Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 4. toukokuuta 2010

Myssyt luovutettu ja arvauskilpailu ratkennut


Ruusun päivä alkaa olla illassa ja sen myötä saatettiin päätökseen myös meidän Sytomyssykampanjamme, jolla kerättiin myssyjä Oulun yliopistollisen sairaalan syöpätautien poliklinikalle. Useimmat rinnakkaiskeräykset jatkavat vielä.


Mutta vaikka tämä kampanja loppui, myssyjä voi ja kannattaa tehdä yhä. Ne voi toimittaa itse suoraan OYS:aan joko postitse tai viemällä itse sairaalaan.

Postitusosoite on
OYS, Syöpätautien pkl
PL 22
90029 OYS


Viitteeksi voi laittaa "Sytomyssyjä"

Käyntiosoite, johon myssyt voi viedä on 25.8.2010 asti Syöpätautien poliklinikka, sisäänkäynti A4 tai B3, osasto 39 4.krs.
Mikäli käynnissä oleva remontti valmistuu aikataulussa, palaa poliklinikka entisiin mutta uudistettuihin tiloihin 30.8.2010, sisäänkäynti A 3:1 tai B 3 rinnekerros.


Luovutustilaisuus oli tänään klo 14.30 OYS:ssa, mutta vielä eilen...


...näytti työhuoneemme toinen pöytä tältä. Siinä oli viitisensataa sytomyssyä. Pussitin myssyt muovipusseihin 20 kpl kuhunkin ja pussin päälle vielä merkintä S, M tai L ilmaisemaan myssyjen kokoa. Tämä siksi, että sairaalan on helpompi käsitellä myssyvuorta. OYS:ssa on varattu myssyille kolme laatikkoa, joissa kussakin on eri kokoisia myssyjä. Niistä voi myssynsaaja valita itselleen sopivaa.

Neljä isoa kassia täyteen lastattuina odottaa lähtöä. Enhän minä näiden kuljetuksesta yksin olisi selvinnyt, mutta tytär lupautui kaverikseni roudaamaan niitä. Lämmin kiitos hänelle! Ja kiitos myös Forum24-lehden toimittajalle Satu Koholle, joka sattui tulemaan sairaalaan yhtä aikaa meidän kanssamme ja osallistui kassien kantoon ulko-ovelta alkaen.

Ja sitten päästäänkin jo tämän postauksen pääasiaan, siis myssyjen luovutukseen. Poliklinikalla oli meille lämmin vastaanotto, oli paljon hymyileviä, iloisia ihmisiä. Tunsimme, että meitä oli odotettu.Ylilääkäri Taina Turpeenniemi-Hujanen Seijasiskon ja minun keskellä poseeraamassa alkajaisiksi. Mallikappaleita myssyistä aseteltiin esille pöydälle ja niitä sitten yhdessä hypisteltiin ja ihailtiin. Loput myssyt vielä pakattuina tuolla taustalla kasseissa ja isoissa roskasäkeissä.Sitten hoidettiin "virallinen" osuuskin. Minä luovutin myssyt lyhyellä puheella, jossa paljastin myös keräyksemme ruhtinaallisen kokonaismäärän, joka on 1168 myssyä. Se on paljon enemmän kuin osasimme edes uneksiakaan, kun kampanjaa aikoinaan perustimme. Aluksihan arasti toivoimme 200. myssyä, sitten maaliskuussa jo uskalsimme haaveilla 600:sta ja sekin melkein tuplaantui! Nöyrästi olemme kiitollisia ja ylpeitä tästä tuloksesta.

Me kyselimme myös rinnakkaiskeräysten puuhanaisilta heidän kuun vaihteeseen mennessä saamiaan myssymääriä. Suurin osa vastasikin kyselyyn ja niistä kertyy koko maan myssymääräksi noin 6200 myssyä. Ja se lukuhan tulee kasvamaan vielä kovasti, kun monet keräykset jatkuvat vielä pitkäänkin.

Taina kiitti vastauspuheessaan meitä ja kaikkia myssytalkoisiin osallistuneita. Hän puhui arvostaen yhteisöllisyyden merkityksestä nykyaikanakin ja kuinka myssyn mukana välittyy tekijältä myötätuntoa ja välittämistä syöpäsairaalle. Ja sillä voi olla jopa parantava vaikutus. Lopuksi Taina ojensi meille kauniit ruusut halausten kera.
Tämän jälkeen joimme kahvit iloisissa merkeissä ja keskustelimme mistäs muusta kuin myssyistä. Taina lupasi, että näin runsaasta myssymäärästä riittää myssyjä muihinkin OYS:n alueen sairaaloihin, ainakin Kajaaniin, Rovaniemelle ja Kemiin toimittavat OYS:n puolesta myssyjä.
Luovutustilaisuudesta lisää huomenna keskiviikkona TV2:n Suomi Express -ohjelmassa ja torstaina ilmestyvässä Forum24-lehdessä. Suomi Express alkaa huomenna klo 19.20 ja tulee uusintana torstaina klo 14.45.


Tämä ruusu ojennettiin minulle päivällä, mutta haluan jakaa sen teidän kaikkien kanssa, jotka olette jollakin tavalla osallistuneet kampanjaamme! Kiitos kuuluu jokaiselle! Yhteisöllisyydessä on voimaa.

Nyt olo on huojentunut, kun urakka on osaltamme loppuun saatettu. Viimeiset pari viikkoa ovat olleet aika kiireisiä ja työntäyteisiä. Nyt aion muutaman päivän olla aivan ilman käsityötä tai ainakin ilman myssykudelmaa tai -virkkuuta. Mutta paljon mukavaa ja innostavaa on tämän myötä saanut kokea. Uuuttakin opittiin. Kaikin puolin hyvän kampanjan saimme, Seijasisko ja minä.


Monet muistanevat, ainakin osallistujat, järjestämäni arvauskilpailun. Nyt fanfaarien raikuessa on aika julistaa voittaja, joka on Iso Gnu! Onneksi olkoon! Hyvä taktiikka tuotti tulosta ainakin tällä kertaa. Näin äiti Gnu kirjoitti arvauksestaan: "Huh , onpa vaikea arvata! laitetaan lukuja peräkkäin eli 1234 kuulostaa sopivalta!" Ja siinä oli liikaa vain 66. myssyn verran.Olipa mukava Ruusun päivä!

28 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Upean kampanjan saitte aikaiseksi ja paljon hyvää mieltä!!! Ja myssymäärät...vau!

  VastaaPoista
 2. Siis tuo edellinen olin mie, leenah. :-)

  VastaaPoista
 3. Lämmin kiitos sinulle ja Seijasiskolle,että teitte tämän lämminhenkisen kampanjan mahdolliseksi. Oli ilo saada olla mukana.
  Rauhallista loppuviikkoa sinulle ja onnea!Ruusut olette totta tosiaan ansainneet!

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavan työn olette tehneet Seijasiskon kanssa! Suurkiitokset kummallekin!

  VastaaPoista
 5. valtava määrä ja monet lämpimät kiitokset täältä Päijät-Hämeestäkin sinne haasteen alkusijoille. Perässä tullaan.

  VastaaPoista
 6. Edelleen todella mahtava kampanja! Huominen täytyy laittaa nauhalle, kun juuri silloin olen juoksemassa eli siis vesijuoksemassa!
  Ihan uskomaton kokonaismäärä teillä ja koko maassa!
  Olen ihan ihmetyksissäni myös tuosta arvausvoitosta-edelleen olen sitä mieltä että oli vaikea arvata. Sitten piti keksiä vain hyvä luku! Ja se oli! Silti en uskonut tuohon lukuun.
  Te olette tehneet uskomattoman hienon työn! Lumipallo on saanut melkoisen vyöryn aikaiseksi ja vieläpä upean, hyvän vyöryn! Oli kiva nähdä nuo kassit ja jätesäkit eli on ollut keko komea myssyjä!

  VastaaPoista
 7. Onnea sinullekin näin upeasta kampanjasta! Seijasiskolle kävin jo viestiä laittamastssa.Tämä on jotain ihmeellistä! Pienestä purosta tuli suuri virta! Kertakaikkisen upea juttu! Halaukset sinulle!

  VastaaPoista
 8. Onneksi olkoon. Olette mahtavia naisia, ison jutun saitte aikaseksi. Myös blogistanian yhteisöllisyys tuli näin toteen näytetyksi. Pitäkää molemmat nyt kunnon loma!

  VastaaPoista
 9. Onneksi olkoon hienosta tuloksesta ja huomenna istun nenä ruudussa teitä katsellen. Kiitos hyvästä kampanjaideasta jota täällä Stadissa vauhditetaan lauantaina 8.5. Toivottavasti saadaan ainakin yhtä komea määrä aikaiseksi. Terv. Lea P

  VastaaPoista
 10. Hieno saavutus! Kiitokset puuhanaisille.

  VastaaPoista
 11. ONNITTELUT! Voittajia olette kyllä Sinä ja Seijasisko! Olette päässeet maalin huikealla suorituksella loppukireineen. Halaukset kaikille teidän keräykseen osallistuneille.
  Jee! Hyvä Te! Jee! *aaltoja*

  VastaaPoista
 12. Tuhannet halit ja onnittelut huikeasta tempauksestanne. Onnea vaan teille molemmille ja kaikille, kaikille mukana olleille ja muissa keräyksissä vielä mukana oleville tsemppiä!
  Porukassa on VOIMAA!
  Nyt sitten ansaitulle "lomalle".
  :-D, :-D, :-D
  Huraa, huraa, huraa!

  VastaaPoista
 13. Hieno ja puhutteleva saavutus, jolla on monia kerrannaisvaikutuksia. On onni, että kaltaisianne ideoivia innostajia on olemassa! Olette kiitokset ja ruusunne ansainneet :)

  VastaaPoista
 14. Onnittelut hienosta saavutuksesta ja kiitokset teille molemmille koko maan valloittaneesta ideasta! Olette ruusunne ansainneet tuhannesti. Perässä tullaan...

  VastaaPoista
 15. Oikein paljon onnea onnistuneesta kampanjasta! Ja kiitos kun laitoitte meidät käsityöhullut myssyilemään! :)

  VastaaPoista
 16. Onnittelut upeasta kampanjasta ja sen tuomasta käsittämättömän suuresta myssymäärästä!
  Olette tehneet valtavan työn ja jaksaneet innostaa ja kannustaa!
  Suurkiitos ja halauksia!

  VastaaPoista
 17. Mahtava juttu! Kiitos teille upeasta ideasta!
  Olette ruusunne ansainneet!

  VastaaPoista
 18. Onnea hyvin suoritetusta urakasta, sopii tuon päälle huilata muutama päivä:)

  VastaaPoista
 19. Kiitos sinulle valtavasta työstä kampanjan hyväksi!

  VastaaPoista
 20. Wow, huima määrä myssyjä!

  Onnittelut voittajalle, ja iso kiitos sinulle ja Seijasiskolle valtavan upeasta kampanjasta!♥

  VastaaPoista
 21. Mikä mieletön määrä myssyjä! Aivan uskomatonta.
  Suuren suuret onnittelut ja lisäksi mielettömän suuret halaukset ihanan kampanjan pystyyn laittamisesta. Kiitos <3

  VastaaPoista
 22. Valtavan työn olette tehneet, siitä nöyrä kiitos teille molemmille. Kyllä naiset osaa, tätä on ollut ilo seurata. Kiva nähdä teidät huomenna telkkarissa.
  Ritva

  VastaaPoista
 23. Onnittelut! Myssyjä tuli teillä aivan valtavasti.

  VastaaPoista
 24. Onnittelut hienosta tempauksestanne! Aivan mahtavan määrän saitte myssyjä, niistä tulee moni ihminen iloiseksi :)

  VastaaPoista
 25. Mahtava kampanja, mahtava tulos. Mutta jonkun piti tämä laittaa alulle, kiitos siitä teille kahdelle mahtavalle naiselle ! Oli ilo olla mukana. terveisin Eija

  VastaaPoista
 26. Kiitos teille kaikille ihanille naisille leenah:sta Eijaan asti! ♥ On niin mukavaa saada kuulla, että arvostatte tätä meidän kampanjaamme! :)

  VastaaPoista
 27. Onnittelut hienosta kampanjasta!
  Kiitos, kun jaksoitte järjestää näin hienon tempauksen.

  VastaaPoista
 28. Upea kampanja tosiaan, valtavasti myssyjä. Kiitos teille hienosta ideasta ja jaksamisesta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.