Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 31. lokakuuta 2011

Päättyneet on päivät...

Tulipa mieleeni Sukkasadon päättymistä ajatellessani Tapani Kansan laulu Päättyneet on päivät.  Ei se laulu mitenkään yhdisty Sukkasatoon, mutta nuo sanat kai sopivat näin lopettajaistunnelmiin.


Johan tässä on kaksi kuukautta sukkia Sukkasatoon väsättykin, niin tuntuu ihan mukavalta päästä tekemään vaihteeksi muuta. Ja kuten moni varmaan arvaa, niin siirryn lapasten tekoon.  Mutta palaan takuuvarmasti sukkien pariin, ehkä jo piankin. Minähän tykkään tehdä sukkia ja nyt on mielessä monta kivaa mallia, jotka haluaisin tehdä. Ja muutamat sukat olen luvannutkin tehdä.


Mutta Sukkasadon ja lokakuun viimeisimmiksi töikseni jäivät seuraavat sukat.

Kurttuvarsisukat kokoa 37-38, lankana Novitan Polkua väri Punajuuri, jota kului 55 g. Ja tänään vielä tikuttelin minit "junasukat" virolaisesta G-B Sprint -langasta, jonka menekki oli 25 g.
 
Minä olen aikoinaan tehnyt kasapäin noita kurttuvarsi- eli makkarasukkia. Ne olivat aikoinaan tykättyjä. Eräs tyttären entinen työkaveri on niihin luullakseni kovin ihastunut, kun olen jo monet tällaiset tehnyt hänelle. Lankaa ja väriä on aina vain vaihdettu, nyt oli vuorossa Punajuuri-väriset.  Kurttuvarsien ohje löytyy blogistanikin täältä
 
Minikokoiset junasukat tein muuten ohjeen mukaan, mutta vähensin silmukat 36:een ja samoin kerroksia tein vähemmän. Ai niin, sekä kantapään että käsrkikavennukset sävelsin omasta päästä.  Nämä sukat menevät OYS:n keskolaan lahjoituksena. 

Minä ostin kaksi kerää tuota Polku-lankaa.  Ensimmäisen kerän jouduin panemaan jäähylle, kun siinä oli niin epätasaista lankaa: väliin paksuja hahtuvatupsuja ja väliin sitten melkein pelkkää vahvikesäiettä.  Toinen kerä oli sentään tasalaatuisempaa, mutta taitaa minun Polku-kerät olla tässä.  Ehkä lähetän sen ensimmäisen kerän Novitalle.  Harmi, kun Polun värit ovat minusta niin kauniita. Ja tykkään myös, kun väriraidoista tulee reilun mittaisia.  Sukkia en siitä kuitenkaan enempää aio tehdä.


Nyt lähden valmistautumaan Lapaskuuhun.  Ensimmäisten lapasten malli on jo tiedossa, langan ja puikot vielä etsin valmiiksi, niin aamulla pääsen heti aloittamaan.


1 kommentti:

  1. Kiva väri punajuurisukissa:) Minäkin lopetan toistaiseksi varjosukkasatoilun.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.