Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Joulu lähestyy

Joulu lähestyy, enää kolme yötä nukuttavana. Joulun valmistelut ovat ihan aikataulussaan. Tänään on mm. purkitettu lasimestarin sillit ja väännetty havukransseja oveen ja haudalle vietäväksi. Eipä tullut kuvattua niitä, ehkä huomenna sitten. Joulukorttejakin vielä tehtiin lähinaapureille, joille kortti viedään postilaatikkoon.


Tytär näihin rustaili vihreästä Huopasesta sydämet ja hopeisella geelilynällä kirjoitteli tervehdykset. Sopivia käistyöihmisten kortteja, kun on langasta tehty. ;)

Kauneimmista joululauluista nautin alkuillasta virtuaalikirkon välityksellä Oulun tuomiokirkosta. Vaikka tästä ruudulta vain katselin, niin muistui monet lapsuuden muistot mieleen. Tuomiokirkko on lapsuuteni kirkko, jossa usein käytiin niin jumalanpalveluksissa kuin pyhäkoulussakin. Mutta muutenkin sen läsnäolo oli konkreettista, kun asuimme aivan kirkon vieressä kadun toisella puolella.

Joulu hiipii vähitellen kotiimme. Joulukoristelaatikkoa on kaiveltu ja jotain sieltä aina poimitaan esille. Löysin vielä yhden itsepistelemäni työn niiden muutama päivä sitten esittelemieni lisäksi. Siitä on varmaan kymmenkunta vuotta, kun sain tyttäreltä joululahjaksi pakkauksen, joka minun oli saatava pistellä jo silloin jouluna valmiiksi. Tällaiset pitkäpistotaulut, jotka muodostavat seimiasetelman, silloin valmistu.Värit kuvassa ovat muuten aika lailla kohdallaan paitsi tuo reunus, joka näyttää tuossa tuollaiselta ruskehtavalta, se on kultalankaa. Samoin tähdet, kruunut ja sädekehät ovat kultalangalla kirjottuja. Taulun koko on n. 9 x 13 cm.
Vielä esittelen yhden joulukoristeemme, sitten lopetan, että kukaan ei pitkästyisi. Tämäkin on käsintehty, mutta minä en ole ollut asialla. Taisin ostaa tämän jostakin myyjäisistä, siitäkin on aikaa varmaan pian se kymmenen vuotta. Tässä kolme tonttua kiipeää köyttä ylös päin.

Vai laskevatko ne alas päin?! ;DTontut on tehty villalangasta. Tossut ja myssyt on kudottu, mutta vartalot on pienistä lankavyyhdeistä muotoiltu sitomalla. Päänä on styrokspallo. Kun naru riippuu vapaasti, niin ilmavirta pyörittelee tonttuja mukavasti.

5 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.