Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 30. tammikuuta 2009

Myssyt osa 2

Eilen kerroin tehneeni myssyn hyväntekeväisyyteen. Kun langasta jäi jäljelle melkein puolet eli hiukan vajaa 50 g, niin päätin tehdä saman tien toisenkin myssyn, ettei jää jämälankaa venymään. Lisäksi valitsin hiukan sinistä lankaa raidoiksi, että lanka riittäisi.


Malli tavallinen resoripipo, muutama kerros 2 o, 2 n ja sitten 3 o, 1 n. Lankana sama valkoinen Novitan Panda kuin eilenkin ja sininen tunnistamaton jämälanka. Kului yhteensä 55 g. Puikotkin olivat samat 5 mm:t ja niillä 80 silmukkaa. Kavennukset tein samaan tapaan kuin edelliseenkin. Loppu valkoinen lanka tupsuksi sinisellä säväytettynä. Nimesin tämän mielessäni Suomi-neidon pipoksi.

Kun pipo oli valmis ja rupesin keräilemään sinisiä lankakeriä viedäkseni ne taas laatikkoonsa, niin eikös vain ne mokomat ruvenneetkin juttelemaan, että heidätkin olisi aika tehdä joksikin pois laatikkoa täyttämästä. Vielä houkuttelivat minua vetoamalla, että joku jossakin voisi olla hyvillään, jos saisi siniraitaisen pipon päätänsä lämmittämään. Ja kun sopivat puikotkin ovat valmiina esillä. Niinpä niin, arvasit aivan oikein, seuraava pipo hyppäsi puikoille.


Malliltaan edellisen kaltainen. Lankana kolmea tunnistamatonta sinistä lankaa, veikkaisin osaksi villaa ja osaksi akryylia, kulutus 60 g. Puikot 5 mm ja silmukoita 84. Vähän korkeammaksikin tein ja kaventelin samaan kaavaan.


Tässä kaikki kolme hyvätekeväisyysmyssyäni yhteispotretissa. Siniset värit ovat tässä kuvassa lähempänä totuutta kuin ylemmässä kuvassa. Nyt pipoprojekti saa osaltani jäädä tähän ja siirryn tikuttelemaan jotain muuta.

Pääasioihin sain tikuteltua näiden kolmen lisäksi kolme muutakin myssyä, siis yhteensä kuusi pääkappaletta. Tavoitteeni oli 2-3 myssyä, joten tuplasin sen. Ei ollenkaan hullumpi lopputulos!
Eilen tuota Suomi-neidon pipoa tehdessäni mietin, kuinka mukava on, kun meillä on nettineulelehti Ulla. Sieltähän minä hain Ellan piposta osviittaa kavennuksiin, kuten eilen jo kerroinkin. On se paljon helpompaa käydä katsomassa sieltä kaipaamaansa tietoa kuin lähteä penkomaan lehtikasoista sopivaa ohjetta. Joten Kiitos Ullasta kaikille sen tekoon osallistuneille ja osallistuville!

8 kommenttia:

 1. Kivoja pipoja ja hyvällä asialla, mikäs sen parempaa :)

  VastaaPoista
 2. Niin ne vain vievät mennessään. :)

  VastaaPoista
 3. Hih, mulle tuli heti kans Suomi mieleen tosta ekasta piposta! Oikein hyvän nimen sille annoit. =)

  Kivoja nuo kaikki, tuo valkoinen on aika suloinen...

  VastaaPoista
 4. Onpa kivoja pipoja. ei pitäisi nyt päitä palella. Sulla valmistuu koko ajan ihanan nopeesti uutta!

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja ovat pipot! Pipot taitaa olla jonkinlaisia ryhmäsieluja, ainakin mun tulee usein tehtyä alkuun päästyä vähintään 2 pipoa peräkkäin :).

  VastaaPoista
 6. KIvoja pipoja olet saanut monta syntymään. :)

  VastaaPoista
 7. Nättejä pipoja oletkin tehnyt ja vieläpä erityisen hyvään tarkoitukseen:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.