Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 5. marraskuuta 2012

Sytomyssyasiaa

Tässä postauksessa sytomyssyihin liittyviä asioita: lankalahjoitus, mieleisin sytomyssy -äänestys ja viimeisin minun tekemäni sytomyssy.

Hiljattain sain mieheni sisarelta rahalahjoituksen sytomyssylankojen ostoa varten. Viime viikolla sitten käväisin ostoksilla ja tällainen kasa hyvää puuvillalankaa lahti mukaani. Siinä on kilon verran lankaa, joten joidenkin näppärien käsien avulla näistä tulee noin 20 sytomyssyä. 

Näitä lankoja jaan halukkaille sytomyssyjen tekijöille. Jos haluat osalliseksi jaossa, ota minun yhteys s-postilla (osoite oikealla esittelyn lopussa).

Lämmin kiitos ja virtuaalihali kälylleni ihanasta lankakasasta!


Suuri Sytomyssymalli Kysely! 

Seijasisko julkaisi eilen täällä blogissaan kyselyn "Minkälaisen sytomyssyn sinä valitsisit?"

Varsinkin viime aikoina on ollut keskustelua eri sytomyssymalleista, niinpä Seijasisko sai ajatuksen tehdä kyselyn asiasta.  Nyt vaan kaikki äänestämään riippumatta siitä, onko sairastanut syöpää tai ei. Saamme kyselyn pohjalta tietoa, millaisia myssyjä ihmiset toivoisivat sytomyssykseen. Koskaanhan emme voi tietää, tuleeko tuo tauti omalle kohdallemme, ja jos tulee, niin milloin.

 

 Minä itse olen pyrkinyt tekemään monenlaisia myssyjä kutoen, virkaten ja ommellenkin. Nyt pääsee esittelyyn virkattu myssy, joka on kolmas tällä mallilla tekemäni.  Ensimmäinen on jo päätynyt OYS:aan, toinen jäi omaan käyttööni ja tämä kolmaskin matkaa jossain vaiheessa OYS:aan.


Ensin virkkasin reikämyssyn (ohje täällä) ja sitten eri värisiä ketjusilmukkanauhoja, jotka pujottelin reikiin.  Helppo tapa saada vaihtelua reikämyssyyn. Eri värisillä nauhoilla saa samastakin pohjaväristä eri näköisiä myssyjä.  Kuka tekisi mustan myssyn ja siihen kauniita kirkkaita nauhoja.  Se voisi olla aika upea.  Minä tekisin itse muuten, mutta mustaa en näe enää (se ikä, se ikä...) kunnolla varsinkaan näin pimeänä aikana.

Tähän myssyyn käytin Schachenmayr Catania -lankaa paitsi noihin keyjusilmukkanauhoihin jämälankoja. Painoa valmiilla myssyllä on 60 g.  Tämä on muuten 192. tekemäni sytomyssy, joten pian päästään juhlimaan 200. myssyä.

Huomasithan muuten tuon minun uuden uutukaisen "apuvälineeni" siis tuon pään.  Seijasisko tilasi itselleen tuollaisen ja siinä kylkiäisenä sattui tulemaan toinenkin, joka muutti meille. Tämä on hänen ensimmäinen poseeraus, mutta jatkoa on seuraa. Seijasiskon pää (se nainen) on nimeltään Marilyn, mutta tämä on vielä nimetön. En ole vielä keksinyt sopivaa. Nimiehdotuksia otan mielelläni vastaan, jotta asia saataisiin pois päiväjärjestyksestä.
13 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä Seijasiskon myssyäänestykseen. Pitäisköhän itelleenkin tilata tuo varapää, on sillä näköjään ainakin meikki ojennuksessa. Tuon kanssa myssykuvauksetkin onnistuisi hyvin kun ei tarvitsisi yrittää saada myssyä asettumaan kuvausta varten littanaksi.
  Ihanan lankalahjoituksen olet saanut ja noista tulee kauniita myssyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lea P, pää helpottaa todella myssyjen kuvausta, joten ihan on sinunkin välttämätöntä tilata tällainen. ;) Minähän olen tähän asti kuvannut myssyjä aika paljon pallon päällä.

   Poista
 2. Hmm, mulla olisi mustaa Tennesseetä ja aikamoinen läjä sekalaisia pikkujämiä, joista voisi olla juuri riittävästi tuohon malliin. Pitääpä yrittää muistaa seuraavan kerran, kun pengon sytomyssylankapussia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ, olispa kiva, jos tekisit mustasta langasta tällaisen myssyn. :) Olen "sieluni silmin" nähnyt mustan myssyn ja siinä räiskyvän värisiä nauhoja. ;D Mutta varmaan joku valkoinen tai harmaakin muodostaa mustaan myssyyn hyvän kontrastin näyttää hyvältä.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä Seijasiskon myssyäänestykseen.

  VastaaPoista
 4. Hieno lankalahjoitus!

  Voi, kuinka ihana myssy ..tänkin olis kyllä voinut laittaa äänestykseen esille..mutta nyt se on jo myöhäistä.

  Mulla tuli kuninkaallisia nimiä mieleen kuten Madeleine, Victoria, Silvia, Diana ..ainakin kaikki nuo naiset ovat kauniita kuten "pääkin".:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, eihän ne kaikki mallit mahdukaan mukaan äänestysvalikoimaan.
   "Pää" on todella upean nainen, kiitos hänen puolesta nimivinkeistä! :)

   Poista
 5. Kävin äänestämässä minäkin. Tekemäsi kirjava myssy on myös tosi kiva!
  Tuo pää on hieno, ehdotan nimeksi Elisabet (E. Taylor tulee mieleeni).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilkka, kiitos nimivinkistä! :) Asia on vielä harkinnassa.

   Poista
 6. Minusta hän voisi olla Sisko. Voisit aina sovittaa lakkeja siskon päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, mainio nimiehdotus! Minulla ei olekaan siskoa, joten nyt saisin sellaisen. ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.