein tyytyväinen eilisen myssymäärään. :)

   Poista
 9. Vau, Matleena ! Jokohan kohta kyselet kangaslahjoituksia sytomyssyihin ;) t. Eija

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.