Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 22. lokakuuta 2011

Polvisukkia

 Sukkasadon korjuu jatkuu vielä reilun viikon ajan. Aika monet sukat olen jo valmiiksi saanut, mutta paljon on vielä tekemättä.  Monet toisten toiveet ja omat haaveet ovat toteuttamatta.  Aina löytyy uusia ihania sukkamalleja, jotka haluaisin tehdä. Varsinkin nyt niitä löytyy, kun seuraan silmä tarkkana muiden aikaansaannoksia Sukkasadossa. Onneksi sukkia voi tehdä sadonkorjuun loputtuakin ihan omaan piikkiin. 


Kahdet polvisukat olen kutonut tämän viikon aikana, veljentyttären kaksosille, jotka kasvavat hurjaa vauhtia ja alkavat olla jo naisen mitoissa ainakin sukkien osalta.

Kuvassa kaksoset 5-vuotiaina isotätilässä, jossa pidettiin ekstrasynttärit, varsinaiset juhlat oli juhlittu jo kotona.  Isotäti kun ei ollut päässyt sinne mukaan. Mutta näistä sukistahan minun piti kertoa eikä muistella vanhoja.  Mutta sallittakoon sekin tällaiselle vanhalle naisihmiselle, josta tuntuu niin haikealta, kun noista pienistä tytöistä ja pojista kasvaa niin nopeasti isoja.


 Tytöt itse valitsivat mallit ja langat niihin, toteutus jäi sitten minulle.  Annalla oli malli ja langatkin jo valmiina, mutta Maria löysi sopivan mallin Novitan vastailmestyneestä Sukkalehdestä.  Näistä sukista aloitin, kun tämä malli houkutti minua. 


 Malli Pystyraitasukat Novitan sukkalehdestä omana versionani kokoa 41
Silmukoita alussa 68, joita vähensin tasavälein 4s. kolmannen, neljännen ja viidennen kuvioraidan jälkeen ja jalkaterässä vielä 4 silmukkaa ylimääräisinä kiilakavennuksina 
Lanka 7 Veljestä vihreänä ja beigenä, joita kului yhteensä 220 g
Puikot 3.5 mm

Tämä oli tuosta lehdestä ensimmäinen ohje, jota käytin.  Muista ohjeista en osaa sanoa vielä mitään, mutta hiukan oli mielestäni hutaisten tehty ohje.  Ohjeen mukaan sama koko käy 38-44 jalkoihin, mikä ei minusta ole kyllä ollenkaan hyvä asia.  Sitä myös ihmettelin, että sukan varressa ei ohjeen mukaan tehdä kavennuksia ollenkaa vaan samoilla 68:lla silmukalla mennään nilkkaan  asti.  Niinpä pohkeen peittyessä unohdin ohjeen silmukkamäärät ja kaventelin oman mieleni mukaan.  Samoin kantapään tein katsomatta ohjetta.  Siis oikeastaan otin vain aloitussilmukkamäärän ja kirjoneulekuvion ohjesta ja muuten tein oman pääni mukaan. Mukavat näin varret kurtussakin.  Kuvassa mannekiinina minun pari numeroa pienemmät jalkani, joten ylimäärräistä löysää löytyy. Kamerakin toimi näitä sukkia kuvatessani aika kiltisti ja tallensi väritkin suht' oikein. Malli oma Annan toiveita toteuttaen ( "polvisukat näistä langoista tasalevein 3-4 cm:n raidoin" )
Koko 41
Lanka Gjestalin Jannea, jota kului 210 g
Puikot 3.5 mm

Sileää neuletta resorin 2o 2n jälkeen. Raidat 10 krs:n korkuisia. Näissä  kavensin 6 x 2s takana pohkeen alapuolella j. 5 krs. Näitä kuvatessa sen sijaan kamera ei suostunut tallentamaan värejä oikein, tuossa ylemmässä kuvassa ne ovat lähinnä oikeita.  Itse en olisi arvannut näistä väreistä tehdä tasaraitaisia sukkia, mutta olin turhan ennakkoluuloinen, sillä näistä tuli mielestäni kivat ja pirteät ja sopivat saajansa tyyliin. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

19 kommenttia:

 1. Hienoja sukkia. Kiva idea noin toteuttaa toiveita.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat ovat molemmat polvisukat, kylläpä on tytöt osanneet valita kivat mallit!

  VastaaPoista
 3. Ihania sukkia, tosi pirteitä :)

  VastaaPoista
 4. Kivalta näyttävät molemmat. Minullakin on polvisukkia tekeillä. Ensimmäiset on pian valmiit ja kahdet vielä teen. kaikki 4-5 vuotiaille pikkutytöille.

  VastaaPoista
 5. Ihanat nuo pysytyraitasukat ja kivat on nuo toisetkin!

  VastaaPoista
 6. Kauniita sukkia molemmat! Nuoriso tykkää raikkaista raidoista ja minä olen niihon myös ihastunut.

  VastaaPoista
 7. Kauniita sukkia!
  Kivat nuo Novitankin, mutta oikein raikkaat nuo raitasukat!

  VastaaPoista
 8. Täytyy kyllä yhtyä edellisten ihasteluihin ja kehuihin! Aivan ihanat ovat molemmat sukkaparit. :)

  VastaaPoista
 9. On hienot sukat, ja onpa tytöillä jalat kasvaneet. terv. Lea P.

  VastaaPoista
 10. Näyttääpä istuvan hyvin molemmat sukat omistajiensa sääriin. Hienoja molemmat.

  VastaaPoista
 11. - "Sikasiistejä" sukkia!
  -t-

  VastaaPoista
 12. Hienoja sukkia. Oman tyttäreni jalka on myös kokoa 41, on niissä kutomista...

  Kiitos vinkistä, että kannattaa kaventaa muutamaan kertaan vaikkei ohjeessa niin sanotakaan. Minä tein lehdestä ne ryppyvarsisukat. Ohjeen mukaisesti samalla silmukkamäärällä tikutetaan koko varsi - valmiina nilkkaosa näyttää minusta jotenkin liian suurelta. t. Eija

  VastaaPoista
 13. Kauniit sukat molemmat! Ja sen kokoiset, ettei taida ihan enää viisivuotiaita olla saajat. ;oD

  Nuo Novitan ohjeet on minusta aina niin hutaisten tehtyjä, että joskus mietinkin, että miten vasta-alkaja niitten kanssa pärjää.

  Heh, vaikka olenkin aika homepää nykyään, niin näyttää konekin sen tietävän; sanavahvistuksena mulla on "dement"...;oP

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille komenteistanne! Oli ilo lukea niitä. :)

  VastaaPoista
 15. Hienoja sukkia! Itsekin noita pystyraitaisia olen aatellut ja olikin hyvä että mainitsit kavennukset,täytyykin laittaa se huomio ylös..muutoin olisin neulonut ajattelematta ohjeesta suoraan ja saanut aikaan sellaset makkarasukat :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.