Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 6. helmikuuta 2016

Sytojuttuja LankamaailmastaKävin tänään hakemassa Oulun Lankamaailmasta sinne viime viikkoina toimitetut sytomyssyt ja sytosukat.  Ei muuten ollut mikään tyhjäreissu, vaikka ystävänpäivään onkin vielä viikko aikaa. Olemmehan nyt kampanjoimassa nimenomaan ystävänpäivän merkeissä  myssy- ja sukkalahjoja syöpäpotilaille.  Jos asia ei ole sinulle tuttu, niin lukaisepa täältä haasteeni tähän keräykseen.  


Siellä Lankammaailmassa minua odotti kaksi täyttä muovikassia, jotka kotona tyhjensin taas tuohon sängylle, joka on vakiintunut näiden lahjoituskassien kuvaamispaikaksi.  Lajittelin sukat ja myssyt erikseen ja kuvasin ryhmissä ne kaikki.Aikuisille oli sinisävyisiä sukkia oli kahdeksan paria ja...

 ...muita värejä viisi paria.


 Erillisessä suljetussa pussissa luki päällä "Sukkia lastenosastolle". Senkin avasin, mutta palautin sukat kuvaamisen jälkeen ja suljin pussin uudelleen. Erikokoisia lasten sukkia oli siis seitsemän paria.
 Myssytkin jaoin kahteen osaan, että saan helpommin kuvattua. Tässä on 15 myssyä ja...

...ja tässä 18. 

Sukkia oli siis yhteensä 20 paria ja myssyjä 33.  Kaikki kauniita ja hyvin tehtyjä. Osaan oli kiinnitetty joko langan vyöte tai lappu, josta käy ilmi langanlaatu ym. tietoja. Sehän ei ole välttämätöntä, vaikka  onkin hyvä apu myssyä/sukkia valitessa. Sen sijaan pyydän kaikkia sukkien tekijöitä kiinnittämään sukkaparit napakasti toisiinsa vaikkapa kärjestä ommellen sukan langalla, että sukat eivät eksy toisistaan. Sairaalassahan sukat ja myssyt ovat koreissa, joista potilaat itse valitsevat itselleen sopivat ja mieleiset.

Lämmin kiitos omasta puolestani näiden lahjoittajille samoin Lankamaailmaan keräyspaikkana toimimisesta! Uskon myös potilaiden ja myös sairaalan henkilökunnankin yhtyvän näihin kiitoksiin. 

Tiedoksi kaikille teille, jotka teette myssyjä ja sukkia OYS:aan ja toimitatte ne Oulun Lankamaailman kautta, keräysaika on tänä vuonna poikkeuksellisen pitkä, kestää aina lauantaihin 20.2. saakka, koska olen matkoilla ystävänpäivän seutuna. Toimitan sitten seuraavalla viikolla loppukeräyksen tuoton OYS:aan, mutta nämä nyt esittelyssä olevat neuleet vien jo ennen matkaa.Yksi myssy pisti heti silmääni pusseja tyhjentäessäni. Se nimittäin on sellainen myssy, jollaista en ole ennen nähnyt  edes kuvassa.  Siksi haluan ottaa sen esille ja näyttää muillekin.Aika monia myssyjä olen nähnyt eri käsityöblogeissa ja FB:n kässäryhmissä, mutta en tällaista.  Oletko sinä? Alhaalta aloitettu myssy, johon tehty päälaelle lyhennettyjä kerroksia. Näin on saatu päälaelle pituutta lisää, mutta niskan puoli pysynyt lyhyempänä.  Ensin mallasin sitä Siskolle ja näytti kivalta.Ja pitihän sitä omaankin päähän tällätä. Istui oikein mukavasti nutturankin päälle. Haluaisin itsellenikin tällaisen, kunpa ois ohje.  Jos osaat auttaa minua ohjeen etsimisessä, niin laitapa kommenttia tai s-postia tulemaan, olen kovin kiitollinen.20 kommenttia:

 1. Komea saalis hyvän asian puolesta. Ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Luulisin, että tuon myssyn malli on "Kaarisillan päässä" ja se on Tiina Kuun taattua laatua. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vielä linkki: http://kasistakarannut.blogspot.fi/2014/03/kaarisillan-paassa.html

   Poista
  2. Voi Hepsi, kiitos sinulle tarkkasilmäisyydestä! Sehän tämä myssy onkin, siis Kaarisillan päässä. Ja olen minä sen nähnytkin aikoinaan, mutta ei ole silloin kolahtanut. Mutta nyt tallensin heti ohjeen ja ei muuta kuin lankaa valitsemaaan. :)

   Poista
  3. Ollos hyvä Matleena, mukava kun pystyin olevaan avuksi. =)

   Poista
 3. Ehtivätpä näköjään minunkin myssyni jo nyt sinun mukaasi, kun tänään juuri kävin ne Lankamaailmaan viemässä. :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Neili, niin on, hyvillä mielin nämä voi viedä sairaalaan. :)

   Poista
 5. Olipas kiva bongata Kaarisillan päässä -malli sytomyssypostauksesta! Ja voi miten kivalle tuntui, kun luin sinun innostuneen nyt mallista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ, ja kyllä minä innostuinkin siitä! Nyt on myssy valmis ja odottaa huomista päivänvaloa, että pääsen kuvaamaann ;) Joten taas suuret kiitokset hyvästä ohjeesta. :)

   Poista
 6. Heti kekkasin mistä myssystä on kyse, olitkin jo saanut Hepsiltä tiedon. Tuo on taas vaihteeksi kivan erilainen myssy, ja sopinee moneen päähän.
  Hieno saalis sulla taas on vietävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina, ja minulle ei tullut mieleen ollenkaan Kaarisillan päässä myssy ennen kuin näin kuvan. Taas nähtiin, kuinka ihana yhteisö tämä Blogistania on, kun voi sanoa, että alta aikayksikön avunpyynnöstäni myssyn nimi ja jopa linkki ohjeeseen putkahti minulle. :)

   Poista
 7. Hei Matleena! Tuo valko-harmaa raitamyssy on minulta, tosiaankin Tiina Kuun Kaarisillan päässä ohjeella tehty. Kiva malli ja ilmaisohje, muutaman olen neulonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ingi, kiitos sinullekin niin sairaalaan menevästä myssystä kuin minun "herättelystä" tämän mallin pariin. :) Vaikka olin sen nähnyt TiiQn blogissa, en ollenkaan muistanut sitä.

   Poista
 8. Hieno määrä hyvään tarkoitukseen. Itsellä on vielä tekemäni myssyt ja sukat toimittamatta lankamaailmaan. Ensiviikolla käyn viemässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, ne ehtivät hyvin jälkimmäiseen toimitukseen. :)

   Poista
 9. Todella paljon myssyjä ja sukkiakin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, hyvillään voi olla jo tästäkin määrästä ja lisäähän on varmaan tulossa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.