Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 21. toukokuuta 2011

Hirvisukat


Kevät etenee mukavaa vauhtia. Tänään mittari näytti jo +18, mutta tuuli viilensi tuntumaa.  Väliin satoi oikein ropisemalla vettäkin. Satuin juuri rankimman kuuron aikana ripustamaan pyykkejä kuivamaan terassin valokatteen alle ja olipas mukavaa kuultavaa.  Ja kaikki kasvaa vauhdilla.  Ilokseni näyttää viime vuonna saatu lipstikan taimikin olevan hyvässä kasvussa.  Siemenestä en saanut täällä kasvamaan, kitui vain.  Lipstikka on yksi minun mieliyrteistäni, jota meillä kuluu vuoden mittaan iso purkillinen.  Se ja rosmariini ovat hirvenlihalle mitä mainioimmat mausteet.


  Kirjosieppopariskunta on ahkeroinut jo reilun viikon muutaman metrin päässä keittiömme ikkunasta.  Niiden touhuja on mukava seurata pöydän ääressä istuessa.  Pönttö on vanha ja kertaalleen paikattukin, kun tikka meinasi häiritä sinitiaisen pesärauhaa, muttasiitä huolimatta joka vuosi käytössä. Uudemmat pöntöt saattavat jäädä asukkaitta, mutta tämä ei tämä. Siinä on kai sitä jotain.



Eilen oltiin juhlistamassa erään mieshenkilön 50-vuotista taivalta.  Sattui niin mukavasti, että ilmoittaessaan juhlimisaikaa, tämä sankari sanoi: "Ei sitten mitään lahjoja, mutta villasukat saa tuoda!"  Ja minä olinkin jo tikuttanut hänelle villasukat, joten olipa mukava tunne.


Nämä sitten ojensin hänelle saatesanoina "Sitä saa, mitä tilaa!"

Sukat tein oman vanhan hirvisukkamallini mukaan.  Hirvisukkamallin valitsin siksi, kun lahjan saajan sukunimeen liittyy kyseinen eläin. Tai ei minulla oikeastaan mitään varsinaista mallia ole, tutulla hirvikaaviolla kudoin hirvet ja muut kuviot sitten, mitä sattuu mieleen tulemaan työn edetessä.  Minulla oli ennen blogin perustamista kirjoneulekausi, jolloin tein vallan kirjoneuleita.  Hirvisukkiakin tein joitakin pareja. Ja ne olivatkin suosittuja miesten sukkia.

Lankana minulla oli Novitan Novitan Nallea, tummanruskeaa, beigeä ja vihreää.  Niitä kuli yhteensä 175 g. Varren yläosassa silmukoita 80 ja nilkasta alkaen 64, sillä vähentelin silmukoita pohkeen alapuolella pikkuhiljaa.  Puikot resorissa 2.5 mm, kirjoneuleessa 3.5 mm ja terässä 3 mm.Varren korkeutta en mitannut, mutta ylsivät sankarilla sopivasti likelle polvea, siis reilut saapassukat.

Mukavaa keväistä lauantai-iltaa kaikille ja ihanaa sunnuntaipäivää!

35 kommenttia:

  1. Kauniit sukat, varmasti päivänsankari oli mielissään!
    Niin näitä kausia tulee ja menee, milloin tekee enemmän toista tai toista.

    VastaaPoista
  2. Kauniit Hirvi-sukat. Veikkaanko sinulle seuraavaksi neuleliinakautta? Rohkestai vain kokeilemaan, ihan helppoa, kun muutamasta ekasta kerroksesta selviää.

    VastaaPoista
  3. Malli: Joo mielissään oli ja tepasteli ne jalassaan hyvän tovin! ;D
    Sinä muuten oli nopea, muutama minuutti vain meni julkaisusta, niin olit jo kommentoinut. :)

    VastaaPoista
  4. Kardemumma: Sinäkin olit nopea! ;DD

    Saattaa hyvinkin olla tulossa neuleliinakausi, niin ne houkuttelkevat.

    VastaaPoista
  5. Komeat sukat! :) Villasukat on varmasti hyvä 50-vuotislahja (tai mihin tilanteeseen tahansa), minullakin on jo pidemmän aikaa odottaneet yhdet villasukat valmiina, kun veljeni täyttää parin viikon päästä 50. Tosin en tiedä, pitääkö hän juhlia, tai en ole ainakaan menossa, vaikka pitäisikin, mutta postissa ajattelin lähettää.

    VastaaPoista
  6. Villasukat ovat aina hyvä lahja -ja erityisesti, kun niitä tilataan ja toivotaan!
    Sukkasi ovat niin miehekkäät.

    VastaaPoista
  7. On upeat! Tarkkaan luin silmukkamääräsi ja puikon paksuutesi, kun olen juuri nallea neulonut ja tuo 80 ei Nallessa oikein riittänyt pohkeeseen, mutta sinulla oli puolta numeroa paksummat puikot. Toinen kohta mitä tarkkailin oli tuon resorin jälkeen. Minä olen alkanut siinä lisätä yhden silmän joka puikkoa kohti. Ajattelin että niin pysyisi paremmin jalassa. En sitten tiedä, kukaan ei ole kokemuksiaan minulle saakka kertonut.

    VastaaPoista
  8. Upeat kirjoneulesukat! Olen puhunut ja kirjoittanut niin kauan halustani tehdä kirjoneuletta, että voisitko sitä buumia vähän pukata tännepäin!
    Lämmintä sunnutaita!

    VastaaPoista
  9. Kauniit sukat ja kiva lahjaidea. Tulikin mieleen, että velipoika täyttää pian 50 v. Ei kuulem,ma juhli, mutta sukkiahan aina tarvitaan.

    VastaaPoista
  10. Upeat nuo hirvisukat! Lipstikka on aivan mainio yrtti, ja meilläkin sitä kasvaa isot puskat, mutta valitettavasti olen allerginen sille.

    VastaaPoista
  11. Komiat on sukat. Miehensukkiin niin sopiva malli.

    VastaaPoista
  12. Onpas upeat sukat, meille olis varmaan kanssa menekkiä noille omille miehille, jotka metsästävät. Pitääpä panna harkintaan, vaikka kirjoneuleet eivät vielä olekkaan vieneet mennessään

    VastaaPoista
  13. Komet sukat-varmasti sankari oli niistä mielissään.:)

    VastaaPoista
  14. Voi miten tyylikkäät sukat ja kiva muistaa omatekoisella lahjalla. Saaja muistaa Sinut aina kun laittaa sukat jalkaansa. :)
    -Ritva-

    VastaaPoista
  15. Hienot, miehekkäät sukat. Kyllä noilla kelpaa saapastella!

    VastaaPoista
  16. Komiat on sukat!
    Onpa sinun "oman pään" myssymallit hyvän oloisia; luovuutta pathaimmillaan.

    Täällä on kevätsadetta saatu yöllä ja päivällä nautittu auringosta.

    VastaaPoista
  17. Hepsi: Kiitos! :)

    MariJ: Joo ja villasukat ovat siitäkin hyvä lahja, että on helppo lähettää postissa, jos ei itse mene paikalle. ;) Veljesi onkin sitten tämän meidän sankarin ikätoveri.

    Neili: Niin on! Ja nyt sattui kyllä nappiin tilaus ja toimitus! ;DD

    Leena: Käsialahan vaikuttaa myös puikkokoon ja langan lisäksi. Minä teen yleensä sukkiin 2o, 2n resorin juuri samasta syystä, että pitäisi paremmin sukat ylhäällä. Viime vuonna tein niitä ylipolvensukkia ja niihinkin muistaakseni resorin näin ja ainakin yksi niiden sukkien saaja/käyttäjä kertoi sukkien pysyvän ylläättävän hyvin ylhäällä.

    Heleena: No minäpä pukkaan! ;D Mitä, jos tekaisisit hirvisukat alkajaisiksi. Pitäisiköhän minun perustaa HSV eli hullusukkavuosi!!! ;DD

    Villiviini: Sittenpä ei muuta kuin vaikkapa hirvisukkien tekoon! :)

    Päivi, Lankakomero: Voi harmi sinun lipstikka-allergiaa. :(

    Sude: Kiitos! :)

    Simpura: Metsästäjille oikein mainiot sukat! :) Minäkin tekisin mielelläni hirviä metsästävälle miehelleni tällaiset, mutta hänellä on äitini tekemiä sukkia niin paljon, ettei taida ehtiä kaikkia niitäkään käyttää vaikka eläisi 100v:ksi.

    Villanne: Kiitos! :)

    Seijasiko: Joo mielisssään oli! :)

    -Ritva-: Niinhän se on, että itsekin muistaa aina lahjaa käyttäessään sen antajaa, varsinkin itsetehtyä. :)

    Auli: Kiitos! :)

    Pirle: Teillähän onkin ollut varsin passelia säätä! :)

    VastaaPoista
  18. Komeat on sukat ja kuten jo kuultukin, että pitäjäkin on mielissään:) No varmasti on, kukapa ei olisi. On nuo senverta hienot, ettei tuollaisia kaikilla olekaan.Hienot värit ja kaikki!

    VastaaPoista
  19. Juu, komeathan ne on! Lintujen puuhailua on jotenkin kiva seurailla, rentouttavaa :)

    VastaaPoista
  20. Minäkin seurailen kirjosieppojen pesintää. Ovat muuttaneet tuohon pihapuussa olevaan pönttöön(Piukun tekemä)jälleen kerran.
    Onpas tosi komeat sukat ja värit on niin sopivat tuollaisiin sukkiin.
    Tuolla aiemmin oli myös kauniita lierimyssyjä ja liinoja. Kyllä oletkin ollut taas ahkera. Minä en tahdo saada taas mitään aikaiseksi. Viimeinen hiha villatakkiin on kohta valmis.Sitä kai minä olen neulonut jo monta päivää.
    Hyvää illanjatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  21. On tosi hienot sukat!
    En olekaan tehnyt aikoihin kirjoneuleita.

    VastaaPoista
  22. Taina: Joo aivan uniikit ovat! Vaikka toiset tekisin joskus, niin hirviä lukuunottamatta taitaisivat olla eriliset. :)

    Pirjo: Se on tosi, että lintujen touhuja on mukava seurailla! Ja muidenkin eläinten. :)

    Irina: Jaa meillä onkin sitten samaa sukua olevia naapureita kuin sinulla!!! ;D
    Sinä teetkin noita isompia töitä kuten villatakkeja ja minä noita pieniä juttuja vain.

    Iso Gnu: Minullakin oli pitkä edellisestä kirjoneulejutusta tähän. ;) Vaihteluhan tunnetusti virkistää!

    VastaaPoista
  23. - No, voihan hirveä, kylläpä on Hirvelä saaanut komeat sukat!!!!
    Että miten joku osaaakin!!!
    -taina-

    VastaaPoista
  24. Kylläpä on hienot linnunpöntöt,eipä ihme,että asukit siihen aina tulee. Ja nuo sukat ovat todella upeat ja niin siististi toteutetutkin.

    VastaaPoista
  25. Hienot sukat ja varmisti mieluisat, kun kerran oikein pyydettiin:)

    VastaaPoista
  26. Onpas niin komeat miehiset sukat.

    VastaaPoista
  27. kauniit sukat on hän lahjaksi tehnyt :)

    VastaaPoista
  28. -Taina-: Harjoitus tekee mestarin niin kuin tiedät itsestäsikin! ;D

    Intsu: Aika laho alkaa kyllä olla jo tuo pönttö, mutta näkyy olevan linnuille mieleen. :)

    Marjut: Niin minäkin uskon, että mieluisat ovat. :)

    Pirena ja Anonyymi: Kiitos! :)

    VastaaPoista
  29. Kylläpä on kommeet sukat! Värit ovat oikein sopusointuiset :)

    VastaaPoista
  30. Upeat sukat! Noista kun kirjoittaisit ohjeen ja lähettäisit Ullaan...
    Lipstikka kuuluu miunkin lemppariyrtteihin. Se on niin hyvää kaalilaatikossa ja spagettikastikkeessa ja siitä tulee hyvää keittoa pottujen kanssa. Nam!

    VastaaPoista
  31. Komeat sukat!
    Lipstikka on ainoita hyvin kasvavia kasveja meidän puutarhassa. Kuivaan sitä talveksi ja kesällä lapset syö suoraan puskista, on kielet vihreät sen jälkeen. Meillä oli pikkuiset kyläilemässä, joten kiireistä aikaa ollut. Nyt olis ulkona yllättävän kaunis ja melkein lämmin ilta.

    VastaaPoista
  32. Maikki: Kiitos! :)

    Päivikki: Hui, vai ohjetta Ullaan sukista! :O Noo, katsotaan ja harkitaan.

    Kaalilaatikkoonpa en ole tainnut koskaan panna lipstikkaa, mutta seuraavalla kerralla kokeilen. Tänään muuten teinkin ja sitä jäi huomiseksikin, joten voisinkin huomenna ripotella päälle lisäksi. Kiitos vinkistä! :)

    Mammutti: Minäkin kuivaan lipstikkaa iiison purkillisen talveksi! :) Mutta suoraan puskasta en ole koskaan syönyt, pitänee testata kesällä. ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.