Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 15. elokuuta 2015

Kissa ja pikkusukat


Tämä kesä on ollut poikkeuksellinen säiden suhteen, kuten kaikki kai tietävät. Nyt lopultakin ollaan saatu melkein kesältä tuntuvia päiviä, mutta ei vielä mitään hellettä ainakaan täällä Pohjois-Pohjanmaalla ole ollut. Ensi viikolle luvattiin jossain sääennusteessa lämmintä, mutta saapa nähdä, mitä saadaan. Olen hiukan pessimisti tämän kesän ennusteiden suhteen, kuten huomaat.


 Mutta käsitöille on ihan hyvää kesää ja jotain olen saanut taas valmiiksi minäkin.

Hypistelymuhvini n:o 5, josta yritin saada taas kissan näköistä. Tätä ohjetta mukailin.
Lanka Paton Four Seasons (59% akryylia, 41% villaa)  kaksinkertaisena ja lisänä hiukan punaista, mustaa ja vihreää sukkalankaa, joiden yhteensä menekki 150 g
6 mm:n sukkapuikoilla mentiin ja virkkuukoukku oli 3.5 mm.
Lanka on vanhaa bukleelankaa joltakin menneeltä vuosikymmeneltä. Kutominen tästä langasta ei ollut kaikkein miellyttävintä, mutta menetteli. Vielä sitä jäi jonkin verran jäljelle ja aion senkin käyttää muhveihin.  Langan olen saanut aikoinaan lahjoituksena ja se on odottanut sopivaa käyttöä kai jo pari vuotta.
Edellisen kissamuhvini naamavärkkiin en ollut ollenkaan tyytyväinen eikä tämäkään juuri parempi ole, mutta ehkä menettelee. Googlettamalla löysin kissapatalappuja ja niistä yritin ottaa mallia, mutta kun on tumpelo tässä asiassa, niin on. Tuli muuten Sudea ikävä, hän kun osaa tehdä eläimistä ilmeikkäitä.

Muhveja on tarkoitukseni tehdä lisääkin, mutta nyt pitäydyn jossain muissa kuin eläinaiheissa. Olen ajatellut tehdä muhveja sopivan kasan lankavarastostani löytyvistä langoista ja sitten kysellä, ottaako joku kotikuntani hoitokoti näitä vastaan. Jos ei ota, niin toimitan sitten jonnekin muualle.


 Lasten perussukat tiimalasikantapäällä kokoa 29,
Langat Schoeller&Stahl Fortissima Sockan ja Fabelin jämiä, joista Fabelilla tein varsien suut, kantapäät ja kärjet ja Fortissimalla muun osan kaksi kerrosta kerrallaan yhdeltä kerältä
Langan menekki yhteensä 30 g
Silmukoita 48, puikot 2.5 mm:n sukkikset.
Nappasin kuvankin sukkien alkuvaiheesta ja varaamistani lankanyttösistä voidakseni nähdä, minkä kokoisia nyttösiä näihin kulutin. Ja lopuksi sitten vielä jäljelle jääneet langat sukkien kera.  Ja noista loppujen lopuista virkkasin vielä perhosia, jotka aion käyttää hypistelymuhveihin jossain vaiheessa.

Voin siis tyytyväisenä todeta käyttäneeni kaiken täällä aloittamani langan sekä pari muuta lankanyttöstä loppuun. Ja olen itseeni oikein tyytyväinen siltä osin!  ;)6 kommenttia:

 1. Ihan on näkösensä tämä kissa! Minullekkin naamat on kaikista hankalimpia tehdä, kateellisena katselen toisten naamantekemisiä.
  Ei kyllä uskois, että minä joka manasi sadetta koko kesä- ja heinäkuun kaipaan sitä nyt, ei ole koskaan hyvä... Täällä on nyt niin kuivaa, että sienet kuivuu maahan, eikä vettä luvassa meille pitkälläkään ennusteella. Lämpöä on päivisin riittänyt ja aurinkokin paistellut mukavasti, iltaisin kyllä syksyn viileys ja hämäryys tuntuu. Saapa nähdä, millainen syksy tästä muodostuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, jos sinä "kissaihminen" hyväksyt tämän kissaksi, niin ei tämä vissiin niin kamala olekaan. :)

   Meillä ei vielä kuivuus vaivaa, mutta on kyllä ollut kai jo pari päivää satamatta.Kantarelleja mökin ympäristössä nousee mukavasti, tänään viimeksi niitä syötiinkin. Muuten ei mielestäni sieniä ole tavanomaista enempää. Meillä oli tänään aamulla vain +5astetta ja vielä puoplilta päivin varjossa niin vilpoisaa, että tytär pani paksun villatakin päälle ja villaiset polvisukat jalkaan, kun meni varjon puolelle perkaamaan mustikoita. Mutta ensi viikoksi on luvattu lämmintä, jopa hellerajaa saatetaan hipoa. Saapa nähdä.

   Poista
 2. Kyllähän tuo ihan kissalta näyttää! Turhaan moitit itseäsi. Raitasukat on hauskat!
  Minä olen tykännyt tästä kesäsäästä. Nyt ei oo yhtään mukavaa ku on liian kuumaa ja lupaavat sitä vielä ens viikoksikin. Kylmään auttaa villa mut kuumaan ei auta mikään.

  VastaaPoista
 3. Susu, ihana saada tällainen kannanotto kissaihmiseltä, kiitos! :)
  Me suomalaiset taidetaan olla sellaisia narisijoita sään suhteen, että mikään ei ole hyvä. Ensin on liian kylmä tai kuuma tai jotain muuta, mutta kun tilanne korjaantuu, niin sitten taas valitetaan. Mutta nyt en ole vielä narssut tästä lämpimästäja yritän muistaa pitääkin suuni kiinni, jos tätä sattuu riittämään jonkin aikaa. :) Minä nimittäin tykkään lämpimästä. :)

  VastaaPoista
 4. Tässä on ilmeikäs kissa ja kissathan ovat jokainen ihan omanlaisiaa, niin ulkonäöltä kuin luonteeltaankin. Tämä on selvästi pallolla leikkivä kissa ja tuo varmasti iloa saajalleen! Uskon, että jokaisesta dementikkoja hoitavasta kodista löytyy tarvitsijoita hypistelymuhveille ja muutenkin, jokaisesta vanhankodista, koska nämähän ovat kauniita ihan muhveinakin! Iän myötä verenkierto hidastuu ja ihminen kaipaa lämpöä ja kauneus on aina ilo, joten varmasti käyttöä löytyy. On ihan sisustuksenakin kaunis tämminen muhvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sinisen sohvan emäntä! Hienosti sanottu tuo ilmeikäs kissa. :) Totta on, että muhvien tarvitsijoita löytyy runsaasti ja monista paikoista, siksipä minäkin näitä aloin tehdä vaikka en vielä tiedä, mihin ne päätyvät.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.