Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 20. marraskuuta 2012

Jotain valmista, jotain vasta lankoinaEnsin  esittelen pari valmistunutta käsityötäni ja sitten mukavan vieraan.


Lauantaillisella Rovaniemen reissulla, josta kerron tuossa edellä, tikutin valmiiksi jo syyskuussa aloitetut sukat. Sukkasatoonhan näiden piti päätyä, mutta armotta jäivät Perunakellarin ulkopuolelle, kun ovi sulkeutui jo lokakuun lopussa.  ;)  En osaa oikein sanoa, miksi nämä valmistuivat niin hitaasti. Aina vain tuntui joku muu käsityö kiilaavaan edelle.  Mutta nyt sukat ovat lopultakin valmiit ja odottavat vain pääsyä rippikouluikää lähestyvälle Tompalle.


 Perussukat  koko 46-47 tumman vihreästä Janne-langasta, jonka menekki oli 160 g. Puikot taisivat olla 3.5 mm:t ja silmukoita 60.


Kun sain sukat valmiiksi, niin loin silmukat seuraavaan sytomyssyyn. Jo kesällä intoni sytomyssyjen tekoon koheni kummasti pitkän hiljaisemman kauden jälkeen. Ja edelleen sitä intoa riittää.


Bravo-myssy Novitan Puro Batikista (100% akryylia), jota kului 70 g.  Silmukoita 100 ja puikot 3.5 ja 4.5 mm:t.  Tuli sopiva omaan 56cm:n päähäni.  Tätä ruskeaa lankaa minulla oli kaksi 100g:n kerää, joten toinenkin tällainen taitaa syntyä vielä, ehkä kolmaskin hiukan pienempi.


Tänään minä sain mukavan vieraan, joka toi mukavan tuliaisen.  Johanna, joka itsekin tekee erilaisia käsitöitä, tuli mukanaan lankoja yli puolillaan oleva jätesäkillinen.


Siihen se säkki tyhjennettiin meidän sängylle, että pästiin lankoja hiplailemaan ja lähemmin tarkastelemaan.


Tovi siinä vierähti, kun Johanna muisteli, mistä mikin lanka oli peräisin ja...


...yhdessä mietittiin, mitä näistä mahtaisi syntyä.  Ainakin sukkia, lapasia, myssyjä, kämmekkäitä...  Välillä käytiin juomassa pannarikahvit ja palattiin taas näiden äärelle. 

Olipa kiva tavata, Johanna! Ja olisi ollut kiva ilman tulaisiakin.14 kommenttia:

 1. Onpas ihanat värit tuossa Bravomyssyssä. Se on kyllä mainio malli!

  Olepa saanut saanut lahjaksi paljon lankaa.:)

  Huomasitko mutta pidensin sytomyssykyselyn aikaa aina joulukuun viidenteen saakka..ajattelin että samapa tuo kun tulen vasta lomaltakin silloin.

  Nyt menen nukkumaan ..taksi tulee puoli viisi hakemaan . Hyviä öitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, kävin päivällä vilaisemassa pikaisesti äänestystä ja vaikutti, että Bravo taitaa johtaa.
   Nauttikaa lomastanne täysillä! :)

   Poista
 2. oih.. oletkin saanut aivan ihanan tuliaisen vieraasi mukana :)
  tuo bravo myssy on hyvän mallinen, pitää kokeilla itse myös. Mulla ois tuota batikia aikas paljon ...
  Olen miettinyt ja miettinyt sitä sytomyssy keräystä tännepäin, mutta en vaan osaa aloittaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jansku, Batikista tulee hyviä sytomyssyjä vaikka onkin akryylilankaa, joten pipotehdas vain käyntiin, jospa se sitten antaisi potkua myös keräyksen aloittamisajatuksellesi. :) Jos tarviit neuvoja, niin pane kysymyksiä meilillä, niin yritän vastata.

   Poista
  2. juu, pitää tehdä yksi ainakin kokeeksi :... Täällä seudulla on vain yksi lankakauppa ja ajattelin että saisin hänet mukaan sytomyssy keräykseen.. Ehdotin hänelle ja hän tyrmäsi koko idean !! sanoi että ovat aivan kamalia, eihän kukaan niitä pidä !! Leimaavat vain ihmisen jolta on hiukset lähteneet.. kaikki haluavat käyttää peruukkia , eikä mitään myssyjä :( se sai minut todella huonolle tuulelle, että onko oikeasti olemassa näin suppeasti ajattelevia ihmisiä !! Minä aion ihan itse aloittaa sen yksinäni, en tarvitse kauppiaan apua :D arvatkaa vaan käynkö ostoksilla moisessa kaupassa anää ??? Mukavaa talven odotusta..

   Poista
  3. Jansku, voi mikä lankakauppias siellä!!! :O Ihmettelen, miten voi joku ajatella noin. Eikä kai ymmärrä, että vaikka myssyjen keräyspaikkana toimiminen voisi tuoda hänelle lisää ostavia asiakkaitakin ei vain myssyjen tuojia. En muuten kävis minäkään tuossa kaupassa. ;) Mutta onnistuu keräys sinulla ilman tuota kauppiastakin. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Marjut, kiva kuulla, että pidät myssyn väreistä. :) Minä itse en oikein tykkää, mutta eihän tämä olekaan minulle.

   Poista
 4. Hei

  Mistä olet hankkinut tuon 'Siskon'? Mä olen vailla hattupäätä, ja tuo sinun Siskosi näytti varsin hyvältä.

  Terveisin Maria Rovaniemeltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, sinun kannattaa kääntyä tämän kysymyksen kanssa Seijasiskon puoleen. Hän nim. tilasi itselleen ja samalla minulle "päät". Seijasikson s-postiosoite on seijasiskon @ gmail. com (välit pois).

   Poista
 5. Komeet sukat! On tainnut rippikoulupoika kasvaa maata pitkin kun jalka on noin suuri;-)
  Bravon väri on kaunis.
  Mainiot tuliaiset - ei sulta taida lanka ihan heti loppua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, on rippikoulupoika vähän kasvanut ylöskin päin! Muistan hyvin, kun hän oli sellainen "kapalovauva" ja nyt jo... ❤
   Joo ei lanka lopu aivan pian. Voi kai sanoa, että lanka tuli langan luo. ;D

   Poista
 6. Onpa siinä lankaa. Ihana tuo viimeinen kuva - jotenkin näkee, että päässäsi ajatukset poukkuilee vimmatusti, kun mietit mitä kaikkea näistä tekisi :) t. Eija

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.