Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 4. kesäkuuta 2009

Kesälaukkuni valmis

Lankapirtissä siirryttiin tänään uudelle kymmentuhannelle, nimittäin bongasin itse kävijälaskurissa lukeman 40002. Laskurihan on ollut käytössä helmikuun 2008 puolivälin tienoilta saakka. Enpä arvannut blogia perustaessani ja kävijälaskuria asentaessani, että näin monia käyntejä blogiini tehdään. Mutta onnellinen siitä olen, ehkä olen pienten vaatimattomien töitteni esittelylllä ja muilla jaaritteluilla saanut joitakin ihmisiä viihtymään sivullani.



Vaikka bloggaaminen jo sinänsä on mukavaa, mutta kävijälaskurin osoittamat vierailut ja varsinkin jätetyt kommentit tekevät tämän moninverroin mukavammaksi. Ihminenhän on sosiaalinen eläin ja kaipaa yhteyttä lajitovereihin myös täällä Blogistaniassa! Siispä nyt on kiitoksen aika: Kiitän jokaista kävijää ja jokaista kommentoijaa siitä ilosta, jonka vierailusi täällä Lankapirtissä on tuottanut! Toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin!
Nyt ei juhlita tätä lukemaa mitenkään erityisesti, mutta palataanpa asiaan, kunhan lukema alkaa olla 44444. Silloin lupaan järjestää jotain. :)




Nyt sain lopullisesti valmiiksi tämän oman kesälaukkuni, kun tytär ommella surautti minulle siihen vuorin. Tämähän on toinen tällä samalla mallilla virkkaamani laukku, edellinen löytyy täältä ja siellä on sekin mallina toiminut vanha risa laukku.

Olkalaukku, jonka mitat ovat noin 25 x 29 cm ja on siis hiukan pienempi kuin se edellinen laukku. Lanka on tässäkin Novitan Tenneseetä, jota kului aika tarkoin 200 g, kun 2 mm:n koukulla virkkasin. Kaikissa kolmessa kuvassa näyttää laukku eri väriseltä, lähinnä oikeaa se on tuossa alimmassa kuvassa.


Halusin tähän omaan laukkuuni jonkunlaisen sulkusysteemin ja pitkään asiaa harkittuani tein tuollaisen kielekkeen, joka vain pujotetaan pienen nauhan alle. Jos tuhdimpi kiinnitys on tarpeen, ompelen vaikka kielekkeen alle ison nepparin.

Sisältä laukkuni näyttää tällaiselta. Yksi pieni sivutasku, jonka suussa kuminauha kiristys, vaikkapa kännykkää varten. Vaikka laukku on aika pieni, mahtuu siihen mukaan välttämätön. Kuvassa olevien puhelimen, lompakon ja aurinkolasien lisäksi mahtuu vielä jotain muutakin pientä kuten pieni neule- tai virkkaustyö.



Alkukesän herkkuihin meillä kuten monessa muussakin perheessä kuuluu raparperi esimerkiksi kiisselinä tai piirakkana. Eilen herkuteltiin raparperi-mansikkakiisselillä ja kun siitä jäi yksi paksu varsi yli, niin tein tänään piirakan.


Tosin raparperiä oli sen verran vähän, että panin hiukan omenaa lisäksi. Tein raparperi- ja omenaosiot, jotka kyllä erottuu kuvassa. Kuvassa piirakan reunus näyttää kovin tummalta, melkein palaneelta, mutta sitä se ei ole. Vain kunnolla paistunut! ;) Hyvää oli ainakin tuo rapaeriosa, jota jo maistelinkin.


Tämän piirakan pohjaresepti on minulle uusi tuttavuus tältä keväältä ja siinä mielessä mukava, että siihen ei tule ollenkaan rasvaa. Ihan totta se on! Ja silti pohja on ihan mukava ja sopii monenlaisille piirakoille. Olen tehnyt yhden suolaisen ja kolme neljä makeaa eri täytteillä. Aluksi reuna on kovahko, mutta se pehmenee mukavaksi, kun piirakka on muutaman tunnin muovin alla. Ja kun näin tätä hehkutan, niin pitäähän se ohjekin antaa, jos joku innostuu kokeilemaan. On niin helppo tehdäkin, ettei helpompaa taida ollakaan.

Pohja:
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
4 dl vehnäjauh. (osa voi olla kauraleseitä tai sämpyläjauh. tms)
1 tl ruokasoodaa
0.5 dl sokeria

Täyte:
marjoja, omenia tms.
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
0.5-1 dl sokeria
1-2 tl van. sok. (ja muita mausteita täytteen ja maun mukaan)

Pohjan aineet sekoitetaan keskenään ja taikina levitetään voideltuun piirasvuokaan. Päälle marjat ja sitten muna-kermaviiliseos. Pasitetaan 175-200 asteessa 30-40 min.

Suolaista piirakkaa tehtäessä luonnollisesti jätetään sokerit pois ja pohjataikinaan voi lisätä hiukan suolaa. Itse tein parsakaalipiirakan, jossa oli myös sipulia.

Blogiystäväni Tupunan kakkujutun opastamana löysin Kyökkipiika Katin sivulta Citruksen kommentin, jonka pohjalta tätä ohjetta lähdin kehittelemään mieleisekseni. Ja tähän siis päädyin, aika vähillä kokeiluilla. Tätä tullaan meillä syömään varmaan jatkossa useina eri versioina.



Viikonlopuksi on luvassa pieni matka, jonka aikana en tule tänne päivittämään mutta saatanpa poiketa blogikierrokselle sopivassa välissä. Siksi toivotankin jo tässä vaiheessa kaikille vierailleni ihanaa kesäistä viikonloppua!


26 kommenttia:

  1. Vaaaauuuu... Kaikkea kivaa olet tehnyt! Piiraspohjan ohjeen otin heti talteen ja saatanpa jo tänään kokeilla! =)

    VastaaPoista
  2. Kiva laukku, mahtuu kaikki tarpeellinen.
    Minäkin teen jossain vaiheessa tuota piirakkaa...
    Mukava täällä on poiketa, kiitos myös kommenteistasi; niitähän aina odottaa.
    Hyvää matkaa ja viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Tyylikäs laukku! Kiitos piirakka ohjeesta. Kuulostaa niin hyvältä että pitääpä itsekkin kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Ihania asioita taas löystyi täältä! Itsekin yrittänyt tuota laukun vuoritusta turhaan, jotenkaan en saa siitä nättiä millään. Olisiko vinkkiä? :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis laukku taas tullut. sulla sitten valmistuu yhtenään jos jotakin! Kiitos raparperipiiraan ohjeesta,täytyy joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköinen piirakka! Pakko tuota ohjetta on kokeilla, kun raparperia kasvaa. Mukavaa matkaa!

    VastaaPoista
  7. Oi kun kivan näköinen laukku ja mikä väri! Raparperipiirakka maistuisi päiväkahvilla... Kiitos vain itsellesi, mukava blogi jota on ilo seurata!

    VastaaPoista
  8. Onpa kaunis laukku! Hyvää viikonloppua sinulle myös!

    VastaaPoista
  9. Oi kuinka hieno laukku!
    Mistäköhän sais raparperiä... hmm...

    VastaaPoista
  10. Mukavan näköinen kesälaukku! Ja tuolla aiemmin aivan ihana rimpsuhattu!
    Onnea myös valtavasta kävijämäärästä!Täällä on niin mukava käydä kurkkimassa,mitä olet saanut aikaan!Ihanan monipuolinen blogi! Ja kauhean paljon kiitoksia niistä mukavista kommenteista blogissamme!
    Oikein leppoisaa viikonloppu-lomaa ja koitahan parannella mustelmasi!

    VastaaPoista
  11. Onnea hienosta lukemasta. :o) Ihanan näköistä piirakkaa, nam!

    VastaaPoista
  12. Kiitos viestistäsi. Onneksi on vielä ihmisiä ja ystäviä jotka jaksavat kuunnella ja tukea. Päivä kerrallaan lähdetään tästä eteenpäin.

    VastaaPoista
  13. Minullakin on tuon tapainen rahkapiirakkapohjan ohje, joten kiitos muistutuksesta. Aina kun aloittaa leipomaan saa pähkäillä, että mikäköhän ja mitähän...

    VastaaPoista
  14. Onnittelut uudelle kymmentuhannelle siirtymisestä. :)

    Kiva laukku, vuoritus tuntuu vaikealta vaikka muuten laukku ehkä meikältä saattaisi syntyäkkin.

    Piirakka on varmaan herkullista.

    VastaaPoista
  15. Kesällä pitääkin olla tuollainen lankapitoinen laukku. Minunkin pitäisi tehdä suurempi kuin tämänhetkinen on. Olen sen kirpparilta ostanut, eikä siihen mahdu paljon muuta kuin kukkaro ja kännykkä, kampa, huulipuna, tuommoisia pieniä.
    Olen tuota raparperipiirakan tekoa ajatellut koko viikon, mutta en ole saanut aikaiseksi. Täytyy vaan ihastella tuota sinun tekemääsi.
    Onnea myös suuresta kävijämäärästä, kyllä se auttaa kun melkein joka päivä jaksaa jotain raapustaa. Sinä käyt myös kommentoimassa niin monessa blogissa, olen huomannut.

    VastaaPoista
  16. Onnittelut ja kiva täällä on käydä kurkkailemassa ja lukemassa,ja katsomassa mitä taas on tullut. Kiva kassi ja ihana raparperipiirakka. Nyt voisi viikonloppuna jaksaa ja ehtiä tehdä piirakan.

    VastaaPoista
  17. Kaunis laukku! Kätevän oloinen. Kiva täällä blogissasi on vierailla katselemassa kauniita aikaansaannoksiasi :)
    Hauskaa reissua sekä viikonloppua!

    VastaaPoista
  18. Hei! Onnea suurelle kävijämäärällesi! Aika hienoa.
    Sininen laukku on tosi makee.
    Minäkin tein raparperipiirakan, perinteiselle muropohjalle. Hyvää sekin oli, mutta aion kyllä kokeilla tuota sinun ohjettasi, kun varmaankin huomenna väsään uuden piirakan. Vanilia- tai kermavaahto kruunaa aina piirakan. :-D
    Mukavaa viikonloppureissua!

    VastaaPoista
  19. Hyvää viikonloppua sinullekin! Meillekin on tulossa huomenna tiettävästi raparperia peräti Lieksasta saakka. :) Tässä just yhtenä päivänä mietin, että mistähän saisi raparperikiisselin tykötarpeet, ja eilen illalla sitten isäni soitti, että syödäänkö raparperia jos hän tuo. No ihan varmasti syödään, raparperikiisseli on ihan parasta! :) Heinäkuussa pitää sitten napata äidiltä raparperit, siellä on "mun oma" raparperipuskani, kun joskus aikanaan toin ystäväni luota juurakon äidille, niin saan kuulemma viedä sitten kesällä äidin luona käydessäni kaikki, mitä siellä sillä hetkellä kasvaa. ;) Kerran ollaan muuten isännän kanssa haettu yhden autiotalon pihastakin raparperia, kun satuttiin löytämään... :)

    VastaaPoista
  20. Kiva kesälaukku:D Hauska tuo kiinnityssysteemi. Saako sitä apinoida? Piirakka näyttää ihanalta. Kukahan leipoisi?

    Täällä ollaan jo paremmassa hapessa:)

    Hauskaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  21. Hieno kassi, vuoritettuna viimeistelty ja napakka. Sopii moneen menoon.

    VastaaPoista
  22. Intsu taas tässä tuli nyt tänne ensin,vaikka kohta päivitän blogini,kun mula on kanssabloggaajille asiaa. Sitä vaan tulin sanomaan sinulle,että kyllä kaikki mun hullut ideat ovat vapaasti käytettävissä:D

    VastaaPoista
  23. Navettakissa: Toivottavasti piirakka maistui! :)

    Malli45: Kiva kuulla, että viihdyt täällä! :)

    Annikainen: Toivottavasti maistuu sinullekin! :)

    Hanni: Kiitos kun kävit ja jätit kommentin! :) Vuorin laitostahan jo kerroinkin blogissasi.

    Intsu: Kiitos taas kehuista ja luvasta apinoida ideaasi! :)

    Heleena: Mukavia piirakan leipomishetkiä! :)

    Kati: Raparperipiirakka päiväkahvilla on tosi namia! :)

    MarjutJ: Kiitos! :)

    Päivi: Kiitos! :)

    Irina: Kiitos lämpimistä sanoistasi! :) Mustelma paranee pikkuhiljaa, mutta vielä on ruman näköinen.

    makepeace75: Kiitos! :)

    Kirsi: Niinhän se on: päivä kerrallaan... :)

    Neili: Niinhän se on, että ensin keräät ohjeita kasoittain ja sitten ne tahtovat unohtua sinne jonnekin! ;)

    Tupuna: Kyllä tämänkin vuorin kanssa tehtiin töitä: moneen kertaan aseteltin ja kaksissa naisin tuumattiin ennen kuin sai surauttaa lopulliseen kokoonsa! ;)

    Pirena: Tämä laukkumalli tuntuu hyvältä, nyt olen tuota käyttänyt sen verran, että tuntumaa on tullut. Virkkaapas sinäkin tällainen! :)
    Pyrin itse kommentoimaan mahdollisimman paljon, koska uskon toistenkin ilahtuvan kommenteista. Tässäkin kai pätee: tehkää toisille niin kuin haluaisitte itsellenne tehtävän. :)

    maikkili: Kiitos! :)

    iso gnu: Kiitos mukavista sanoistasi! :)

    Mammutin jälkeläinen: Kiitos sinullekin! :)

    Marleena: Kiitos! :) Toivottavasti piirakka maistui sielläkin! Eihän tämä pohja kyllä muropohjaa voita, mutta on ihan käypänen arkipiirakka minusta. ;)

    Mari: Sinullahan onkin sitten, mistä keittää raparperikiisseliä! ;) Meilläkin on pihalla raparperipuska, mutta se kasvoi viime kesänä kituliaasti. Tänä kesänä saa kasvaa rauhassa ja vahvistua, jospa sitten ensi kesänä saataisiin kunnon sato siitä.

    Villa Lankala: Kaikin mokomin laukkua saa apinoida aivan vapaasti! Ja jos jotain haluat tietää tarkemmin näistä tekeleistäni, pane kysymystä tulemaan vaikka s-postilla.

    Kiva kuulla, että vointisi alkaa petraantua! :)

    TeSa: Hyvin tuntuu laukku toimivan! ;)

    VastaaPoista
  24. Heips! Tulin vastavierailulle!
    Minusta tää sininen kassi on kaikkein nätein. Tuo kiinnityslenkki tuo tosi paljo näköä lisää.
    Meillä mies vasta pistää vaunua kesäkuntoon. Me käytetään sitä aika vähän, eikä olla sen puoleen viititty liittyä caravaanareihinkaan. Tuntuu, et hyötysuhde jää liian pieneksi näillä kilometreillä.

    VastaaPoista
  25. Sartsa: Kiitos! :) Laukku on tuntunut niin mukavalta käytössä, etten kyllä osannut arvatakaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.