Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 1. marraskuuta 2014

Höpisen mitä höpisen


 Nyt en puhu neuleista enkä muistakaan käsitöistä, kunhan vaan jorisen muuten vaan.  Tosin ensimmäinen aiheeni sentään liittyy käsitöihin.  Siivosin nimittäin eilen kaappeja ja puseropinkastani sattui löytymään t-paita, joka herätti mukavia muistoja muutaman vuoden takaa.




 Ja hetihän se piti päälle vetäistä ja kamerakin hakea, että saan sen ikuistettua.  Näyttääkö kenestäkään tutulta? Onko muilla?  Ja sitten etsimään postausta, jossa aikoinaan esittelin tämän paidan uutena.  Kovan työn takana sen löytäminen olikin, kun en meinannut keksiä sopivia hakusanoja.



Lopulta se kuitenkin löytyi täältä ja nappasin sieltä kuvankin tähän. 

 Lopun päivää sitten kuljinkin tuo paita ylläni.  Aikoinaan käytin paljonkin tuota kotosalla, mutta kovin monta kertaa se ei ole päässyt "ulkoilemaan".  Tuntui jotenkin, etten halua paljastaa kaikille pakkoneuloottisuuttani.  Mutta näin meidän kesken voin sanoa sen olevan kohdallani aivan totta. Jos ei minulla ole neule tai vaihtoehtoisesti virkkuu käsissä, niin tunnen oloni hyvin orvoksi.




Vajaa kuukausi sitten huomasin viime jouluisen amarylliksen sipulin pukkaavan kukkavartta, siitä kerroin täällä.  Nyt jo saan ihailla sen kukkia, kun neljästä nupusta on kaksi auennut.  Olen hyvin oettu tästä uusintakukinnasta, sillä se ei ole mitenkään tavallista minun hoidossani olevilla kukilla. Muutamat kasvit, joita ei tarvitse muuten hoitaa kunhan joskus vettä hiukan nakkaa, minulla menestyvät, mutta en ole mikään viherpeukalo, joka saa kaiken kasvamaan ja kukkimaan.  




Tänä aamuna kokeilin tehdä itse maustekahvia.  Jostakin luin helpon ohjeen "kanelia ja kardemummaa suodatinsuppiloon kahvin sekaan ja virta päälle"  ja sitä nyt kokeilin hyvällä tuloksella, nam. Teenpä jatkossakin.


Hyvää alkanutta marraskuuta ja ihanaa talven odotusta kaikille!



18 kommenttia:

  1. Ihana paita ja mukava muistella. Amaryllis on upea ja kohta niitä tulee myyntiinki.

    VastaaPoista
  2. Minulla on jossain vastaava paita. Sitä ei ole käytetty ollenkaan, koska se oli jo valmiiksi liian pieni ☹ Amaryllis on upea kukka. Jouluksi voisin vaikka ostaa itselleni sellaisen lahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, saa ainakin mieleisensä kukan, kun itse ostaa. ;) Niin minäkin teen usein.

      Poista
  3. Ihana amaryllis!
    Olen onneksi päässyt eroon pakkoneuloosista tai pakkopistelystä;) Ihan kiva kun voi katsoa telkkaria tai istua autossa tekemättä mitään. Vaikka eihän se neuloosi mikään paha tauti ole:)
    Leppoisaa pyhänseutua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eila, miten pääsit eroon pakkoneuloosista ja -pistelystä? Tuliko joku muu pakko tilalle? Tiettyyn rajaan astihan nämä ovat ihan hyväksyttäviä pakkoja, mutta joskus itsestäkin tuntuu, että liiallisuuksiin menee.
      Viikonloppu onkin sujunut leppoisasti taas kerran "hirvimiehen leskenä". ;) Sinnekin leppoisaa pyhänseutua!

      Poista
  4. Hauska paita ja teksti.
    Leppoisaa Pyhäinpäivän iltaa sinulle.

    VastaaPoista
  5. Kaikkea jännää voi löytää kaappeja siivotessaan. Minäkin haluisin tuollaisen paidan!
    Mulla on töissä kolme orkideaa, joista joku on aina kukassa. En käsitä miten se onnistuu kun viherpeukkua ei mullakaan ole... Jos ne tykkää langoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, tuopa onkin hyvä havainto, että orkideat tykkäis langoista! ;) Aika hyvinhän ne minullakin kukkivat ja lankaakin löytyy! :D

      Poista
  6. Mulla on tuommoinen mutta tekstillä Minulla on neuloosi ja lankakerä on semmoinen "suttuisempi". Mulla kun ei ihan "pakko" neuloosia ole;) Paljon olen käyttänyt ja ihan se on ulkoillutkin, oli jopa Lontoon reissulla mukana.
    Mukavaa marraskuuta Sinulle.

    VastaaPoista
  7. Kiva paita, saiskohan noita enää mistään. Minäkin tarvitsisin tuommoisen ja kehtaisin kyllä käyttää joka paikassa.
    Hihi, onkos sinulla vaatekaapissa sama vika kuin minulla, siellä vaatteet kutistuu ihan itsestään =D Ainakin kuvasta päätellen se on ollut aikaisemmin vähän löysempi. ;) Minun kaapissani vaan kutistuvat semmoista vauhtia, ettei tahdo päälle enää mahtua vaikka kuinka kiskoisi =D
    Mukavaa ja lankarikasta marraskuuta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, silloin aikoinaan se paitaerä kyllä loppui, mutta muuta en tiedä. Ehkä jostain voisi saadakin.
      Heh, kyllähän nuo minunkin vaatteeni ovat jonkinverran kutistuneet. Lisäksi olen huomannut painuvani kasaan ja sen myötä leviäväni! :D

      Poista
  8. Mun paidoissani, toisessa lukee -yksi oikein yksi nurin- ja toisessa -virkkuu koukussa-
    ovat Kauhavan Kangasaitasta ostetut joskus 2008 paikkeilla.
    Upeassa kukassa amarylliksesi. Löysin oman sipulini syreenin juurelta, mutta se lykkää vain lehtiä...
    Leppoisaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heleena, sellaisia tekstejä paidoissa en muistakaan nähneeni, ois kiva nähdä. Laitapas joskus kuvaa niistä. :)
      Täysi yllätys oli minulle kukkavarren tulo, yksi vanha lehti oli vielä jäljellä sen tullessa. Nyt jo ihailen täysin auennutta kukkaryhmää. :)

      Poista
  9. Sama on tauti täälläkin, paitsi välillä nuo tilkkutyöt vähän hidastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lea P, minulla eivät edes tilkkutyöt tuo vaihtelua! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.