Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 29. toukokuuta 2010

Sytomyssyily jatkuuMe avasimme tämän suven mökkeilykauden, kun vietimme mökillä muutamia viileitä päiviä. Ei sentään satanut kuin yhtenä yönä ja seuraavana aamupäivänä, mutta koleaa oli. Kylmä itätuuli teki tehtävänsä. Ei vielä toteutunut minun toiveeni kuulla käen kukkuvan, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla. Vakikävijöille muuten tiedoksi, että täällä Lankapirtissä tulee olemaan todennäköisesti alkukesän ajan aika hiljaista, koska mökkeilemme tavallista enemmän. Meillä on siellä nyt menossa eräs projekti, joka työllistää lähinnä miestäni. Ja se vaatii aikaa. Minä olen siinä lähinnä avustava henkilö, joten käsitöitäehdin tehdä välitöinä. Ja niitähän pitää tietenkin käydä täällä esittelemässä.


Matkakäsityönä minulla oli edelleen ne ylipolvensukat, joista kerroin viime kerralla. Niiden kutominen ei kyllä kamalasti houkutellut mökillä ollessa, vain kantapään taisin siellä tehdä. Onneksi oli pari kerää Tenneseetä ja sopiva virkkauskoukku mukana, joten pääsin tekemään sytomyssyjä.Oikeanpuoleinen myssy valmistui ensin. Sehän on Virkattu myssy n:o 44 Modasta 3/2010. Samalla ohjeella tein pari viikkoa sitten yhden myssyn.


Lila lanka halusi MammaMyyn Minttu-myssyksi, jonka ohjetta minulla ei tietenkään ollut mukana. Niinpä muistelin ohjetta ja tällainen siitä tuli. Aika lähelle esikuvansa mukainen. Äkkiä katsoen ei ole muuta eroa kuin aloitus (Modan ohjeella) ja MammanMyyn 3p, 2kjs, 3p muuttui minulla 4p, 3 kjs, 4p.


Molempiin myssyihin virkkasiin vielä kukatkin, jotka kuvassa ovat vielä irrallisina. Kiinnitän ne täällä kotona ja lisään samalla niihin vielä koristenapit.Seijasisko jo kertoikin blogissaan saamastamme lankalahjoituksesta OYS:n sytomyssykeräystä varten. Vaikka varsinainen kampanjamme on loppunutkin ja sen aikana saadut myssyt on luovutettu, keräys jatkuu edelleen. Myssyjen tarvehan on jatkuva eikä sille taida tulla loppua koskaan. Nyt jokainen voi toimittaa myssyt suoraan OYS:aan joko postitse tai viemällä ne paikan päälle.


Postitusosoite on


OYS, Syöpätautien pkl
PL22
90029 OYS

Viitteeksi voi laittaa "sytomyssyjä"Mikäli haluat, voit siis myös viedä myssyt syöpätautien poliklinikalle.


Syöpätautien pkl toimii 25.8. saakka väliaikaisissa tiloissa:
sisäänkäynti A4 tai B3,
osasto 39, 4krs.


Remontin jälkeen :
sisäänkäynnit ovat B 3 tai A 3:1Niin ja siitä lahjoituksesta. TEETEE eli Tekstiiliteollisuus OY lahjoittaa joka vuosi lankoja hyväntekeväisyyteen. Seijasisko "pani tuulemaan" lomalta paluunsa jälkeen ja oli yhteydessä Sirpa Starkkiin.
Niinpä saimmekin TEETEE:ltä sytomyssyjä varten varsin mukavan lahjoituksen eli kilon kauniinväristä Sirdarin Just Bamboo lankaa.Välittäjänä lankojen toimittamisessa oli Oulun keskustassa sijatseva TeeTee-myymälä käsityöliike Somikki, jonka omistaja lahjoitti myös kilon lankaa oman varastonsa kätköistä.


Tässä Somikin lahjoittamat langat: Mandarin Classicia, Mandarin Petittiä ja Sirdarin Duettia! Mainittakoon, että tämä oli jo toinen lankalahjoitus Somikilta keräykseemme.


Lahjoitetut langat menevät pääasiassa neljälle ahkerasti myssyjä tehneelle naiselle, jotka haluavat jatkaa myssyjen tekoa yhä. Seijasisko ja minä otimme molemmat lankaa yhtä myssyä varten.


Lämpimät kiitokset näistä lahjoituksista ja Seijasiskolle puuhakkuudesta, jonka avulla lahjoitukset saatiin! :)


Lankalahjoituksia otamme muuten edelleen vastaan, koska tekijöitä tuntuu riittävän. Minuun saa yhteyden vaikkapa s-postilla (osoite oikealla sivupalkissa esittelyn lopussa) ja Seijasiskon yhteytiedot löytyvät täältä.

8 kommenttia:

 1. Nätit myssyt taas tekaisit!

  Onhan näissä vilpoisimmissa ilmoissakin puolensa. Saa tehtyä sisällä hommia ja ulkonakin tarkenee, kun pukeutuu! Ja ulkotöissä tulee jälkeäkin, kun ei tarvi kuumuutta huokailla! Hih!

  Juhannussuunnitelmat hyväksyttiin "hovissa"! ;-D

  VastaaPoista
 2. Nätit myssyt!
  Ja tottahan se on, ettei myssytarve lopu, joten toivotaan aktiivista myssyilyä jatkossakin.
  HYvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kauniit myssyt olet tehnyt!
  Teillä on ollut kauniit aika lämpöiset ilmat (olen seurannut) ja meillä taas sataa. Toivotaan etteivät ole tulossa teillepäin, sadepilvet meinaan ;D

  VastaaPoista
 4. Kivoja myssyjä.<3

  Kiva kun sinakin julkasit kuvat lahjoituksista ja olen mukana hommassa edelleen.:)
  En usko että tämä kovin paljon työtä enää edes jatkossa teettää. :) Hyvää lauatai-iltaa!

  VastaaPoista
 5. Paljon oli taas luettavaa tullut ja kauniita kesäkuvia.
  Hienon lankalahjoituksen olette saaneet.

  VastaaPoista
 6. Hyvä kun saitte lankoja vihdoinkin.
  Meillä oli sitten aika kasa myssyjä... laitoin blogiini linkkivinkkiä Aamulehden sivuille.

  VastaaPoista
 7. Marleena: Kylläpäs "hovi" teki mainion päätöksen! ;DD Nyt vain toivotaan juhannukseksi hyvää säätä. Jospa toive toteutuukin, nyt on näin viileää. :)

  Mari: Kiitos taas kehuista! :)

  Mammutti: Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinullekin! :)

  Heleena: Eilen kyllä satoi, joten sieltä teiltä ne sadepilvit taisivat toiveestasi huolimatta tulla tännekin. Nytkin on pilvistä ja mittarissa +10, joten ei kovin lämmintä.

  Seijasisko: Eipä taida enää kovin isoa työmäärää tulla myssyilyn takia. :)

  KristiinaS: Jaa saarelainenkin on kai pistäytynyt mantereelle! :) Mukavaa kesän jatkoa, kiva kun poikkesit! :)

  Teija: Kiva, minäpä lähden kurkkimaan heti! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.