Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 16. joulukuuta 2008

Joulumeemi

Kiitos taas kaikille kommentoijille! Monet olivat ottaneet kantaa eiliseen pohdintaani "joulun tekemisestä". Olipa mukava kuulla, että on muitakin, joilla ei ole tarvetta suorittaa niin kamalasti ennen joulua ja jotka tietävät, että tulee se joulu kuitenkin.Kommentteja pohtiessani lähdin blogikierrokselle ja törmäsin jouluiseen meemiin blogissa Suomalaisperhe Siperiassa . Sehän sopii juuri minulle ja varsinkin juuri nyt, siis nappasin sen mukaani. Tällaisia aatoksia tämä herätti minussa.


Pidätkö joulusta? Miksi?
Voi kai sanoa, että pidän, kun se kuitenkin tuntuu ihan mukavalta. On mukava rauhoittua perinteiseen tapaan viettämään hiljaista juhlaa perheen omin tavoin. Mutta siitä en pidä, että joulu tehty niin kaupalliseksi. Vaikka siitä yrittää itse pysyä poissa, niin joka paikassa se tulee esille.

Miten tahtoisit viettää joulusi? Kenen kanssa? Missä?
Nykyinenkin tapamme viettää joulua kotona oman perheen kesken (mieheni, minä, molemmat lapsemme ja tänä vuonna myös miniämme) on ihan hyvä enkä ole kaivannut siihen muutosta. Joskus kuitenkin voisi olla mukava kokeilla joulua jossakin hiljaisessa ja rauhallisessa paikassa kaukana maailman hälystä, vaikkapa jossakin erämaamökissä Lapissa.

Onko sinulla joulukalenteria? Minkälainen?
Ei ole. Paikalliselta sanomalehdeltä tuli, mutta se oli niin tylsä, että nakkasin pois.

Pelkäsitkö pienenä joulupukkia?
En muista. Ne joulut, jotka muistan, en ainakaan silloin pelännyt.. Jännitti se kyllä kuitenkin.

Mikä on ensimmäinen muistamasi joulu?
Olin silloin 5-vuotias ja olin juuri oivaltanut, ettei joulupukkia ole oikeasti olemassa. Äidille kerroin nähneeni joulupukin vaatteet vintissä ja kysyin, onko sitä oikeasti olemassa. Ja sain tietää totuuden. Sitten aattoiltana isä lähti viemään kirjettä postiin ja kas kummaa, pukki tuli sinä aikana käymään. Minä, iso tyttö, olin ylpeä, kun tiesin, kuka oli pukkina, ja pienemmät veljeni eivät tienneet. Muuta minä en siitä sitten muistakaan.

Missä vietät joulusi tänä vuonna?
Kotona. Tämä onkin ensimmäinen joulumme tässä talossa ja tällä paikkakunnalla. Muutimme tänne huhtikuussa.

Oletko ollut tuhma vai kiltti tänä vuonna?
Totta kai kiltti! ;D

Mitä toivot eniten jouluksi?
En toivo mitään erityistä.

Nimeä mieluisin jouluruokasi:
Mikähän se olisi? Sanotaan vaikka riisipuuro sokerin ja kanelin kanssa. Mutta lähes kaikki perinteiset jouluruoat ovat minusta hyviä.

Oletko kenties jo ostanut/saanut valmiiksi kaikki aikomasi lahjat?
Emme laita juurikaan lahjoja, jotain pientä vain. Nyt on pari kesken ja yhden ostan vielä.

Mikä on sinun kaunein joululaulusi?
Ei ole mitään erityissuosikkia, mutta vaikkapa Varpunen jouluaamuna.

Paras jouluaiheinen leffa?
En katso elokuvia.

Paras joulumuisto?
Monia mukavia muistoja tulee mieleeni ajalta, jolloin lapset olivat pieniä. Tätä seuraavaa ei voi sanoa, että olisi paras joulumuistoni, mutta hauska tämä on. Silloin tyttäremme oli 5- ja poika 2-vuotias. Lapsillemme oli kerrottu, että joulupukki on sellainen satu, jota aikuiset ja lapset leikkivät jouluna. Oli puhuttu, että isä pukeutuu kellarivarastossa joulupukin vaatteisiin ja tulee sitten joulupukkina sisälle. Suunnitelmiin tulikin muutos ja naapurimme ja hyvä ystävämme Masa olikin pukkina. Kun pukki sitten tuli, lapset huusivat riemastuneina: ”Olihan se joulupukki sittenkin olemassa!” Mutta hetken kuluttua tytär tunnisti pukin ja sanoi, että Masahan se on! Ja poika heti perään, että Mahahan he on! Siis muutaman minuutin ajan ovat meidän lapsemme uskoneet joulupukkiin! ;D

Mitä joulussa odotat eniten?
Rauhallista ja mukavaa oloa läheisten kanssa.

Minkälainen joulukuusi teillä on?
Meillä on aina ollut aito joulukuusi ja siinä aidot kynttilät. Usein kuusi on tuotu omasta metsästä mökiltä, niin tänäkin vuonna. Perinteenä on, että lapset (nyt jo aikuisia) koristelevat sen jouluaattona lounaan jälkeen.

Osallistutko salaiseen pikkujoululahjojen vaihtoon koulussa tai työpaikalla?
En ole enää työelämässä.

Onko sinulla pikkujouluja tiedossa?
Ei ole. Tänä vuonna ei ole ollut pikkujouluja.

Kuinka monta joulukorttia lähetät?
Perinteisiä kortteja taitaa lähteä vuosittain siinä 60:n paikkeilla. Lisäksi sitten sähköiset tervehdykset.

Joulutoiveesi?
Rauhaa ja hyvää oloa kaikelle kansalle.


Meemi on tässä vapaana mukaan otettavaksi ja omaan blogiin liitettäväksi!

6 kommenttia:

 1. Onko tuo kuva oma, vai jostain napattu? Aidot kynttilät kuusessa olisi aivan valtavan hienot. Pelkään vain, että sitten on komea roihu olkkarissa.. ;D

  VastaaPoista
 2. Nna: Kuva on oma viime joululta. Kyllähän nuo vahtimista vaativat, ei voi jättää yksikseen palamaan vaan aina on jonkun oltava samassa huoneessa. Se huono puoli näissä onkin, ettei tule niin paljon poltettua kuin sähkökynttilöitä.

  Kiki: Kiva, käynpä kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on aina aito kuusi ja aidot kynttilät. Mukava kuulla, että on muitakin.

  Vaikka aitoja kynttilöitä tuleekin poltettua vähemmän kuin sähkökynttilöitä (yötäpäivää?), niin on niissä se puoli, että silloin rauhoitutaan kuusen ympärille (tai muuten lähistölle) ja nautitaan kynttilänvalosta. Ihan erilainen tunnelma!

  VastaaPoista
 4. Ihanat aidot kynttilät. Meillä vain ei aidot kynttilät onnistuisi. Koiruunen on jo semmonen hännäheiluttaja ja ainahan meillä on pieniä lapsia ,niin olisi liian suuret riskit. Mutta ei aitoja kynttilöitä mikään voita! Hauska se teidän joulumuisto!

  VastaaPoista
 5. Anpali: Se on totta, että vähemmän näitä tulee poltettua, mutta sittenpä tunnelma ei arkipäiväisty. Mutta aika vähän meitä aitojen kuusenkynttilöiden käyttäjiä on.

  Intsu: :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.