Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Hypistelymuhvini n:o 4

EDT: 2.8.15 lisäsin linkin kissamuhvin ohjeeseen.Tätä työtä olen viimeistellyt monena päivänä ja uskon puute on vaivannut joka välissä.  Tämä hypistelymuhvi on olevinaan kissamuhvi, mutta en saanut siihen kunnolla kissan näköä, mutta jospa tämä kelpaisi jollekin mummolle tai papalle hellittäväksi.
 Kissamuhvi, jonka ohje löytyy FB:n Muhvimimmeistä (suljettu ryhmä)
 Jonkin verran mukailin ohjetta tavoilleni uskollisena
Lanka lahjaksi saatua vanhaa Novita Coloritaa, jonka menekki tähän 155 g
Puikot 6 mm:n sukkikset

Kissamuhvin ohje löytyy täältä.
Itse kissan kropan teko oli simppeliä hommaan, mutta osatapa tehdä kissan pää, johon ei ohjeessa ole yksityiskohtaisia neuvoja. 
Googletin monilla eri hakusanoilla ensin suomeksi ja sitten jo englanniksikin ja lopulta monen yrittämän jälkeen sain aikaan tällaisen naamavärkin sille. En ole siihen tyytyväinen, mutta parempaankaan en tällä kertaa pystynyt. Ehkä harjoittelen lisää.
Tein minä kissalle jalatkin, mutta kyllä nämä voisivat olla vaikka lehmän vetimet!  :D
Kissathan ovat leikkisiä ja tykkäävät palloista, joten sellainen roikkuu muhvin sisältä virkatussa nyörissä.


Nyt kun olen ollut hiukan mukana näissä hypistelymuhviasioissa, niin kuulen aina uusia tarinoita, kuinka muhvit on otettu vastaan dementikkojen hoitopaikoissa. Pari päivää sitten kertoi Arja FB:n Muhvimimmeissä:  "Eilen vein entiselle työpaikalle muutaman muhvin. Siellä sekä asukkaat että hoitajat ovat ottaneet viemiset mielellään vastaan. Aiemmat olivatkin jo saaneet omistajat: niihin ei saa kukaan koskea, niitä pidetään käsissä nukkuessakin. Minullekin jäi mukava mieli kun pienellä vaivalla voi tuottaa hyvää mieltä."  

Minäkin haluan tuottaa näillä muhveilla hyvää mieltä muillekin, kun itse saan sitä hyvää mieltä näitä tehdessäkin.

Hypistelymuhvejahan (engl. Twiddlemuffs) on tietääkseni tehty Suomessa kevättalvesta 2015 alkaen ja maailmalla jo aiemmin.  Asiasta löytyy tietoa esim. täältä ja kaikkien saatavilla olevia ohjeita muhvien tekoon ainakin täältä.20 kommenttia:

 1. Voi hyvät hyttyrät ♥ Tuommoisen minäkin haluan sitten kun olen vanhainkodissa enkä saa pitää enää omaa kissaa.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Eija, tulin vielä sanomaan, että lisäsin linkin kissamuhvin ohjeeseen.

   Poista
 3. Veikeä kissa ja tassutkin niin pehmoiset, ei kynsiä raapimassa. Kaunis on kukkamuhvisikin aiemmassa kirjoituksessa. Mukava lukea, että muhvi on päässyt omaksi eikä sihen saa muut koskea eli jotakin ihan omaa laitoksessakin asuvalla, jotakin minkä muistaaa ihan omaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen sohvan emäntä, eikö olekin mukava kuulla, että tekemänsä työ/lahjoitus tulee käyttöön oli se sitten muhvi, sytomyssy tai joku muu. :)

   Poista
 4. Aivan ihana! Ja mikä parasta, että se meni hyvään tarkoitukseen.

  Ihailin myös pitkiä säärystimiäsi ja sukkiasi. Todella kauniit raidat!

  VastaaPoista
 5. Todella hauska muhvi. Siitä tulee varmasti jonkun aarre.

  VastaaPoista
 6. Ihana!! ja plajon muutakin kivaa olet saanut aikaseksi. Kiva muutenkin vierailla blogissasi kun kesän aikana olen ollut vähän laiska kiertelemään blogissa,,mutta eiköhän sitä taas innostu siitäkin syksyn ja arjen tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, minullakin on vierailut toisten blogeissa jääneet vähiin nyt kesällä, kun olemme paljon mökillä nettipimennossa. Kun kotona viivytään vain muutama päivä, silloin on niin paljon kaikenlaista tekemistä, ettei ehdi surffailemaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.