Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 20. tammikuuta 2009

Huivi pääsi alkuun

Eilen sain lopultakin valittua langan Yllätyshuivia varten. Saman tien loinkin silmukat ja aloin työhön. Langaksi otin Teeteen Elegant-langan, jota tikuttelin aluksi 3.5 mm:n ja sitten 4 mm:n puikoilla (vyötteessä suositus 2.5-3 mm). En tiedä, olisiko harjoittelu mallitilkulla auttanut, mutta ensimmäisen vihjeen tein kyllä kahteen kertaan. Jotenkin tuotokseni vain näytti aivan oudolta ja kun vertasin muiden blogeissa esillä olleisiin kuviin, niin purkuunhan se omani meni.


Tässä se tarkan syynin läpäissyt versio.


Sen verran epätietoisuus ja ohuen langan käsittely pitkästä aikaa tekivät epävarmoiksi, niin päätin tehdä aloituksen myös paksummalla langalla. Woolia löytyi iso kasa luonnonvalkoisena, sitä siis puikoille. Tämän näköinen siitä langasta tuli ja muistuttavathan nuo toisiaan, vai...Vihje 2 on julkaistu tänään, joten lähipäivinä näihin tulee jatkoa. Aion ainakin toistaiseksi kutoa tuota Wool-neulettakin rinnalla, vaikka se onkin niin paksu, ettei ehkä koskaan valmistu huiviksi.


Irina paiskasi viime viikolla minua halihaasteella, kiitos siitä! Viesti on hauska ja se oli mukava saada! Vakaasti aioin jatkaakin sitä, miksen halailisi virtuaalisesti kun ihan livestikin niin teen. Mutta sittenpä tulikin tenkapoo vastaan, kun rupesin kopioimaan sitä itselle edelleen lähettäväksi. Bloggeriinhan ei voi siirtää kuvia kopioi-liitä menetelmällä, ainakaan minulla se ei toimi. Tekstin se kyllä siirtää, mutta senkin se panee yhteen pötkyyn ilman kappalejakoja yms. Aloitin homman, mutta sitten päätin, että nyt riitti. Menee liian paljon hyvää neuleaikaa hukkaan kuvien yksittäin siirtämisessä ja tekstin siirtelyssä yms. Nyt kysynkin, onko olemassa jokin muu tapa kuin tämä minun tuntemani. Jos on ja se on sellainen, että sen voisi kohtuullisen neuvonnan jälkeen tällainen tietotekniikasta mitään ymmärtämätönkin saada tehtyä, niin mielelläni otan neuvoja vastaan.
Tämän nallehalin myötä halaukset kaikille täällä vieraileville!

9 kommenttia:

 1. Hih, hauska lukema laskurissa (22222). Kivalta näyttää tuo huivin alku. Mietiskelen tässä, että pitäisikö minunkin tuo huivi aloittaa. Toisaalta on niin paljon kaikkea tekemistä, ettei oikein ehtisi, mutta se näyttää niin kauniilta.

  VastaaPoista
 2. Minun piti aloittaa jo toinen huivi! Mukavaa odottaa uutta vihjettä. Tämä toinenkin vihje piti alkaa heti tikuttamaan. Kauniin värinen lanka tuossa huivissa!

  VastaaPoista
 3. Vaikka mulla onkin kunnon huivibuumi menossa, niin tuota huivia en ole vielä ottanut puikoille. Pelottaa, että entä jos en tykkääkään siitä :o Lisäksi en jaksaisi alkaa mitään mallitilkkua neulomaan, eikä sopivaa lankaakaan taida olla :D Kivalta tuo alku ainakin näyttää, joten voisihan sitä toisaalta kokeilla..

  VastaaPoista
 4. Kiva tuo huivin alku. Minäkin aion aloitella sitä, olenkin jo tulostanut kaksi vihjettä pdpttamaan aloitus-inspistä:)

  Kyselit siitä "Lämmöllä tehnyt..."-lapusta. Tilasin ne Euroteam-kaupasta : http://www.euroteam.fi/

  VastaaPoista
 5. Kauniita aloituksia, pitäisiköhän minunkin ottaa joku vaaleampi lanka ja aloittaa toinen huivi rinnalle, kun tämä nykyinen on niin tumma.
  Sama asia, eli näitten viestien edelleenlähettäminen mullakin tökkii, kun olen niin tumpelo tän koneen kanssa. Mielestäni menee kanssa hyvää bloggaus- ja neulonta-aikaa hukkaan, kun monta tuntia väsää jotain juttua.

  VastaaPoista
 6. Huivin ohjeita minäkin tavasin eilisen.
  Kiva katsella eri langoista aloitettuja. Itse teen mohairista ja ohuesta sukkalangasta.

  VastaaPoista
 7. Minäkin alussa tein aloituksen kahteen kertaan... Aloitin myös tänään toisen huivin joten nyt kudon 2huivia rinnan. Innolla odottelen uutta vihjettä=D

  VastaaPoista
 8. Haa, vai yllätyshuivi! Nyt täytyy minunkin käydä nuo vihjeet poimimassa. Mahtaisinkohan lähteä mukaan kanssa, kuulostaa niin jännittävältä...

  VastaaPoista
 9. Sari: Ai kakkosrivin bongasit! Tarkkasilmäisyytesi palkittakoon, kunhan ilmoittelet yhteystietosi minulle. ;)

  Irina: Sinullahan on oikein huivitehdas siellä! Kakkosvihjeenkin olet jo varmaan tekaissut!

  Anu: No maaliskuun lopullahan näitä saadaan näytille valmiina ja sitten tekaiset, jos miellyttää! ;)

  Lettu: Eiköhän se inspis tule, kun katselet muiden aloituksia!
  Kiva tietää tuo tilauspaikka, kun minullakin haluttais tilata tuommoisia itselle!

  Pirena: Kyllähän ainakin nyt alussa ehtii hyvinkin tehdä kahta rinnakkain, joten vaalea vaan puikoille, jos siltä tuntuu.
  On muuten lohdullista, että on muitakin, joilla ei nämä ATK-jutut ole oikein hallinnassa. ;)

  TeSa: Ai sinullakin kaksi teon alla rinnakkain! ;)

  Rantapuikko: Ja sinullakin tulossa kaksi huivia rinnakkain! ;)

  Pappi puikoissa: Joo tulehan sinäkin vain porukassa tekemään huivia! Hyvin ehdit vielä. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.