Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 30. joulukuuta 2008

Taas kurttuvarret

Muutamia päiviä sitten valmistui pari kurttusukkia, tai makkarasukiksikin näitä sanotaan. Nyt olen tikutellut kirjoneulelapasia, mutta se työ takkuaa. Lähdin jo välillä tuulettamaan päätäni tänne koneelle, kun tuntui, ettei mikään onnistu. Kertaalleen olen jo purkanut ja taas alkoi näyttää samalta. Mutta joskus on jotain onnistunutkin onneksi, kuten nämä sukat.

Malli kurttuvarsisukat ystävältä saadulla ohjeella koko 36-37 Lanka Nalle Colori sinisävyisenä, kulutus 85 g Puikot 3 mm, joilla silmukoita 56.

Tässä lähikuvaa varresta. Panen tähän ohjeen tuosta varresta, kun muutamat ovat sitä tuntuneet kaipaavan. Näitä ainakin täällä Pohjois-Suomessa yleisesti tikutellaan, joten ohje ei taida olla varsinaisesti kenenkään omaisuutta. Hihkaiskoon hän, joka on toista mieltä, niin poistan tämän heti.

Kurttuvarsi- eli makkarasukat: silmukkamäärän tulee olla jaollinen 8:lla, yleensä naisen sukkiin käy 56 s. Varsi mallineuletta, sukan teräosan voi tehdä omien mieltymysten mukaan. Mallineule muodostuu seuraavista 12. kerroksesta. 1. krs *7 s oikein, 1 s nurin* 2. krs *5 s o, 3 s n* 3. krs *3 s o, 5 s n* 4. krs *1 s o, 7 s n* 5. krs kaikki nurin 6. krs kaikki nurin 7. krs *7 n, 1 s o* 8. krs *5 s n, 3 s o* 9. krs *3 s n, 5 s o* 10. krs *1 s n, 7 s o* 11. krs kaikki oikein 12. krs kaikki oikein.

Kurttuvarsisukkia on tulossa lisääkin vielä. Vielä ainakin ruskeansävyiset kurtut on tilauksessa ja niihin kävin hakemassa tänään lankaa kaupunkireissulla Kärkkäiseltä. Hämmästyksekseni löysin hiukan erivärisiä Nalle Coloreita kuin entiset.

Kun sanotaan, että lanka on pätkävärjättyä, niin näissä näyttäisi ainakin näin kerää katsoen siltä, että pätkät olisivat entisiä pätkiä pidempiä. Lieneekö tehty muutos vai mistä on kysymys, en ole vielä tutustunut Novitan ensi vuoden värikarttoihin. Niin mukavalta näytti tuo sininen, että piti ottaa sekin mukaan, vaikka vain ruskeaa menin hakemaan.

6 kommenttia:

 1. Täälläkin neule takkuaa, olen kaventanut ja purkanut ja taas neulonut, kaventanut ja purkanut jne... kun ei hoksaa missä vika on...
  siispä minäkin täälllä koneella naputtelen.
  Vaan sulla taas kivat sukat valmistuneet ja nuo Nallet on mukavan väriset, näyttäis tosiaan että on pitemmät pätkät samaa väriä.

  VastaaPoista
 2. Jännä muutos noissa lankakerissä. Vaadimme käyttäjäkokemuksia. ;)

  VastaaPoista
 3. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

  VastaaPoista
 4. Hauska malli tuo kurttusukat!

  Oikein Hyvää Uutta Vuotta sinulle - neulomisiin :).

  VastaaPoista
 5. Idearikasta uutta vuotta 2009! Täällä vieraileminen on aina mukavaa. Vaikka on kyse "vain" blogimaailmasta, tuntuu siltä, kuin vanhan ystävän luokse saapuisi.

  VastaaPoista
 6. Eila: Lohdullista tietää, että muillakin takkuaa, mutta kyllä voitetaan vaikeudet vielä. ;)

  Nna: Lupaan kuvia heti, kunhan on jotain näytettävää. KIva kuulla, että olet viihtynyt täällä! ;)

  Kaikille teille hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.