Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Sytomyssyjä ja -sukkia


Lauantaina poikkesin Lankamaailmassa ja sain mukaani muovikassillisen sukkia ja paperikassillisen myssyjä toimitettavaksi OYS:aan syöpäpotilaille. Nämä kuljetettavat saavat minut aina niin kiitolliselle mielelle, vaikka itselleni näistä ei mikään jää. On ihana, että on käsityöihmisiä, jotka haluavat antaa oman panoksensa ilahduttamaan  sairasta tuntematonta ihmistä ja helpottaa hänen taakkaansa.  Kiitos jokaiselle sytomyssyjen ja -sukkien tekoon osallistujalle!
Sukkakassissa oli irrallaan nämä 12 paria erikokoisia sukkia ja...


 ... erillisessä muovipussissa nämä kolme paria, siis yhteensä 15. sukat. 
Myssyt olivat kaikki siinä paperikassissa ilman mitään erittelyä. Ei siis ole tietoa, ovatko saman ihmisen tekemiä vai useamman koottuina samaan pussiin. Kaikkiaan niitä on 50 myssyä.Paljon ihania värejä, suurin osa neulottuja mutta myös muutama virkattukin.


Jos ihmettelet, mistä kummasta on kyse, voin kertoa että sytomyssyt ja -sukat ovat lahjoja syöpää sairastaville ihmisille. Lisää voit lukea asiasta Sytomyssyily-sivultani, jonne pääset mm. täältä.


Kerronpa tässä samalla, että Oulussa toimii nyt toinenkin sytomyssyjen ja -sukkien keräyspaikka, nimittäin Kirjokas, joka on muuttanut ihan hiljattain Iistä Ouluun Paljetielle, lähelle Kodin 1:stä. Sinnekin siis voi toimittaa OYS:aan tarkoitettuja myssyjä ja sukkia.

Askartelu ja Käsitykauppa Kirjokas
Paljetie 5 
90140 Oulu

Ja Lankamaailman osoitehan on
Saaristonkatu 27
90100 Oulu13 kommenttia:

 1. Mukavaa, että taas on tullut lisää lahjoituksia! :) Ja hienoa, kun nämä käsityöliikkeet jaksavat toimia noiden vastaanottajina. Silloin, kun keväällä vein Lankamaailmaan myssyjä ja sukat, niin siellä ei työntekijä oikein edes tiennyt, että ottavatko niitä vastaan, olisiko ollut silloin juuri harjoittelija tms. paikalla. Mutta kyllä ne sinne silloin sai kuitenkin sitten jättää. :)

  VastaaPoista
 2. MariJ, silloin on varmaan ollut juuri kauppias vaihtunut ja sen takia on ollut epätietoisuutta myyjällä, toki on voinut olla harjoittelijakin. Mutta kun kävin kysymässä pian uuden kauppiaan aikana, niin asia oli jo selvä. :) Nytkin näitä hakiessa oli kyllä aistittavissa tietämättömyyttä asioissa myyjällä, mutta ystävällisesti asia hoitui kyllä.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniita sukkia ja myssyjä ! Minustakin on mukava, että lahjoittajia riittää :)

  VastaaPoista
 4. En ole viime aikoina ehtinyt lahjasukkia neulomaan, mutta mielessä kyllä on, että OYSissa niille olisi käytöä. Minkä verran sytomyssyille on tarvetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ingi, molemmille on tarvetta. Sukkia on alettu OYS:n syöpäpotilaille tehdä vasta kuluneena talvena ja menekkiä on sekä sukille että myssyille. OYS:ssa saa vuodessa yli 400 ihmistä sytostaattihoitoja, jotka kaikki ovat mahdollisia sytomyssyn tarvitsijoita, kertoi syöpäpolin osastonhoitaja.

   Poista
 5. Ihastuttavia neuleita! Minustakin on hienoa, että osaavat ihmiset huomioivat tarvitsevia ja erityisen hienoa, että lankakauppa ottaa myssyjä vastaan. Tampereella Merletto ottaa Koskikeskuksessa. Lankakaupassa osataan myös auttaa langan ostossa, mikä onkin hyvin arvokasta. Pehmeä hiostamaton lankahan on parasta iholle. Hienoa, että kerrot, mihin myssyjä voi toimittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen sohvan emäntä, kiva kuulla, että Tampereellakin on lankakauppa sytomyssyjen keräyspaikkana. :) Sitä en muista kuulleeni. Merletossa olen itsekin joskus poikennut ostoksilla, kun olen vieraillut Tampereella pojan luona. Uskaltaisinkohan julkistaa sen keräyspaikaksi?

   Poista
 6. Onpa nättiä tavaraa. Tiedätkö, jo ajatus piposta lahjana tuntui hyvältä silloin kun päässä ei olut kuin muutama hapsi. Itse tosin sain sairaalasta vain tosi ruman kaulahuivin, mutta ystävä lähetti kirjekuoressa pipon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villiviini, oikeastaan voin oikein hyvin kuvitella, miten kivalta tuntuu jo ajatuskin sytomyssyn saamisesta. Ja monia liikuttavia kiitoksia on myssyistä tullutkin, ihan ventovierailtakin. :) Meitä tekijöitä on niin paljon, onneksi, joten monenlaista mahtuu mukaan. Luultavasti kaikki tekevät mielestään kauniita, mutta aina ei saajat ole samaa mieltä, kuten sinule sattui se ruma huivi. Etkö muuten saanut itse valita?

   Poista
  2. En saanut valita. Vasta myöhemmin kuulin, että niitä olisi ollut toisessa kerroksessa enemmänkin, mutta silloin olin jo itse värkännyt monta pipoa ja muutaman kaulahuivinkin itselleni. Tässä väri oli väärä ja lanka kamalan paksua, mutta ajattelen kyllä, että se oli tehty hyvästä sydämestä ja tekijän mielestä ehkä värikin oli hyvä.

   Poista
  3. Voi että, siellä oli sitten aivan väärä käsitys meidän aloittajien ajatuksesta. :( Jo alusta asti on ollut tarkoitus, että jokainen saa itse vapaasti valita mieleisensä. Toivottavasti ovat muuttaneet siellä käytäntönsä.

   Poista
  4. Voi että, siellä oli sitten aivan väärä käsitys meidän aloittajien ajatuksesta. :( Jo alusta asti on ollut tarkoitus, että jokainen saa itse vapaasti valita mieleisensä. Toivottavasti ovat muuttaneet siellä käytäntönsä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.