Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Fufoillaan taas

Fufoilu *Fufoilu= Fufo-Finishing UnFinished Objects = keskeneräiseksi jääneiden käsitöiden valmiiksi tekeminen* on taas pyörähtänyt käyntiin. Touko- ja kesäkuuhan ovat kai jo perinteisiä fufloilukuukausia. Minä olin mukana ensi kertaa viime vuonna, joten nyt olenkin jo tottunut fufoilija, etten sanoisi konkari! ;D


Pari työtä olen etsinyt kaapeistani ja toivon saavani ne valmiiksi molemmat. Toinen oli listallani jo viime vuonna, mutta ei edennyt ollenkaan. Toivottavasti nyt on parempi vuosi sen suhteen. Enkä muuten väitä, että nämä olisivat ainoat ufoni. Toki muitakin löytyy, mutta kunhan saisin nämä edes valmiiksi.


Tämän villapuseron ostin reilu vuosi sitten kirpparilta muistaakseni eurolla. Ajatuksenani oli -ja on yhä- tehdä siitä huovutettu laukku. No huovutus olikin helppo nakki, pesukoneeseen nakkasin ja pesin hyvin. Seuraavaksi olin ajatellut värjätä puseron, kun en minä valkopohjaista laukkua halua. Ja sitten vielä kirjoa jotain laukun somisteeksi ynnä ommella laukuksi. Sipulinkuorilla oli tarkoitus värjätä ja keräsin niitä pari paperipussillista, mutta eivätpä vain kattilaan asti päässeet. Sipulinkuoret ovat nätisti tallessa, joten niitä ei tarvitse enää kerätä. Saapa nähdä, tuleeko tästä laukku. Ja milloin! ;D


Tämä pöytäliina oli minulla tehtävien listalla jo viime vuonnakin, mutta eipä työ edennyt silloin pistoakaan. Liinamalli on nimeltään Kesän kukkia ja tarvikepaketin olen ostanut Suomen käsityön ystävien myymälästä, jossa näitä oli vielä viime vuonna myynnissä, muta nyt ei enää löytynyt. Tämä on ollut vasta reilun kymmenen vuotta tekeillä.


Liinan koko on 170 x 250 ja mallin mukaan siihen tulee vain keskelle kukkakranssi, jonka halkaisija pituussuunnassa on noin 80 cm. Sen kirjoin aikoinaan valmiiksi, mutta minähän tietenkin halusin tehdä kranssin lisäksi kukkakimput reunoillekin. Ja niitä tämä on odottanut nämä vuodet. Jokohan nyt valmistuu.

Neljä tällaista kukkakimppua siis pitäisi pistellä kesäkuun loppuun mennessä. Ei paljon, mutta onkohan liikaa. Niin ja sitten liinan reunojen ompelu.12 kommenttia:

 1. Terveiset taalta tuhansien kilometrien paasta. Kaunis tulee tuosta liinasta!

  VastaaPoista
 2. Onnea fufoiluihin.
  Tuo huovutetun laukun teko vaikuttaa kivalta. Panen "muistiin".

  VastaaPoista
 3. Mukava nähdä tuon puseron muuttuminen laukuksi. Kivankuuloinen projekti! Ja niin kaunis liina on valmistumassa. Minäkin uskaltauduin taas fufoiluun mukaan. Toinen kerta minullakin! Ihana,jos sais edes yhdenkin ufon valmiiksi.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Minäkin odotan näkeväni millaisen laukun teet tästä puserosta. Kirjailun kanssa sinulla ei ole vielä mitään hätää :)Minä löysin 40 vuotta vanhan ufon kaapistani eikä kangas vieläkään hajonnut käsiin :)

  VastaaPoista
 5. Kiva seurata fufoilusi edistymistä. Liina on jo nyt kaunis ja veikkaan, että se valmistuu yks`kaks. merkkaaminen, kun on mielenkiintoista ja hauskaa ;D

  VastaaPoista
 6. en ole uskaltautunut vielä fufoiluun - keskeneräisiä kyllä löytyy!

  VastaaPoista
 7. Hee, munkin pitäis fufoilla liinoja. Saas nähdä, jos ensi kuussa ehtisi/viitsisi :D. Ne ovat kyllä kovasti kauniita, nuo kirjotut liinat, kun tulee tehtyä vaan. Minulle tekee aina tiukkaa tuo, kun pitää tehdä monta samanlaista kuviota... Minullakin olisi muuten yksi "kassimahdollisuus" tuolla kaapissa, huovutetuksi pesty vanha villis...

  VastaaPoista
 8. Tuosta liinasta tulee kaunis, kun saat sen valmiiksi.
  Minun liinani, joka on odottanut kanssa valmistumistaan yli kymmenen vuotta, on pahasti kesken. Aloitin sitä viimesyksynä kansalaisopiston kirjontakurssilla ja jatkoin nyt kevättalvella. Täytyypä ottaa semmoseksi ulkona keinussa kirjomiseksi, kunhan kesä tulee.

  VastaaPoista
 9. Seijasisko: Hyvä juttu, ettei tuhkapilvi osunut teidän reitille! Rentoa lomailua!

  Neili: Saapa nähdä, miten laukun teko onnistuu. :o

  Irina: Saapa nähdä, syntyykö laukkua ja millainen, jos syntyy. ;D Kiva olisi saada kaikki ufot pois.

  Sude: Ai 40 vuotta!!! Eihän minulla sitten olekaan mikään kiire, jos liina jää vielä muutamana vuotena ufoksi! ;DD

  Heleena: Tykkään minäkin merkkaamisesta, mutta miksihän se aloittaminen on niin työlästä! :o Nytkin vain virkkaustyö (pöytäliina sohvapöydälle) piti panna alulle. ;D

  Piiku: Ei muuta kuin rohkeasti vain mukaan! :)

  Pappi puikoissa: Ai sinäkin meinaat fufoilla liinoja! :) Minä tein ennen paljon erilaisia kirjontatöitä , mutta nykyään sellainen ei oikein houkuta. Ehkä sitten, kun pääsee alkuun.

  Pirena: Sinä olet sentään aloittanut. :) Minulla se tuossa pöydällä nököttää nytkin rullalle käärittynä. Lankojakaan en ole hakenut esille.

  VastaaPoista
 10. Onnea vaan fufoiluun. Liina on niin tutun näköinen. Mulla on sellainen kans, pienenmpi vain! Eikös?
  Toistakymmentä vuotta sitten saatu, taidan esitellä sen joskus blogissani! ;D

  VastaaPoista
 11. Marleena: Aivan oikein, sinulla on sama liina pienempänä versiona! ;D Tein ensin sinulle ja näytti niin mukavalta, että halusin itsellekin samanlaisen, mutta kauan olen saanut sitä odottaa! ;DD

  VastaaPoista
 12. Onnea fufoiluun; hiljaa hyvä tulee! Mullakin on äidin peruja yksi ristipistoliina varmaan 50-luvulta; muutama vuosi sitten vähän sitä tein.
  Huovutspaidoista on kanssa muutaman vuoden ollut tulossa torkkupeitto.
  Kassinhan tein viime vuonna Otsolle.
  Kauniita kukkia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.