Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Näistä en ole vielä kertonut


Minulla on nippu täällä esittelemättömiä töitä, joista osa on valmistunut jo ennen edellä kertomaani matkaa ja osa sen aikana. Silläkin uhalla, että postauksesta tulee pitkä, aion esitellä ne kaikki nyt kerralla
 
Mutta aivan ensimmäiseksi kiitolliset terveiset eräältä mummolta, joka oli saanut sytomyssyn jostain sairaalasta. Näin kirjoittaa eräs Elise FB:n Pipot! -ryhmässä: 
"Palasin juuri sukulaisvierailulta Pohjanmaalta. Tapasin matkan aikana  erään 80 -vuotiaan iloisen mummon, joka kertoi sairastaneensa 3 erilaista syöpää. Viimeisin syöpätapaus olikin mummolle vaikein raskaine hoitoineen ja mummo oli kuolla siihen. Mummo vannotti tänne kertomaan minua kun oli saanut isossa sairaalassa jonkun virkkaaman myssyn päähänsä, että kiitä myssyn virkkaajaa kovasti terveisin, että se juuri taisi olla hänelle se joka pelasti hänet elämälle takaisin!! Iloinen sisukas mummo sanoi säästävänsä myssyn seuraavaan kertaan jos/kun peilistä katsoo sairaana, mutta sisukkaasti elämästä kiinni pitävä ihminen!! Kiitti kovasti kaikkia myssyn lahjoittajia ja kehoitti jatkamaan hyvää työtä ja ihmisestä välittämistä. Minulle on kunnia-asia välittää näin sukulaismummon terveiset."
 Nyt jaan nämä liikuttavat kiitokset täällä kaikille myssyilyyn osallistuneille. Mielestäni nämä sanat kuuluvat meille jokaiselle, jotka olemme tavalla tai toisella osallistuneet myssyilyyn. Siis tekijöille, lankojen lahjoittajille, myssyjen kerääjille, asiasta tiedottaville... ja kaikille niillekin, joita en nyt edes keksi mainita.  Tällaiset terveiset antavavat ainakin minulle voimaa, että jaksan tehdä työtä tämän asian eteen. Toivottavasti monille muillekin, että saataisiin sytomyssyjä monelle muullekin kuin tälle mummolle.
Sain myös terveisiä Pialta, joka oli ollut yhteydessä TAYS:aan sytomyssyjen merkeissä. Näin hän kirjoitti: "Soitin muuten Tampereen TAYSiin ja sieltä sanottiin, että mitään varsinaista kampanjaa heillä ei ole, mutta myssyjä saa lähettää koko ajan jos haluaa, että ikävä kyllä niitä tarvitaan." 
 
 Nyt niihin käsitöihini, joista ensimmäisenä sopivasti sytomysssyjä.


Ennen matkaa virkkasin nämä kolme sytomyssyä, joista kaksi on Pauliina-myssyn ohjetta mukaillen tehtyjä ja vasemman puoleinen ihan "omasta päästä".  Langat ovat lahjoituksena saatuja Novitan Alabamaa ja Jamaicaa, joita kului näihin kolmeen yhteensä 130 g.


Paluumatkalla Tampereelta tein junassa tämän isoäidin neliö -myssyn. Epähuomiossa tein neliöihin vain neljä kerrosta (aiemmin 5 krs), joten myssystä tuoli aiempia pienempi, mutta sopinee pienipäiselle aikuiselle. Lankoina erilaisia puuvillalankoja yhteensä 45 g.


 
Ennen matkaani tikuttelin uudelle poncholleni samanvärisen calorymetrin. Vieläkö muistatte näitä, joita muutama vuosi sitten vilisi kai kaikissa blogeissa. Ohje löytyy alkuperäisenä täältä ja  suomeksi täältä. Taaskaan en noudattanut ohjetta täsmällisesti, mutta pääpiirteittäin kuitenkin. Lankaa kului 25 g ja sehän on sitä Novitan Puroa.


Menomatkalla junakäsityönä oli uudet tossukat itselle.  Ohje, se omani, löytyy täältä. Lankana taas kahta 7veikkaa (yksivärinen ruskea ja Punatulkku), joita kului yhteensä 90 g.
                              
          
Perillä Tampereella ehdin tehdä vain yhdet perussukat kokoa 34-35. Lankana käytin yksiväristä  Nallea ja Nalle Kukkaketo Kirsikkapuuta, joilla kudoin raidoittaen kaksi kerrosta kerrallaan yhdellä värillä. Kirsikkapuuraitoja en yrittänyt saada symmetrisiksi, mutta aika lähelle ne sattuivat osumaan.  Langanmenekki oli 55 g. Nämä sukat menevät sukulaistytölle, jos ovat sopivan kokoiset.  


Siinäpä ne olivat, ne valmiit työt. Vain yhdet sukat ovat nyt kesken ja valmistuvat sitten joskus. 


Oletkohan huomannut arpajaiseni! Niihin voi osallistua 4.10 klo 24.00 saakka, joten mukaan vain rohkeasti, jos et ole vielä osallistunut.


12 kommenttia:

 1. paljon on mukavia töitä ilmestynyt tänne kuin sieniä sateella :) myssyjä varmasti tarvitaan aina !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jansku, totta tuo jälkimmäinen toteamuksesi,ehkä tuo ensimmäinenkin! ;)

   Poista
 2. Myssyjä tarvitaan valitettavasti koko ajan. Paljon olet tehnyt; vastaavana aikana saisin aikaiseksi ehkä yhden myssyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, minä olenkin päivät "joutilaana", niin ehtii kutomaan ja virkkaamaan. :)

   Poista
 3. Oi,kun olikin koskettava viesti!! Oikeassa olet tällaisista tervesiä lukisessa saa voimaa jatkaa sytomyssyilyä edelleen!! Laitan tämän viestin sopivassa "kohdassa" omaankin blogiini.
  Mukavia käsitöitä olet saanut taas aikaseksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, näistähän me saadaan voimaa, niin kuin ennenkin on todettu. Laita sinäkin vaan kiitos blogiisi, niin mummon toive toteutuu ja kiitos tulee myssyntekijöiden korviin mahdollisimman laajasti. :)

   Poista
 4. Todella koskettava viesti. Voi, kun muistettais AINA olla kiitollisia terveydestä ja hyvästä päivästä! Mies muuten tuumasi aamulla, että pitäisi joka aamu muistaa kiittää uudesta päivästä!
  Ahkera oot taas ollut!

  VastaaPoista
 5. Koskettava viesti, varsinkin minulle, alan neuloa sytomyssyä perheenjäsenelle.
  Kivar ja kauniit neulomukset Sinulla taasen. Calorymetriä minulta keväällä pyydettiin tekemään ja niinpä vuosien tauon jälkeen taas pääsin tekemään. Hyvää alkanutta kuuta ja syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, voi miten ikävää, että joudut tekemään sytomyssyn läheisellesi.

   Poista
 6. Kiitos puhuttelevasta viestistäsi. Me täällä Pohjois-Karjalassa pidämme myssytaukoa; sairaalan henkilökunta kertoi, että myssyjä on tällä hetkellä iso määrä laatikoissa.

  Herkullisia syysvärejä olet neuleisiisi sovitellut :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.