Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 15. marraskuuta 2012

Bravo-myssyjä

Pari sytomyssyä olen tehnyt minulle uudella ohjeella Bravo Color, jonka sain Böökeiltä Oulun messuilla. Ohje on julkaistu myös täällä Hyvissä Sytomyssyohjeissa.  Malli on hieman nuorekkaampi kuin monet muut tekemäni, mutta tuntu tällaisesta mummoikäisestäkin niin kivalta, että saatanpa tehdä ohjeella myssyn itsellekin. 


Ensimmäisenä nappasin kerän ihanaa lahjaksi saamaani Schoeller+Stahlin Batikaa.  Vaikka se on 100% akryyliä, on se ihanan pehmeää ja tuntuu puuvillaiselta. Alun perinhän ajattelin tehdä tästä langasta jotain itselle, mutta ainakin muutaman kerän "uhraan" sytomyssyihin. Lanka on sopivan kierteistä ja sitä helppo kutoa ja se raidoittuu mukavasti.Ohje on kirjoitettu paksummalle langalle kuin Batika, joten jouduin lisäämään silmukoita ja muutenkin hiukan soveltamaan ohjetta. Tässä myssyssä on silmukoita 110, joilla neuloin 22 cm (josta resoria 5 cm) ja kavennukset kutakuinkin ohjeen mukaan.  Puikot taisivat olla 3 ja 4 mm:t.Toiseen myssyyn valitsin Novitan Puro Batik -langan, joka sekin on 100% akryylia. Nyt silmukoita 100 ja puikot 3.5 ja 4.5 mm:t.  Molemmista myssyistä tuli sopivan kokoisia omaan 56cm:n päähäni. Päättelyyn kiinnitin erityistä huomiota, ettei se käytössä aukeaisi, kuten jossakin kommentissa kerrottiin tapahtuneen.Lopuksi minun on ihan "pakko" näyttää tämä kuva.

Lapaset ja sukat ovat päässeet saajalleen ja olivat aivan sopivan kokoiset. Ja Nooan ilmeestä päätellen hän on itsekin niihin tyytyväinen.  Niin olivat äiti ja isotätikin.


10 kommenttia:

 1. Kivat on myssyt. Jospa sais vaikka itsellekin tuollaisen aikaiseksi.
  Ja tuo edellinen Miskan pipo on aivan ihana. Ootko jo kuullut, mitä pikkumies siitä tykkää? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, Miskan synttäri on vasta huomenna ja myssy pantiin postissa menemään, lienee tänään perillä. :)

   Poista
 2. Kauniinväriset myssyt ja mallikin on kiva! Ihan selvästikin Nooa on saanut mieluiset lapaset ja sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilkka, minäkin uskon Nooan tykkäävän "lämmikkeistään". ;)

   Poista
 3. Onpa mukavan näköinen myssy. t. Eija

  VastaaPoista
 4. Tämä myssyn malli on kaunis ja nuoretkin tykkää pitää tuon mallista. Lopussa ihana kuva,kaikki iloisia,hymyileviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, niin me nuoretkin tykätään pitää tuollaista! ;) Aion tehdä nimittåäin itsellekin tuollaisen mutta villaisena. ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.