Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 16. helmikuuta 2016

Sukat ystävänpäivänä


Näyttää tämä minun helmikuuni keskittyvän sukkien tekoon. Olenhan jo tähän mennessä esitellyt täälläkin monta paria ja tässä taas yhdet. Nämä aloitin perjantaina matkakäsityöksi, kun oli koko päivän automatka edessä.  Ensimmäisen sukan sainkin autossa valmiiksi ja toinen valmistui ystävänpäivän iltana.
  Muunnokseni Rim-sukista kokoa 39-40
 Langat Maijaa (värit n:o 218 ja n:o 275)  ja menekki yhteensä 100 g
Silmukoita 56 ja 3 mm:n sukkiksilla niitä tikutin.

Sukkien esikuvana minulla oli Niina Laitisen Rim Socks, joiden ohje löytyy täältä. Yhdet sellaiset olen aiemmin tehnyt. Nyt oli se malli mielessäni, koska halusin tuhota tuota Maija-raitalankaa, jota minulla on pari kerää. Mutta enpä tietenkään muistanut ennen lähtöä tarkistaa neuleohjetta, joten muisteluksi meni. Tein kuusi yksiväristä kerrosta kahden sijaan, joten raitakerrokset ovat siis selvästi harvemmassa. Muuten sukka on ihan perussukka vahvistetulla kantapäällä ja kärjen sädekavennuksella.
Tässä kuvassa värit ovat aika lähellä oikeaa, mutta tuo oranssi kohta hohtaa liikaa. Muuten tykkään tämän langan väreistä, mutta värien juoksut ovat minun makuuni liian lyhyet. Varsinkin tällä simukkamäärällä värit kasaantuvat samaan kohtaan, mikä näkyy kuvassakin. 
16 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.