Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Sukkia juhannuskesälläkin


Ainakin tätä kirjoittaessani näyttää siltä, että juhannuksenakin tarvitaan villasukkia. Niitä olenkin tikutellut viime päivinä useammat.



 

Juuri nyt meillä sataa lunta ja maa on melkein valkoinen. Mittarikin näyttää vain +0.1. Saa nähdä, laskeeko lukema vieläkin.




Viikonlopun mökkimatkalla valmistuivat nämä sukat, jotka jäivät omaan käyttöön. Minulla on pitkään ollut muutamia keriä Schoeller&Sathlin Fortissima-sukkalankaa, joka ei ole ollenkaan minua houkutellut. Nyt nappasin yhden kerän mukaan ja aloitin autossa sukat, joiden arvelin päätyvän hyväntekeväisyyteen, mutta toisin kävi.





 Ensin valmistuivat nämä perussukat koko 39.
Lanka Scholler&Stahl Fortissima Mexico Cotton stretch (41% superwash villaa, 39% puuvillaa,13% polyamidia, 7% polyesteriä), jonka menekki oli 45 g.
Puikot 2.5 mm ja silmukoita 52.

Sen verran raidoitusta täsmäsin, että aloitus tuli samasta kohdasta ja toisen sukan kantapäätä aloittaessa poistin vajaan metrin, että sain kantapäätkin samanlaisiksi, muuten värit osuivat riittävän hyvin kohdalleen.


Lanka tuntui tehdessä mukavalta käteen ja siinä syntyi ajatus, että lopusta saisin ehkä itselle pistokkaisiin matalavartiset sukat. Värit, varsinkin ruskea, käyvät mielestäni minun suosikkikenkiini, joilla olen tepastellut jo monta kesää.



Niinpä seuraavaksi syntyivät nämä sukat samasta langasta, menekki 25 g.
Puikot ja silmukkamäärt kuten edellä, mutta sovituksen mukaan muokkailin silmukkamääriä työn edetessä.

Näitä tehdessä säätelin värejä aika paljon. Aloituksen halusin näihin ruskean. Toisen sukan kokosin osittain pätkistä, mutta lopputulos tyydyttää minua.




Lopulta sukat tuntuivat niin mieleisiltä, että molemmat ovat päässeet jo käyttööni. Tätä lankaa voisin ostaa lisääkin.




Yksi harmillinen haveri minulle sattui näitä sukkia tehdessä.  Käytin nimittäin Susulta saamiani KnitPicks-sukkapuikkoja, joita olen raskinut käyttää vain vähän, kun olen jotenkin pelännyt juuri tällaista, liekö ennakkoaavistus. Ja nyt se siis tapahtui, että yksi puikko katkesi.  :(  Olin pelännyt, että kärki katkeaa ja siksi tein tiimalasikantapäät metallipuikoilla, mutta tämä katkeaminen tapahtuikin ihan noin vain ilman kummempaa vääntöä.  Onneksi setissä on kuusi puikkoa, joten vielä jäi viisi, joka määrä riittää tavalliseen sukankutimeen.



Ja edelleen sukkia. Nämä aloitin mökillä paluumatkaa varten. Olen tainnut joskus sanoakin, että minusta sukat ovat kaikkein mukavin matkatyö, varsinkin tavissukat, kun niitä tehdessä joutaa katselemaan tien varsiakin ja tarvittaessa neuvomaan kuskiakin.



Siis perussukat omaan tapaani, koko lienee 36-37.
Lanka tummanvihreää Nallea ja Nalle Taikaa, joiden menekki yhteensä 60 g.
Puikot 2.5 mm ja silmukoita 52.

Tarkoitukseni oli tehdä vain suuosan resori 2.5 mm:n puikoilla ja sitten jatkaa 3 mm:lla, mutta olin kutonut jo pitkästi varttakin aloituspuikoilla, joten niillä jatkettiin valmiiksi asti.

Hmh, mitä näistä muuta sanoisin. Jäävät jemmapussiini odottamaan sopivaa saajaa ja menevät viimeistään johonkin sopivaan hyväntekeväisyyskeräykseen, elleivät ole lähteneet jonkun mukaan ennen sitä. Ja jatkossakin on luvassa lisää sukkia, sillä tänään ajellaan mutka Kokkolassa.




20 kommenttia:

  1. Hauskaa juhannusta ja ihania lämpöisiä varpaita kauniissa sukissa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkkis, kiitos samoin sinne hyvää juhannusta! :)

      Poista
  2. Kauniita sukkia! Täällä on myös melkoisen viileää, muttei kuitenkaan ihan noin kylmää, hrr.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, onneksi lumi suli pian ja aurinkokin alkoi lämmittämään, niin ei tarvinnut hakea toppavaatteita päälleen. ;)

      Poista
  3. Miekii aavistin kylmää tulevan ja neulon nyt noita mustia miesten villasukkia. Meillä aamulla sentti lunta auton katolla ja maassakin jonkin verran ja +2 mittarissa. Eilen istutin loput kesäkukat ja nyt pelkään, että samettikukat ja asterit paleltuvat. Kyllä villasukkia tarvitaan oikeasti kesälläkin, kauniita olet neulonut taas. Tuo puuvilla sukkalangassa kuulostaa mukavalta kesäsukkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilvikirsikka, mikähän se tämmöinen kesä on, kun naiset porukalla villasukkia tekevät. ;) Meinaan, kun sinä ja Ihalaiskakin tehtailette minun lisäkseni villasukkia. :D Olen muuten pitänyt nyt joka päivä näitä uusia sukkiani ja tuntuvat tosi hyviltä just näin kesäkäyttöön.

      Poista
  4. Sööttejä sukkia ja kivan värisiä. Meil päin o kova tuuli ja kylmäkin + 7 astetta. Puin pipon, käsineet ja toppatakin, ku olin koiran kans ulkona ja koirallekin nutun, ku häne turkki on kynitty iha lyhkäseks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuomontuvan Anni, koleaa ja tuulista on täälläkin, mutta onneksi lumi suli pian ja asteet sentään +:lla. :)

      Poista
  5. Kovin sitä rakeet rummuttivat ikkunalautaa myös täällä Tampereen naapurissa aamulla.
    Harmillinen tuo puikko onnettomuus. Laatu tuntuu Knit picks puikoissa olevan todella vaihtelevaa. Itselläni on Symphony wood nimen aikaan ostettu sarja eri kokoisia 15 cm puikkoja. Hiljakkoin otin sarjan 2 mm puikot ensimmäistä kertaa käyttööni ja jonkin aikaa neulottuani havaitsin että yhdessä puikossa oli irtonainen säle johon lanka aina jäi kiinni. Vaidoin toki puikon 6 ylimääräiseen puikkoon, mutta vastaava sattui myös irtopääsarjassa aikaisemmin. Tällöin sain tilalle uuden puikon myyjältä. Muutoinhan kyseiset puikot ovat mitä mainioimmat.
    Minullakin on villa/puuvilla langasta tehtyjä sukkia, yhdet jalassani juuri nytkin. Näissä puuvillaisissa sukkalangoissa on vain se että ne pitää neuloa melko napakoiksi. Omat sukkani olen neulonut liian löysiksi ja päivän kahden käytön jälkeen varret runttaantuvat nilkkoihin. Minulla on myös snikers mallilla neulotut tossutyyppiset sukat ja eivät hetken päästä meinaa enään pysyä menossa mukana vaan tahtovat tippua liian vauhdikkaassa menossa vaikka pesun jälkeen tuntuvat ihan sopivilta.
    No nykyään tiedän tehdä ko. sukat normaalia ohuemmilla puikoilla todella napakoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Megi, aika monella kuuluu menneen näitä KnitPicksejä tai vastaavia poikki ja kyllähän sen ymmärtää, kun ohutta puuta ovat ja syiden välistä napsahtavat, vaikka kyllähän hintavien puikkojen toivoo kestävän. Olenkin ollut niin varovainen, etten itse ole ostanut muita kuin metallisia puikkoja ja niistäkin mieluiten Addin puikkoja, joilla neulominen on minusta sujuvaa. Hyvä noilla KnitPickseilläkin on neuloa, ei sen puoleen. Muutamat bambuiset minulla on äitini peruja, mutta ne ovat aika tihkaat käytössä.

      Minullakin on ollut pai parit puuvillaiset sukat, jotka läpsähtivät pian käytössä. Siirsin ne sitten tyttären sukiksi, hänellä kun on hiukan isompi jalka kuin minulla. Mutta nämä sattuivat kyllä sopivat eivätkä ole juurikaan löystyneet monen päivän pidossa. :)

      Poista
  6. Mukavia sukkia.Kumma kyllä meilläpäin ei lunta ole satanut. Minäkin olen nyt palannut tauon jälkeen blogistaniaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijasisko, tervetuloa takaisin tauolta! Kävinkin jo kurkkaamassa blogiasi. :)

      Poista
  7. Lunta, räntää, vettä... sellainen oli aamu täälläkin... Kauniita sukkia olet taas kutonut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija, onneksi lumi suli niin pian pois ja ilmakin hiukan lämpeni, vaikka koleaa on vieläkin. :)

      Poista
  8. No onpas todella kesäinen kuva! :P Huh, tätä Suomen suvea :D

    Aivan ihania sukkia olet taas tehnyt! <3 Kunpa saisin minunkin sukkainnostuksen takaisin, se kun on karannut jonnekin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkimamma, sinulla onkin aina niin monta rautaa tulessa, ettei sitä kaikkea ehdi tekemään. Eikä tarttekaan. :)

      Poista
  9. Kauniita sukkia ja totta tosiaan tarpeeseen tähän vähälumiseen Suomen kesään =) Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
  10. Päivikki, hyvää juhannusta sinnekin! :)

    VastaaPoista
  11. Hei! Tosi kauniita sukkia olet neulonut.

    VastaaPoista
  12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.