Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 22. marraskuuta 2012

Bravoo, bravoo


Taisin jäädä tuohon Bravo-myssyyn koukkuun!  ;)  Nyt niitä on valmistunut jo kaikkiaan viisi, kolme sytomyssyksi ja kaksi villaista talven varalle. Ja lisääkin näitä on tarkoituss tehdä. Sisko-mannekiiniani siis odottaa täystyöllistetty talvi.


 Ensin valmistui myssy itselle viime talvena tehdyn kaulahuivini pariksi. Lanka on Novitan Puro Takkatuli, jota kului 65 g. Puikot olivat 3.5 ja 4.5 mm:t ja  80. silmukalla aloitin.  Ohjehan oli siis Bravo-myssy.   Muuten mentiin ohjeen mukaan, mutta korkeutta tein sentin pari enemmän.


Myssy on ollut jo muutamana päivänä käytössä ja tuntuu ihan kivalta, kun minun lettinikin mahtuu hyvin sen sisään. Ihan tyytyväinen en kuitenkaan ole myssyn värimaailmaan. Värit ovat kyllä mielestäni kauniit, mutta aloitin näköjään väärästä kohdasta. Haluaisin tuota punaista jo tuohon alkuun, kun se tulee nyt vasta myöhemmin.  Ehkä teen toisen myssyn punaisella aloittaen, kun tällekin myssylle olisi ottaja, joka tykkää väreistä juuri näin. Lankaaakin minulla on jemmassa.Seuraavaksi pääsi puikolle Viking Odin -lankaa, siitäkin siis muotoutui Bravo. Silmukoita aloituksessa 90 ja puikot 4.5 ja 5.5 mm:t.  Langan menekki 95 g.  Tähänkin myssyyn tein korkeutta ohjetta reilummin.  Tämä Bravo on jo matkalla miehen sisarelle Espooseen, toivottavasti miellyttää ja lämmitää hyvin.


Nyt keskityn välillä lapasten tekoon, eletäänhän nyt Lapaskuuta. Yhdet tuplat on puikoilla ja toisetkin suunnitelmissa.  Mutta huonolta näyttää panokseni Tumpputuvan täyttämisessä, mutta lisänähän se on rikka rokassakin.


4 kommenttia:

 1. Nuo myssit ovat tosi kivoja ja minullekin tuli mieleen josko.... en uskalla kun tuo neulominen on pahaksi käsilleni.

  VastaaPoista
 2. Sirkkis, voi surku, kun kätesi eivät kestä kutomista. :(

  VastaaPoista
 3. Minullakin olisi pari kerää takkatulta; olisikohan ohjeessa lasten kokoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, siinä ohjeessa on vain yksi koko, mutta helppo sitä on muuntaa. Itse olen lisännyt aloitussilmukoiden määrää, kun olen ohuesta langasta tehnyt. Lisäyksiä olen nissäkin tehnyt ohjeen mukaan sen 10 ja korkeutta näihin aikuisen myssyihin n. 22-23 cm. Ei muuta kuin kokeilemaan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.