Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 24. toukokuuta 2010

Vähän jotainViikko on vierähtänyt edellisestä postauksestani ja vähänlaisesti olen sinä aikana muutenkin bloggaillut. Piipahdettiin nimittäin miehen kanssa muutaman päivän matkalla Etelä-Suomessa ja sinä aikana en oikeastaan koneella käynyt, kerran taisin kurkata s-posteja. Hellesäässä matkattiin ja ihailtiin vihreää kesää. Kovin suurta eroa ei ollut aivan eteläisen Suomen ja Oulun seudun kasvussa. Puiden ja pensaiden lehti oli miltei samaa kokoa ja kun esim. tuomet kukkivat siellä parhaillaan, niin olivat jo täälläkin kukassa, kun palasimme.Valkovuokot kukkivat omalla pihallamme lähtiessämme. Yksi katkennut yksilö pääsi maljakkoonkin, muuten en niitä raski poimia, kun niitä on vielä niin vähän.Nämä vuokot kuvasin Espoossa sukulaisen pihalla. Niitä oli laajalti ja tiheässä. Mietin, onkohan meilläkin joskus noin tiuha kasvusto.


Samaisella pihalla kevätkaihonkukat kukkivat upeana mattona. Enpä ole tainnut näitä nähdä ennen kukkivina.Poikettiin menomatkalla myös Lempäälässä Ideaparkissa. Aamulla oltiin liikkeellä ja saatiin ilman ruuhkaa käveleskellä käytäviä. Ovet avataan klo 9 ja me olimme paikalla muutamaa minuuttia yli sen. Useimmat liikkeet olivat vielä kiinni, joten ei paljon shoppailtu. Ravintolat kyllä olivat avoimia ja yhdessä niistä kävimme jäätelöllä. Ja kun vielä kukkakaupasta ostettiin viemisiä Espooseen, niin siinäpä ne shoppailut oliovat. Paljon siellä oli erilaisia liikkeitä, kyllä niissä kierrellessä päivä hurahtaa, vaikka ei kaikissa kävisikään. Autolle käveltäessä tuumasimme, että tulipahan tuokin ihme nähtyä.Käsityöt ovat edenneet vain hiukan, ufot eivät ollenkaan. Taisi olla viime vuonnakin sama juttu, että kaikkea muuta tekisin, mutta ufoihin ei haluttaisi koskeakaan. Mutta kyllä minä vielä niihinkin tartun, sen olen itselleni tehnyt selväksi. Mutta nyt matkakäsitöihini.
Malli perussukat maustettuna palmikolla, koko 42
Lanka Novitan 7 veljestä, jota kului 150 g
Puikot 3 mm


Annikainen esitteli talvella niin kivan näköiset sukat, että niitä piti minunkin päästä matkimaan. Tässä yritelmäni on, mutta tuo palmikko kyllä jäi aika torsoksi. Kuvassa kaiken lisäksi näyttää vielä huonommalta kuin oikeasti. Omasta päästä sitä sohelsin. Pitänee joskus ottaa uusi kokeilu. Puikotkin olisi saanut olla paksummat, mutta kun jostakin syystä olin ottanut mukaan vain liian ohuita.Kun sain yllämainitut sukat valmiiksi, aloitin kolmansia ylipolven sukkia. Niiden suosio tuntuu olevan suuri, sillä neljännetkin sukat on tilattu. Lankoina tekeleessä on Nalle marjaretki puolukka ja lakka.Sää on viilennyt kovasti. Eilenkään ei enää ollut helteistä, mutta mittari taisi lähennellä +20 astetta. Tänään ylimmillään enää vain +15. Vettä on satanut eilisillasta alkaen, mikä kyllä on luonnon kannalta hyvä asia.9 kommenttia:

 1. No voi sua, olisitte piipahtaneet meillä kahveella ohikulkumatkalla:)

  VastaaPoista
 2. Arvasinkin teidän lähteneen reissuun,kun täällä oli niin hiljaista.
  Kivat sukat!
  Minunkin pitää nyt käydä lankakaupassa ja aloittaa hissukseen tuota pitkää sukkaa. Jospa sellaiset sais valmiiksi ens lumille! ;-D

  VastaaPoista
 3. Eila: Olis tullut aika pitkä ohikulku, kun ajettiin mennen tullen Pohjanmaan halki! ;D Toiste sitten! :)

  Marleena: Kipaisehan lankakauppaan, niin tehdään yhdessä pitkät sukat! ;)

  VastaaPoista
 4. Noihin pitkien sukkien tikuttamiseen jää helposti "koukkuun"! Minulla on paraikaa punaiset puikoilla (polven alle ulottuvat).
  Kauniita kukkakuvia. Nuo siniset kukat ovat erikoisen kauniita!
  Mukavaa viikonjatkoa sinulle:o)

  VastaaPoista
 5. Valkovuokko on kaunis, mutta täällä luonnossa harvinainen. Sinistä kukkaa en ole nähnyt livenä.
  Tänään taitaa sataa koko maassa, meillä on vain 7-8 astetta eikä ukkosta.
  Ihailen noita kahdella värillä tehtyjä sukkia, mutten ole vieläkään saanut aikaiseksi edes aloittaa.

  VastaaPoista
 6. Kivoilla ilmoilla reissasitte. Ylipolven sukat on mahtavia, ehkä joskus saan tikutettua, nyt vaan ihaillaan. Meillä on ilma kylmää ja vettä on satanut ja sataa ja paljon, niin ne säät vaihtelee.

  VastaaPoista
 7. Irina: Mukava näitä pitkiäkin sukkia on tehdä, vaikka välillä tuntuu, eikö tämä jo lopu. ;D
  Kivaa viikkoa sinnnekin koko porukalle! :)

  Heleena: Kukkapenkissä nuo minunkin valkovuokkoni kasvavat. Olivat ilmeisesti tulleet edellisen rouvan tuomien perennojen mukana ja hänellekin yllätyksenä kukkivat ensi kertaa meidän ensimmäisenä keväänä. :)

  Mammutti: Ilmat olivat kyllä mainiot matkankin tekoon, kun on onneksi autossa ilmastointi. Nyt viileä ilma tuntuu kuitenkin mukavalta, kunhan vain ei jäisi pitkäksi aikaa. :)

  VastaaPoista
 8. Tampereella on tullut käytyä vaikka kuinka monta kertaa, mutta Ideaparkkiin ei olla vielä(kään) eksytty.

  VastaaPoista
 9. Marjut: Mielenkiintoistahan siellä oli käydä, mutta eipä se ole kuin suuri ostoskeskus. Et siis paljon ole menettänyt, vaikka et siellä ole käynytkään. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.