Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 4. helmikuuta 2016

Raitasukkia


Viime päivinä olen tikuttanut sukkia kokeilumielessä. Noo, sukkien teko sinänsä on minulle niin tuttua, ettei siinä mitään kokeiltavaa ole. Mutta kokeilin, miltä yhdenkerroksen raidat näyttävät minun tekeminä. Silmukoiden Taikaa -blogin Johku on tehnyt tässä talven mittaan useitakin pareja sukkia, joissa raitalanka ja yksivärinen lanka vuorottelevat yhden kerroksen välein. Lopputuloksen on ollut niin kivan näköistä jälkeä, että pitihän minunkin kokeilla sitä.  Johkun viimeisimmät sukat näet täällä.Tässä näet tulokseni. Pitää heti alkuun kertoa, että kuvissa sukkien värit ovat päin prinkkalaa. Lukuisista yrityksistä huolimatta en onnistunut saamaan edes kohtuullista tulosta väreissä. Lähinnä oikeaa värit ovat parissa viimeisessä kuvassa.Ensin valmistuivat nämä perussukat kokoa 38-39, varsi 17.5 cm kantalapun yläreunasta mitattuna
 Langat 7veikkaa, keskiharmaa yksivärinen ja raitalankana Fasaani, joiden yhteinen menekki 105 g
Silmukoita 48 ja 3½ mm: sukkiksilla mentiin.

Nämä sukat valmistuivat oikeastaan jo tammikuun viimeisen päivän iltana, mutta kirjasin ne helmikuulle, koska olin jo tammikuun kuukausiraportin tehnyt.
Seuraavat sukat samantien puikoille ja pian oli valmiina nämä perussukat, koko 39-40, varsi 18 cm kantalapun yläreunasta mitattuna
Lankoina oranssi 7veikka ja samainen Fasaani, menekki yhteensä 115 g
Silmukoita näissäkin 48 ja 3½ mm: sukkiksilla mentiin.

Molemmissa ylläolevissa sukkapareissa tein varret ja jalkapöydän päällisen resoria 3 o, 1 n, mutta seuraavaan pariin teinkin kokeeksi takaresoriksi kutsumani varren, perussukat nekin.Ja vielä vähän isommat perussukat takaresorein, koko 40-41, varsi 20 cm kantalapun yläreunasta mitattuna
Nyt lankoina Fasaanin kaverina vaaleanharmaa 7veikka ja yhteismenekki 125 g
Silmukoita 52, puikot 3½ mm


Takaresori syntyy jatkamalla varrenssuun resorin takanaa keskellä olevaa nurjien silmukoiden raitaa ja siihen pikku hiljaa lisää uusia nurjia raitoja. Niiden avulla saadaan sukasta eri kokoisiin jalkoihin  istuvampi verrattuna pelkällä sileällä neuleella tehtyihin sukkiin. Täällä kerron hiukan tarkemmin, miten teen nuo takaresorit.
Ei näihin minun sukkiini tullut niin kaunista värileikkiä kuin Johkun sukissa on. Minun lankani kun olivat oranssia lukuunottamatta hiukan harmahtavia, Fasaanissakin on aika paljon harmaataa ja muutenkin kovin maanläheiset värit. Mutta näillä piti pärjätä, kun ei sopivia kirkkaampia värejä lankavarastostani löytynyt tällä kertaa. Ja uuttahan ostan vain tosi tarpeeseen.
17 kommenttia:

 1. Näyttääpä niin hyvältä, että tuota minunkin täytyy kokeilla, jahka olkapää antaa taas neuloa. Saa nuo vajaat kirjolankanöttöset käytettyä nätisti. Voi kun pääsiskin jo neulomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, toivon olkapäällesi pikaista parantumista. :)

   Poista
 2. Ihanan näkösiä sukkia! <3 Nämä on niin paljon enemmän minun mieleen, ku ne "räsymatot" joita kaikki tekee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosanna, en minäkään osaa oikein pitää niistä räsymattosukista, ainakaan kaikista.

   Poista
 3. Hyvännäköisiä tuli sinunkin sukista. Tuota takaresoria täytyy itsekin kyllä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, kannattaa kokeilla takaresoria sukkiin. Minä siihen tykästyin kyllä heti. :) Olen nähnyt myös joidenkin tekevän samalaisen sukan sivulle.

   Poista
 4. No onpa todella kauniita sukkia, olet kyllä ahkera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, no joo, ahkera käsitöissä, muusta ei sovi puhuakaan. ;)

   Poista
 5. Hurjan monta paria sukkia! Kauniilta ne minusta näyttävät.

  VastaaPoista
 6. Iso kasa hyvännäköisiä villasukkia on jälleen tullut Matleenan tehtaalta... Hyvältähän nuo kuvat näytti!

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Maikki, kiva kuulla, että pidät pirtsakoina. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.