Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 1. joulukuuta 2008

Lapaskuussa lapasteltiin

Niinpä se tämä Lapaskuukin sitten kului ja nopsaan kuluikin! Tumpputupa ja Kinnaskoppa pullistelevat lapasia, rasoja, kämmekkäitä ja mitä kaikkia etukäpälänlämmittimiä liekään keksitty tikuttaa. Ja emoilla on kova työ selvitellä tilejä, että nähdään, paljonko me ollaan saatu näitä kaikkia aikaan.

Lankapirtissäkin on ahkeroitu pääasiassa lapasten parissa. Mitään varsinaista tavoitetta täällä ei ollut lukumääräisesti. Ajatus oli tikutella näitä niin paljon kuin ehtii ja jaksaa ja ennen kaikkea, mikä määrä mukavalta tuntuu. Näillä suunnitelmilla pääsin lukumäärään kaksitoista (12): yhdet (1) kämmekkäät ja yhdettoista (11) lapaset.

Tämähän oli minulle ensimmäinen kerta olla mukana Lapaskuussa, mutta tuskin jää viimeiseksi, kun oli niin mukavaa ja innostavaa seuraa lapasteluun. Monia mielenkiintoisa malleja jäi tekemättä ja uusia ideoita syntyi omassakin päässä. Mutta ehkä niitä valmistuu tässä talven mittaan tai sitten ensi syksyn Lapaskuussa.

Tähän alle olen koonnut vielä kuvat lapasista ja kämmekkäistä, jotka olen osaltani vienyt Tumpputupaan saldoa kartuttamaan.

Lapasista kolmet tein tuplalapasia kokeilemalla kolmea eri toteutustapaa. Niiden lisäksi valmistui yhdet kirjoneulelapaset, yhdet huovutetut ja loput yksivärisiä lapasia. Tuplalapasista innostuin kyllä siinä määrin, että niitä tulen jatkossakin tikuttelemaan, nyt kun niiden tekoon pääsin sisälle. Samoin jäi nälkä kirjoneulelapasiin. Itselle ajattelin tehdä Kainuun kukkalapaset, mutta en ehtinyt, joten ainakin ne pitäisi tikuttaa. Myös monet muut kirjoneulemallit kiinnostavat. Ja palmikkomallit. Nyt muuten alkaa tuntua, että minusta voi tullakin vallan lapastelija, kunhan nuo kaikki haaveeni toteutan. No annetaan ajan kulua ja näyttää, mihin kaikkeen ehdin.


Tämä päivä on muuten kulunut ilman puikkoihin koskemista. Meillä kuivausrumpu irtisanoi yksipuolisesti työsopimuksensa viikonloppuna ja tänään on sitten muiden juoksevien asioiden hoitamisen yhteydessä katsastettu uutta. Olikin kuivausrumpumme hoitanut tehtäväänsä jo 22-23 vuotta, tosin viime vuosina vähän oikutellen, joten sallittakoon hänen päästä ansaitsemaansa lepoon. Tänään on pohjustustyö tehty ja huomenissa uusi palvelijamme astunee taloon. Luvassa siis jännittäviä aikoja, millainen on uusi koneemme.

6 kommenttia:

 1. Tosi monet ja kauniit tumput olet ahertanut:)

  VastaaPoista
 2. Hieno lapaskokoelma! Peukaloitten kanssa on sattunut joskus mullekin kommellusta, olen ollut niin kiilaan keskittynyt että palmikon kierrot on jääneet tekemättä ja pelkäänpä että joskus käy niin että kirjoneuleeseen keskittyneenä en muista koko peukaloa!

  VastaaPoista
 3. Vau miten paljon sait aikaan Tumpputuvassa. Itse poden vieläkin neulontaähkyä Heinäladossa vietetyn ajan vuoksi. Toisaalta, kun näitä "lankablogeja" selailee, niin jo alkaa tehdä mieli puikkoilemaan. Ensin pitäisi tehdä ne keskeneräiset valmiiksi.

  VastaaPoista
 4. Tupuna: Kiitos! :)

  Eila: Kyllähän sitä kaikenlaista sattuu minullekin! Ja onhan se sanontakin: tekevälle sattuu! ;D

  Marle:Se on kyllä totta, että blogeja selaillessa löytyy paljon "tehtävää"! ;D

  VastaaPoista
 5. Oletpa kyllä melko lailla tehny noita tumppuja! Tosi kivoja, kuten aiemminkin olen sanonut. Kokeiltiin muuten sunnuntaina niitä kinkku-aurajuusto-muffinseja, ja niistä tuli tosi hyviä. Joten kiitos vaan vinkistä!

  Muuttohan meillä on edessä ilmeisesti jo kahden viikon päästä. Meidän oma toive oli, että ennen joulua muuttaisimme, koska joululomareissusta kotipuoleen emme kumpikaan halua tinkiä ja tammikuussa taas on toisenlaisia kiireitä vastassa. Tässä olen nyt vain sitä harmitellut, kun emme saa makkarin vaatekaappia tahi uusittua, toimivaa alakerran vessaa mukaamme :)

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin! Ehkä siellä on jotain mukavaa korvaamaan ne entiseen kotiin jäävät mukavuudet. ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.