Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Ommellaan roikkuva trikoopipo


Kuluneen syksyn aikana olen ommellut kasan kaksinkertaisia trikoopipoja sytomyssyiksi.  Ne ovat herättäneet sekä ihastusta että mielenkiintoa kovasti ja ohjettakin on kaipailtu.  Sain ohjeen julkaisuluvan mallin kehittäjältä Kippovalimo Böök Lankakuppilan Tiina-Riitalta ja tänään olen tehnyt mallipon ja kuvannut eri tekovaiheita, joten olkaapa hyvät. Voinpa muuten kertoa, että Böökillä tulee myyntiin näitä pipoja myös vuoritettuina talvipipoina.

Tiina-Riitalle lämpimät kiitokset!


 Tänään valmistui kaksi tällaista roikkuvaa trikoopipoa, joiden valmistumista voit seurata alla olevasta kuvasarjastani.  Varsinaista ohjetta tai kaavaa minulla ei ole itselläkään, mutta tämä on helppo toteuttaa muutamien tietojen perusteella. Olen itsekin katsellut vain Tiina-Riitan tekemää pipoa ja sitä sitten matkinut.


 Tarvikkeet yhteen pipoon: trikoota n. 62-65 cm x päänympärys+saumanvarat,
sopivan väristä lankaa,
saumuri helpottaa ompelua, mutta onnistuu ompelukoneellakin

 Leikkaa trikoosta suorakaiteen muotoinen pala haluttujen mittojen mukaan. Korkeutta voi lisätä tai vähentää riippuen siitä, miten roikkuvan pipon hiipan haluat. Käännä kangas kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain ja ompele putkiloksi. Asettele seuraavaksi putkil pöydälle niin, että sauma tulee keskelle... ... ja piirrä toiseen päähän ympyrän kaari vaikkapa lautasen avulla pipon hiippaa varten. Lyijykynäkin käy hyvin piirtämiseen.  Ompele piirroksen mukaan.


 Nyt on kaksi saumaa ommeltuna ja toinen pää ompelematta. (Kuvassa on kaksi pipon tekelettä.) 
Käännä nyt työn oikea puoli päälle päin. Ja taas piirretään kaari, nyt siihen ompelemattomaan päähän. Ja ommellaan. 
 Nyt pipon kaikki saumat on ommeltu ja se on valmis, kunhan pipo taitellaan kaksinkertaiseksi: tuo viimeksi ommeltu pää työnnetään pipon sisään. Sauma jää sinne sisälle piiloon.Valmista on eikä aikaa mennyt näiden kahden tekoon kuin reilu puoli tuntia.


Toivottavasti kuvasarjasta on apua sinulle, joka haluat tehdä tällaisen myssyn.  Jos huomaat siinä virheitä, epäloogisuutta tai puutteita, ota minuun rohkeasti yhteyttä joko kommentilla tai s-postilla (osoite oikeassa reunassa esittelyn lopussa).  

Olen oikein kiinnostunut näkemään kaikki pipot, jotka on tehty tämän ohjeistuksen avulla, joten käyhän vinkkaamassa minulle, kun saat valmista aikaan.

Jatkossa tämän sivun löydät Tunnisteista kohdasta Omat ohjeet ja Seijasiskon blogista napin Hyviä Sytomyssyohjeita takaa.
12 kommenttia:

 1. Hyvät ohjeet ja tosiaan helppo ja nopea tehdä!!Nää ovat jo linkitettynä sekä äänestykseen että hyviä sytomyssymalleja sivulle.:)

  VastaaPoista
 2. Seijasisko, asia on siis kunnossa! :)

  VastaaPoista
 3. Siis! Noin simppeli. Kiitos ohjeesta!
  -t-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -t-, ei vois simppelimpi olla! Nerokkaasti ajateltu. :)

   Poista
 4. Kiitos ohjeesta! Aioin mennä kaupungille oastamaan yhden malliksi, mutta unohdin asiani, kaupungilla kyllä olin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, no ei hätää, toisella kertaa sitten. ;)

   Poista
 5. Helpompaa ohjetta ei voi enään olemassa olla :) KIITOS :) Onnistui tosi hyvin tälläiseltä eilen ompelukoneen ostanneeltakin :)

  VastaaPoista
 6. Olen muutaman päivän etsinyt tätä trikoopipon ohjetta netin syövereistä löytämättä sitä,mutta nyt taisi löytyä melko selkeä ohje! Kiitos vinkistä, mainio vinkki. :) Kiva blogi sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ta Ra, kiva kuulla, että ohjeelleni on käyttöä. Ja kivaa sekin, että pidät blogistani! (◠‿◠)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.